Trei medalii pentu tinerii albaiulieni în proba de șah rapid la Campionatele Naționale de juniori

CostachiTinerii sahisti albaiulieni continua sa se afle in prim-planul Campionatelor Nationale de juniori la sah, care se desfasoara in aceste zile la Caciulata, o competitie care reuneste la start peste 600 de participanti. In proba lor favorita, cea de sah rapid, juniorii albaiulieni au urcat pe podium la trei categorii de varsta.

Dupa ce a obtinut titlul national in proba de sah clasic, Mihnea Costachi a dominat de la un capat la celalalt si proba de sah rapid. Cu 8 puncte acumulate in 9 partide (7 victorii si 2 remize), elevul Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia s-a clasat pe locul 1 a categoriei juniori sub 16 ani, devansandu-i pe Victor Vasiesiu (CSS Targu Mures) si Vlad Zubcu (Politehnica Iasi). De notat si evolutia buna a lui Iustin Ciorgovean (CSU Alba Iulia), clasat pe locul 6, acesta ratand sansa unei clasari mai bune in ultima runda, cand a fost invins chiar de Mihnea Costachi. Sub asteptari a evoluat George Ileana, care la aceeasi categorie de varsta s-a clasat pe locul 13 din 34 de participanti.

TampeaFoarte aproape de titlul de campion national s-a aflat si Radu Tampea (CSU Alba Iulia), clasat pe locul 2 din cei 97 de participanti inscrisi la categoria juniori sub 10 ani. Cu un total de 7,5 puncte din 9 partide, elevul Scolii gimnaziale “Mihai Eminescu”din Alba Iulia a fost depasit de Radu Dobre (Clubul Central de Sah Bucuresti), care a acumulat 8 puncte, podiumul fiind completat de Ionut Creanga (CSU Bucuresti).

La categoria juniori sub 18 ani, Adrian Secheres (CSS 1 Timisoara), elev al Colegiului National “Horea, Closca si Crisan” din Alba Iulia, dupa ce a Secheresratat complet startul, pierzand primele doua partide, a avut o revenire spectaculoasa obtinand 6,5 puncte in ultimele 7 runde. Cu acest rezultat Adrian Secheres s-a clasat pe locul 2 din 21 de participanti, dupa Robert Nastase (Clubul Central de Sah Bucuresti) si inaintea lui Andrei Dolana (CSM Baia Mare).

Cea mai importanta competitie nationala de juniori se incheie astazi, cand este programata proba de blitz, o proba in care jucatorii au la dispozitie cate 3 minute de gandire fiecare pentru toata partida, la care se adauga o bonificatie de 2 secunde dupa fiecare mutare efectuata.

 

Despre Redacția ProAlba 31360 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*