TOTUL despre Festivalul Internațional de Teatru „POVEŞTI”, de la Alba Iulia. 7-13 mai 2018!

Se știe, se simte: încep „POVEȘTILE”. Adică Festivalul Internațional de Teatru „POVEȘTI” Alba Iulia, ediția a XIII-a, 7-13 mai 2018. Așa că în timp ce voi vă faceți planuri pentru săptămâna viitoare, punând degetul pe afișe, în dreptul unuia sau altuia dintre spectacolele festivalului, trupele invitate își pregătesc deja bagajele ca să vină la Alba. Să vină, să joace și să ne placă. Ce poate fi mai plăcut, în miez de primăvară?

Din toamnă, în plină primăvară! Cea de-a XIII-a ediție a festivalului „POVEȘTI” va fi, în Alba Iulia, un prilej de bucurie pentru mulți. În primul rând, festivalul s-a mutat din toamnă în primăvară, așadar toți cei cărora le părea rău că trebuie să aștepte un an de zile, din octombrie 2017 până în octombrie 2018 pentru următoarea ediție, au avut surpriza să afle că festivalul a sosit… după doar șapte luni de așteptare! Începând cu acest an, „POVEȘTILE” vor avea loc la început de lună mai, deschizând sezonul turistic în cetatea Alba Iuliei. 

Un nume puternic: POVEȘTI. Adică festivalul. E al treisprezecelea an când se întâmplă, ceea ce îi conferă maturitate. Festivalul de la Alba Iulia are, în felul său, nu doar „cei șapte ani de-acasă”, ci și un început de adolescență. Este al nouălea an de când Consiliul Județean Alba, a cărui marcă înregistrată este, a stabilit logo-ul și numele evenimentului: POVEȘTI. Un nume simplu dar puternic, esențial ca emblemă a spectacolelor sale și atrăgător ca eveniment, un nume care să placă și, totodată, care să ilustreze însăși ideea de teatru. La urma urmei, „POVEȘTI” acoperă atât așteptările copiilor, cărora le este dedicată fiecare dimineață de festival, cât și gusturile celor mari, având la fel de multă deschidere către canonic, cât și pentru neconvenţional. Așadar, povești și atât, cu maximă deschidere către tot ceea ce încântă, atrage și pune pe gânduri. Va fi, pe scurt, un festival divers și complet. Divers, pentru că este mulat pe gusturile din ce în ce mai diversificate ale publicurilor din Alba Iulia, și complet, deoarece cuprinde tot ce poate fi teatru: spectacole, expoziții, lansări de cărți, conferințe și dezbateri despre teatru.

Gala UNITER, la Alba Iulia. Ediția din acest an a festivalului va fi una deosebit de importantă, întrucât va găzdui, în seara zilei de 7 mai 2018, cea de-a XXVI-a ediție a Galei UNITER, gală care premiază însuși festivalul „POVEȘTI”. Organizarea galei la Alba Iulia este, putem spune, o alegere mai mult decât inspirată, punând în valoare atât festivalul, în cadrul căruia are loc, cât și cetatea Unirii din Alba Iulia, unde se desfășoară. Mai precis, pe esplanada dintre cele două catedrale. Este un spațiu profund istoric, profund românesc, iar Gala UNITER, prin statutul său deja istoric (26 de ediții), îl valorifică prin excelență, în plin an de celebrare a 100 de ani de la nașterea României (1918 – 2018).

Spectacole și nume mari. Și în acest an, festivalul oferă diversitate, orientare spre publicul larg și spectacole puternice, cu ecouri. Iar ecourile despre care vorbim sunt, firește, în gândirea spectatorilor, care au șansa, an de an, la fiecare ediție, să intre în atmosfera unor spectacole de teatru unice ca stil, conținut și mesaj. Structura festivalului rămâne aceeași pe care o știți deja din celelalte ediții – spectacole pentru cei mici, dimineața, și spectacole pentru adulţi, seara, ceea ce confirmă tradiția și adresabilitatea largă a festivalului. Dintre titlurile pentru cei mici, majoritatea construite pe texte autohtone de notorietate națională, amintim Înșir-te mărgărite (Teatrul pentru Copii și Tineret „Ariel” din Târgu Mureș), Harap Alb (Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong” din Sibiu), Păcală (Teatrul de Păpuși „Gulliver” din Galați), Pisicile aristocrate (Teatrul pentru Copii și Tineret „Arlechino” din Brașov), Ivan Turbincă (Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca), Fata Babei și Fata Moșneagului (Teatrul de animație „Țăndărică” din București), Magazinul cu jucării (Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” din Timișoara), Povestea porcului (Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad). Dintre spectacolele pentru adulți, pomenim Regele moare (Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București), Ce zile frumoase (Universitatea de Arte din Târgu Mureș), Mă tot duc (de Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu), Pescărușul (Teatrul Odeon), O mie de motive (Teatrul Point), N-ai tu treabă! (Teatrul ACT), Don Juan (Teatrul de Comedie), Text Shop (spectacol marca Gigi Căciuleanu), Și negru și alb și gri (Teatrul Metropolis), … Escu (Teatrul Mic), Ediție specială (spectacol marca Horațiu Mălăele). Cât despre numele mari, care vor apărea pe scene, îi menționăm pe Marcel Iureș, Florin Piersic Jr., Gigi Căciuleanu, Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Adrian Titieni, Mirela Oprișor, Șerban Pavlu, Vlad Zamfirescu și mulți alții.

Și altele? Nu, evenimentele de mai jos – chiar dacă nu sunt spectacole de teatru – nu pot fi trecute în categoria „și altele”. Vor avea loc în fiecare zi și vor colora, cultural și uman, programul festivalului. Vor fi dezbateri și dialoguri (George Banu și Marina Constantinescu), expoziții foto (Mariana Mihuț, Gigi Căciuleanu), un concert jazz, o expoziție de costume, lansări de carte și ateliere de mânuire păpuși și de scenografie. Pe scurt, o ofertă culturală pentru multe gusturi. În fiecare zi, la fiecare spectacol pentru tineri și adulți publicul va primi chestionare. Cu acest prilej, rugăm spectatorii să țină cont de ele și să le completeze până la finalul spectacolului; feedback-ul lor este mai mult decât important pentru organizatori.

Ziar, cafea, stare de bine. În plus, în fiecare zi spectatorii vor răsfoi ziarul festivalului. Așa cum știți deja, festivalul are propriul său jurnal, intitulat „Poveşti”, în care veți putea găsi cronici, interviuri, articole de specialitate, articole de opinie, pamflete, caricaturi şi fotografii de festival. De asemenea, fiecare zi va începe cu celebra „Cafea cu tâlc”, în Clubul festivalului (Art Cafe), unde spectatorii și presa se vor putea întâlni cu artiștii din festival. Clubul festivalului e, totodată, spaţiul neconvenţional, „de culise” al evenimentului, în care jurnaliştii au ocazia să-i intervieveze pe artişti.

O mână de ajutor. Ca în fiecare an, există o echipă de tineri, îmbrăcați în tricourile festivalului. Ei sunt voluntarii ediției a XIII-a, studenți ai Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, care și anul acesta vor da culoare și o mână de ajutor festivalului.

* * *

Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” Alba Iulia este organizat de către Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba, cu sprijinul UNITER și al Primăriei Municipiului Alba Iulia. Este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Info bilete:

Pentru ediţia cu numărul XIII-a Festivalului Internaţional de Teatru „Poveşti”, care se va desfăşura între 7 – 13 mai 2018, biletele s-au pus în vânzare în următoarele puncte:

– la Casa de Cultură a Studenților

– la Casa de Cultură a Sindicatelor

– online, pe www.biletmaster.ro 

Spectacole pentru tineri și adulți

Preț bilet întreg: 20 lei

Preț bilet redus pentru elevi, studenți și pensionari: 15 lei

Preț bilet redus pentru grupuri mai mari de 40 persoane: 10 lei / persoană

Concert jazz: 10 lei 

Spectacole pentru copii

Preț bilet întreg (copii și părinți): 5 lei

GALA PREMIILOR UNITER, EDIȚIA A 26-A. LUNI, 7 MAI 2018, ORA 20.00, ESPLANADA CATEDRALEI ROMANO-CATOLICE

GALA PREMIILOR UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii, inițiat și coordonat de Ion Caramitru. GALA PREMIILOR UNITER se desfășoară anual, începând din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecarui premiu.

PREMIILE UNITER SE ACORDĂ PENTRU:

 • Cel mai bun spectacol
 • Cel mai bun regizor
 • Cel mai bun scenograf
 • Cel mai bun actor în rol principal
 • Cea mai bună actriță în rol principal
 • Cel mai bun actor în rol secundar
 • Cea mai bună actriță în rol secundar
 • Critică teatrală
 • Teatru radiofonic
 • Teatru TV
 • Debut

SENATUL UNITER DECERNEAZĂ:

 • Premiul pentru întreaga activitate – actriță, actor, scenografie, critică și istorie teatrală, regie
 • Premiile speciale pentru spectacolul de circ, pentru teatrul de copii, pentru coregrafie în arta spectacolului, pentru teatrul de păpuși și marionete, pentru teatrul de revistă, pentru muzică de teatru, pentru performanță în domeniul nonverbal
 • Premiul de Excelență

PREMII DECERNATE ÎN CADRUL GALEI:

 • Premiul MECENA
 • Premiul special al Președintelui Uniter
 • Premiul pentru „Cea mai bună piesă românească a anului”
 • Premiul Consiliul Britanic

GALA PREMIILOR UNITER an dupa an, prin amploare și prin modul în care a fost gândită și realizată, a devenit unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii noastre teatrale. O bună colaborare cu Televiziunea Română – Teatrul Național de Televiziune, Departamentul Muzică – Divertisment și Canalul Romania Cultural al Radiodifuziunii Române face posibilă transmiterea în direct a întregului spectacol al Galei.

SPECTACOLE PENTRU COPII

LUNI, 7 MAI 2018, ORA 10.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR

ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE

TEATRUL PENTRU COPII ȘI TINERET ARIEL TG.MUREȘ

Spectacol pentru copii (55 min) / 6+

Regia: Radu Olăreanu

Scenariul, adaptarea: Radu Olăreanu, după Victor Eftimiu

Scenografia: Gavril Siriteanu

Distribuţia: Valentin Lozincă-Mandric, Cristina Ungureanu, Cristi Bratu, Iuliu Pop-Andrieş, Mioara Topor,

Andi Brânduş, Mariana Iordache, Georgeta Lozincă, Andreea Ajtai, Cornel Iordache, Alice Bratu

”Înşir’te mărgărite” este un spectacol pentru copii. El aduce personajele clasice din poveștile românești: Ileana Cosânzeana, Făt Frumos, Zmeul, Împăratul, Păcală, Sorina, Vrăjitoarele. Dramatizarea esenţializează de fapt povestea lui Victor Eftimiu şi aduce în prim plan confruntarea dintre Zmeu și Făt Frumos. Un personaj nou creat este Duhul sau cel care aduce publicului povestea, cel care creează și recreează personajele. Este în esenţă partea cea mai misterioasă a întregului spectacol. Măştile supradimensionate vin să aducă un plus de frumuseţe și de magie întregului spectacol. Binele învinge și dragostea adevarată îşi găseşte împlinirea.

LUNI, 7 MAI 2018, ORA 11.00, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

HARAP ALB

TEATRUL PENTRU COPII ȘI TINERET GONG SIBIU

Spectacol pentru copii  (60 min) / 6+

Regia: Gavriil Pinte

Scenariul, adaptarea: Gavriil Pinte, după Ion Creangă

Scenografia: Roxana Ionescu

Coloana sonoră: Gavriil Pinte

Distribuţia: Lucia Barbu, Leo-Nora Băcanu, Mircea Corcoveanu, Barbara Crişan, Jenö Major, Gabriela Mitrea,

Alina Moldovan, Angela Páskuy, Adrian Prohaska, Mircea Corcoveanu (voce), Jenö Major (voce),

Gabriela Mitrea (voce), Gavriil Pinte (voce)

„Harap Alb” este povestea maturizării unui băiat în timpul unei călătorii iniţiatice în care învaţă să-şi facă prieteni, să găsească soluţii pentru situaţii complicate, să aibă încredere în oameni şi să deosebească binele de rău. La finalul acestui drum, Harap Alb merită răsplata pentru că a fost curajos, şi-a folosit inteligenţa şi şi-a exersat bunătatea. Spectacolul lui Gavriil Pinte vizualizează povestea aşa cum a fost ea scrisă de Ion Creangă: personajele sunt create din hârtie şi lemn, schimbările de decor şi costumele se fac la vedere, sub ochii copiilor, iar povestea scrisă iese din carte şi capătă viaţă pe scenă.

MARȚI, 8 MAI 2018, ORA 11.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR 

PĂCALĂ

TEATRUL DE PĂPUȘI GULLIVER GALAȚI

Spectacol pentru copii  (60 min) / 5+

Regia: Daniel Stanciu

Scenariul, adaptarea: Cristian Pepino după motive populare

Scenografia: Vlad Tănase

Coloana sonoră: Jou-Jou Drăgan

Distribuţia: Eduard Şișu, Marian Sterian, Aurelian Iorga, Nicole Lungu, Ramona Păuc, Elena Marin

Figuraţie: Mihai Caragaţă

În spectacolul scris de Cristian Pepino pe motive populare îl regăsim pe Păcală în lumea satului, dând o lecţie de isteţime celor care încearcă să-i vină de hac. Întâmplările amuzante vor dezvălui un personaj poznaş şi plin de contraste, din care învăţăm că, întotdeauna, cei răi ajung să fie pedepsiţi. Regizorul Daniel Stanciu reuşeşte să imprime prospeţime jocului, în timp ce scenografia – semnată de Vlad Tănase – impresionează prin expresivitatea păpuşilor şi autenticul decorului. Toate peripeţiile personajelor sunt punctate de o ilustraţie muzicală antrenantă semnată de Jou-Jou Drăgan.         

MIERCURI, 9 MAI  2018, ORA 11.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR 

PISICILE NEARISTOCRATE

TEATRUL PENTRU COPII ARLECHINO BRAȘOV

Spectacol pentru copii (50 min) / 3+

Regia: Eva Labadi

Scenariul, adaptarea: Eva Labadi

Scenografia: Dio Zoltan

Coloana sonoră: Cari Tibor

Distribuţia: Erika Mihaly, Cecilia Negru, Florenţa Vătavu, Dan Zorilă, Adrian Stinghe

Într-o suburbie a Londrei,  un  love-story  pisicesc se naște între un motan de cartier – Tom Beron  și o delicată felină roz,  pe numele său – Pinkcat,  ajunsă printr-o nefericită întîmplare în stradă,  în condiții de viață necunoscute ei pînă atunci. Povestea, pusă în scenă într-o manieră care balansează între melodramă și comic, cu o scenografie cu elemente inedite,  punctează  diferențele între bogați și săraci pe parcursul câtorva zile, în care personajele interacționează între ele, trecând prin diverse peripeții care le modifică percepția asupra valorilor esențiale ale vieții.

JOI, 10 MAI 2018, ORA 11.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR 

IVAN TURBINCĂ

TEATRUL DE PĂPUȘI PUCK CLUJ-NAPOCA

Spectacol pentru copii (55 min) / 4+

Regia: Ion Iurcu

Scenariul, adaptarea: Ion Iurcu și Oana Rogojină

Scenografia: Ion Iurcu

Pictura: Nelu Pitic

Coloana sonoră: Ion Iurcu

Distribuţia: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu

Cărțile ascund povești fermecate, lumi necunoscute care-și așteaptă exploratorii. Printre filele unei astfel de cărți se ascunde și povestea soldatului rus Ivan și a năzdrăvăniilor lui. Lipsit de teamă și pus mereu pe șotii, Ivan le vine de hac atât drăcușorului Michiduță, cât și Morții înseși. Regizată de Ion Iurcu, această versiune a poveștii lui Ion Creangă este plină de umor, întrucât personajele, aflate în situații total atipice, stârnesc mai degrabă râsul decât teama: drăcușorul Michiduță e gata oricând să joace feste cuiva, iar „mătușica Moarte” e… alergică la praf. Peste toate acestea, laitmotivul muzical rus Kalinka adaugă un plus de voioșie întregii povești.

VINERI, 11 MAI 2018, ORA 11.00, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR 

 FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI

TEATRUL DE ANIMAȚIE ȚĂNDĂRICĂ BUCUREȘTI

Spectacol pentru copii (1h 10min) / 3+

Regia: Daniel Stanciu

Scenografia: Daniela Drăgulescu

Coloana sonoră: Vasile Manta

Distribuţia: Simina Constantin, Alina Teianu-Cocioran, Dora Dumitrescu, Jou-Jou Drăgan, Roxana Vișan,

George Simian, Adrian Lefter

Spectacolul este o lectură modernă a clasicei poveștii  lui Creangă care apelează, pe lângă mijloacele clasice ale teatrului de animație, și la tehnica 3D, pentru a atrage pe mici și mari în intriga cunoscută, în care valorile general umane ca cinstea, bunătatea şi destoinicia pot ajuta pe oricine să răzbată în viaţă.

JOI, 10 MAI 2018, ORA 11.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENŢILOR 

IVAN TURBINCĂ

TEATRUL DE PĂPUȘI PUCK CLUJ-NAPOCA

Spectacol pentru copii (55 min) / 4+

Regia: Ion Iurcu

Scenariul, adaptarea: Ion Iurcu și Oana Rogojină

Scenografia: Ion Iurcu

Pictura: Nelu Pitic

Coloana sonoră: Ion Iurcu

Distribuţia: Ramona Atănăsoaie, Ion Iurcu

Cărțile ascund povești fermecate, lumi necunoscute care-și așteaptă exploratorii. Printre filele unei astfel de cărți se ascunde și povestea soldatului rus Ivan și a năzdrăvăniilor lui. Lipsit de teamă și pus mereu pe șotii, Ivan le vine de hac atât drăcușorului Michiduță, cât și Morții înseși. Regizată de Ion Iurcu, această versiune a poveștii lui Ion Creangă este plină de umor, întrucât personajele, aflate în situații total atipice, stârnesc mai degrabă râsul decât teama: drăcușorul Michiduță e gata oricând să joace feste cuiva, iar „mătușica Moarte” e… alergică la praf. Peste toate acestea, laitmotivul muzical rus Kalinka adaugă un plus de voioșie întregii povești.

VINERI, 11 MAI 2018, ORA 11.00, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR 

 FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI

TEATRUL DE ANIMAȚIE ȚĂNDĂRICĂ BUCUREȘTI

Spectacol pentru copii (1h 10min) / 3+

Regia: Daniel Stanciu

Scenografia: Daniela Drăgulescu

Coloana sonoră: Vasile Manta

Distribuţia: Simina Constantin, Alina Teianu-Cocioran, Dora Dumitrescu, Jou-Jou Drăgan, Roxana Vișan,

George Simian, Adrian Lefter

Spectacolul este o lectură modernă a clasicei poveștii  lui Creangă care apelează, pe lângă mijloacele clasice ale teatrului de animație, și la tehnica 3D, pentru a atrage pe mici și mari în intriga cunoscută, în care valorile general umane ca cinstea, bunătatea şi destoinicia pot ajuta pe oricine să răzbată în viaţă. 

SÂMBĂTĂ, 12 MAI 2018, ORA 11.30, CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR

MAGAZINUL CU JUCĂRII

TEATRUL PENTRU COPII ȘI TINERET MERLIN TIMIȘOARA

Spectacol pentru copii (1h 20min) / 7+

Regia: Toma Hogea

Scenariul, adaptarea:Toma Hogea după o idee de Al.T.Popescu

Scenografia: Marfa Axenti

Coloana sonoră: Anda Tăbăcaru Hogea

Distribuţia: Mădălina Toderaș, Mădălina Ghițescu, Laurențiu Pleșa, Octavia Petrișor, Adriana Sâncrăian, Maria Gornic, Radu Popescu, Luana Uncruțiu, Alex Pîntea/Raul Lăzărescu, Izabella Sâncrăian

”Magazinul cu jucării” – un text emoționant, plin de candoare, de sensibilitate și de emoția profundă a fiecărui personaj. Propunem spectatorilor de toate vârstele o nouă formulă scenică cu o multitudine de imagini teatrale, de simboluri și metafore, cu partituri actoricești remarcante și momente păpușărești autentice. Muzica originală reușește, cu brio, să dea sens și valoare fiecărei imagini, fiecărui personaj, înnobilându-le. Actoria, păpușăria, pantomima, elementele animate, muzica și coregrafia sunt părți componente ale acestui spectacol. Printr-o fericită întâlnire, toate aceste forme teatrale reușesc să compună sau să recompună și cu ajutorul textului un univers scenic deosebit, cu momente de reflecții profunde și de o încărcătură emoționantă aparte.

DUMINICĂ, 13 MAI 2018, ORA 12.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR 

POVESTEA PORCULUI

TEATRUL CLASIC IOAN SLAVICI ARAD, TRUPA MARIONETE

Spectacol pentru copii (50 min) / 3+

Regia: Cristian Mitescu

Scenariul, adaptarea: Cristian Mitescu, adaptare după Ion Creangă

Scenografia: Eugenia Tărășescu-Jianu

Costumele: Eugenia Tărășescu-Jianu

Coloana sonoră: Dan Bălan

Distribuţia: Cristian Bordaș, Adina Doba, Sorin Dorobanțu, Izabela Moș, Oana Rogojină

Dacă ar fi să alegem o poveste românească, evident, ne-am gândi la marele nostru povestitor Ion Creangă. Povestea porcului stă la baza scenariului nostru. Ingredientele principale ale acestui spectacol sunt: umorul, muzica antrenantă și virtuozitatea marionetiștilor.Rămâne să vă convingeți că de multe ori „aparențele înșeală” și că porcușorul năzdrăvan nu e ceea ce pare.

SPECTACOLE PENTRU TINERI ȘI ADULȚI

MARȚI, 8 MAI 2018, ORA 18.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR

EDIȚIE SPECIALĂ

Spectacol pentru tineri şi adulţi (1h 30min)

Regia: Horațiu MălăelePremiu de excelență la Gala UNITER 2018

Distribuţia: Horațiu Mălăele, Bogdan Mălăele, Radu Captari

Editie Specială  este un nou proiect marca Horațiu Mălăele. Maestrul ironiei și al hazului ascuțit va fi secondat pe scenă de fiul său, Bogdan Mălăele, și de muzicianul Radu Captari. Spectacolul are o dinamică deosebită, Mălăele tatăl și fiul având momente spumoase de dialog actoricesc sau monologuri ce vor face publicul spectator să treacă de la lacrima emoției la râsul în hohote. Noul spectacol are la bază texte puternice, pline de emoție, pigmentate cu momente „Best of  Horațiu”, culese din cele mai bune reprezentații ale actorului. Muzica special aleasă de Radu Captari și melodiile noi compuse pe texte ale lui Horațiu Mălăele, vor întregi acest univers în care veți trăi pentru o oră și jumătate.

MARȚI, 8 MAI 2018, ORA 20.00, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR 

REGELE MOARE, de Eugen Ionesco

Mariana Mihuț nominalizată pentru cea mai bună actriță în rol principal la Gala UNITER 2018

Victor Rebengiuc nominalizat pentru cel mai bun actor în rol principal la Gala UNITER 2018

TEATRUL NAȚIONAL ION LUCA CARAGIALE BUCUREȘTI

Spectacol pentru tineri şi adulţi (1h 40min)

Nerecomandat copiilor sub 12 ani

Scenariul și regia: Andrei și Andreea Grosu

Scenografia: Vladimir Turturica

Distribuția: Mariana Mihuț, Victor Rebengiuc, Ana Ciontea, Florentina Ţilea, Şerban Pavlu şi

Richard Bovnoczki

„Regele moare”, o montare scenică ce tulbură conștiința amorțită a ființei și pune la încercare tăria sufletului în relație cu singura certitudine a omului, moartea, în fața căreia putem alege să credem că suntem regi, deși suntem doar niște supuși. La întrebarea „Ce este mai absurd între viață și moarte?”, probabil că Ionesco ar răspunde: omul! Trăim dezordonat, cu o constantă nevoie de mâine, iubim cu disperare, amânăm cât putem, rănim fără să simțim, transformăm greșelile în experiențe și continuăm să experimentăm. Spectacolul este un elogiu al acestei inconștiențe numită viață.

MIERCURI, 9 MAI 2018, ORA 18.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR

CE ZILE FRUMOASE

UNIVERSITATEA DE ARTE TÂRGU- MUREȘ, FACULTATEA  ÎN LIMBA ROMÂNĂ

Premiul special acordat Universității de Arte din Târgu-Mureș pentru contribuţia întregului corp universitar la dezvoltarea vieţii teatrale şi culturale naţionale

Spectacol pentru tineri și adulți (1h) 

Nerecomandat tinerilor  sub 16 ani

Regia: Radu Olăreanu

Scenariul, adaptarea: Radu Olăreanu, după Samuel Beckett

Scenografia: Măriuca Ignat

Distribuţia: Cătălina Mihăilă, Rareș Porca

Drama singurătății, imposibilitatea comunicării, viața netrăită, iubirea neconsumată dar speranța permanentă în ziua de azi care va fi oricum mai bună decât zilele trecute! Este, în final, poezia sufletului omenesc bântuit de amintiri și copleșit de speranțe pentru un timp ce va să vină. 

MIERCURI, 9 MAI 2018, ORA 19.30, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

PESCĂRUȘUL

TEATRUL ODEON BUCUREȘTI

Spectacol pentru tineri și adulți (1h 45min) 

Nerecomandat copiilor sub 12 ani

Regia:  Andrei și Andreea Grosu

Traducere de: Raluca Rădulescu, după  A.P. Cehov

Scenografia: Vladimir Turturica

Distribuţia: Alina Berzunțeanu, Marius Damian, Dan Bădărău, Nicoleta Lefter, Laurențiu Lazăr, Elvira Deatcu, Florina Gleznea, Mihai Smarandache, Gelu Nițu, Cezar Antal.

Pescăruşul nostru e o lume care încearcă să se compună din sunete, culori, materiale, gânduri şi mişcări, asemeni unei construcţii arhitecturale în care ne sprijinim pe o structură de rezistenţă nevăzută. Am căutat în direcţia în care totul e pentru supravieţuire, în care facem cât putem ca să ne îndepărtăm de un final de care ne e frică. Am încercat să îl schimbăm, să păcălim moartea în toate formele ei. Tablou cu oameni care fug în toate direcţiile de ce e scris să li se întâmple, care speră să schimbe cursul timpului, care visează la cuvinte care capătă alte forme când sunt rostite. Am schimbat sensuri şi ne-am aruncat cu toţii fără plasă de siguranţă. Unii în braţele celorlalţi.

JOI, 10 MAI 2018, ORA 18.00, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

ȘI NEGRU ȘI ALB ȘI GRI

Natalia Călin  nominalizată la Gala UNITER 2018 pentru  cea mai bună actriță în rol secundar

TEATRUL TINERETULUI METROPOLIS BUCUREȘTI

Spectacol pentru tineri şi adulţi  ( 2h ) 

Nerecomandat tinerilor sub 16 ani 

Regia: Mimi Brănescu

Scenariul, adaptarea: Mimi Brănescu

Scenografia: Nina Brumușilă

Decorul: Nina Brumușilă

Costume: Nina Brumușilă

Distribuţia: Dana Dogaru, Carmen Tănase, Mirela Oprişor, Natalia Călin, Adrian Titieni, Vlad Zamfirescu, Tudor Istodor

Marina, afectată cândva de un accident vascular cerebral, pornește acum împreună cu fiica sa, Lena, într-o călătorie, vizitându-şi rând pe rând fratele şi sora după moartea soțului ei. Intoleranța la nedreptate devine laitmotivul pentru comentariile sale despre rude şi evenimente petrecute în familie, descrise cu lux de amănunte într-un caiet, pe care Marina abia acum simte nevoia imperioasă de a le dezvălui. După moartea mamei sale, ce survine destul de curând, fiica Marinei, Lena, însoţită de caietul mamei sale, va relua vizitarea rudelor, un drum ce va deveni iniţiatic, cercetarea trecutului dezvăluindu-i din ce în ce mai mult, de fapt, adevărul despre prezent, despre relaţia cu soţul său.

JOI, 10 MAI 2018, ORA 20.30, CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR

MĂ TOT DUC

Un spectacol realizat de Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu

Spectacol pentru tineri şi adulţi (1h 30min) 

Nerecomandat copiilor sub 10 ani

Adaptare liberă după William Shakespeare, Marc Dore etc

Doi clowni, o poveste de ceartă și împăcare, de iubire sau de renunțare. Un cuplu încearcă să-și rezolve neînțelegerile, abordând masca unor clovni ce sunt într-un amuzant dar și emoționant conflict.

VINERI, 11 MAI 2018, ORA 18.30, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR 

…ESCU

TEATRUL MIC BUCUREȘTI

Spectacol pentru tineri și adulți (3h cu pauză)

Nerecomandat tinerilor sub 12 ani

Regia și versiunea scenică: Doru Ana

Scenografia: Ștefan Caragiu

Costume: Liliana Cenean

Muzica originală: Ovidiu Niculescu

Lumini: Daniel Klinger

Distribuţia: Ovidiu Niculescu, Dan Condurache, Adriana Șchiopu, Doru Ana, Ana Bart, Vlad Corbeanu,

Irina Rădulescu, Radu Zetu, Ana Bianca Popescu, Sergiu Fleșner, Beatrice Peter, Petre Moraru,

Avram Birău, Mihai Mitițescu, Ciprian Chiricheș/Cătălin Bucur

…Escu reprezintă sinteza satirică a vieții politice românești dintre cele două războaie mondiale. Lumea Necșuleștilor, a Damienilor și a colateralilor e o lume ahtiată după putere, după posturi înalte sau după subsidii. Alături de o faună aflată într-o perpetuă agitație (somnolentul Stamatescu, răsfățatul Platon) trec prin scenă dame voalate, cinice, precum Nina, matroane cu un apetit feroce de dominare ca Miza Stamatescu și indivizi mediocri, dar abili precum Damian. Tot în acestă lume trăiește Decebal Necșulescu- eroul principal al acestei piese și una din figurile tipice de parveniți din dramaturgia română interbelică.

Tuturor acestor campanii, intrigi, lucrături, delațiuni, subsemnatul nu le-am răspuns decât printr-un cuvânt: …escu (…)

 Tudor Mușatescu

 VINERI, 11 MAI  2018, ORA 22.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR

O MIE DE MOTIVE

One-Man Show Florin Piersic Jr.

Spectacol pentru tineri și adulți (1h 40min) 

Nerecomandat tinerilor sub 18 ani

Regia: Horia Suru

Scenariul, adaptarea: Florin Piersic Jr. după  Every Brilliant Thing al lui Duncan Macmillan

Distribuţia: Florin Piersic Jr.

Un spectacol despre cât suntem dispusi să facem pentru cei pe care îi iubim. „O mie de motive” spune povestea unui om care în diferite etape ale vieții caută lucrurile frumoase din oameni și din tot ce-l înconjoară, ca să înțeleagă mai bine cine este și ce-i cu lumea asta!

Horia Suru 

SÂMBĂTĂ, 12 MAI 2018, ORA 19.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR 

N-AI TU TREABĂ!

Alexandru Dabija – premiu pentru întreaga activitate la Gala UNITER 2018

TEATRUL ACT BUCUREȘTI

Spectacol pentru copii, tineri şi adulţi (1h 20min) 

Nerecomandat tinerilor sub 16 ani

Regia: Alexandru Dabija

Scenariul, adaptarea: Cătălin Ștefănescu, după Dănilă Prepeleac de Ion Creangă

Distribuţia: Marcel Iureș, Alexandru Voicu, Andrei Seușan 

Povestea multor oameni care fascinează prin schimbarea spectaculoasă a condiției, pornind de jos și ajungând sus, spre încântarea mulțimilor care speră veșnic în biletul câștigător. Din motive numai de el știute, dintre care cel mai plauzibil pare apropierea morții, Dănilă face o favoare apropiaților și lumii în general și acceptă să povestească CUM a ajuns de la condiția de sărăntoc și idiotul satului la starea de bunăstare actuală.  

Alexandru Dabija 

Pentru mulți dintre noi, azi, minunata poveste a lui Creangă poate să pară ceva nostim, dar de o dezarmantă naivitate. Însă, pe cărările și ocolișurile sale, se ivesc întrebări valabile de cînd lumea. De ce nu se potrivește o socoteală simplă, făcută acasă, cu cea din târg? De ce furtul de la cineva care a agonisit avere poate fi considerat un lucru justificat? De ce trage norocul doar la unii? De ce se spune că banul e ochiul dracului? Pentru toate problemele astea, și pentru multe altele, la noi există un răspuns suveran:”N-ai tu treabă!”. 

                                                                                                Cătălin Ștefănescu 

DUMINICĂ, 13 MAI 2018, ORA 18.00, CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR

TEXTSHOP – Lectură-spectacol de și cu GIGI CĂCIULEANU

GIGI CĂCIULEANU ROMANIA DANCE COMPANY

Spectacol pentru copii, tineri şi adulţi (60 min) / 6+

Dansul (core-) şi scrisul sau desenul (-grafia) sunt plămădite la fel şi aparţin aceleaşi substanţe. Aceleaşi nevoi. Aceluiaşi dor. Scriu şi desenez de când mă ştiu. Mereu. Fără întrerupere. În toate limbile în care îmi este dat să gândesc. Pe orice suport mi-ar ieşi în cale: o filă de caiet, un şerveţel de restaurant, un ecran de computer, o cutie de chibrituri desfăcută în aşa fel ca să încapă pe ea cât mai multe… Nu fac decât să trasez linii/idei atât pe hăul negru al spaţiului cât şi pe o foaie de hârtie. Este o sete de aceeaşi natură ca şi aceea de a dansa. Textele mele ar mai avea o particularitate: le-am gândit anume, de la bun început, spre a fi rostite. Spuse. Cu voce tare. Iar cine să o facă mai „în cunoştinţă de cauză” decât propriul lor autor. M-am hotărât deci să propun astăzi publicului o formulă inedită de spectacol în care aş citi pe viu, în felul meu, câteva dintre aceste texte. Care sunt de fapt, de cele mai multe ori, subtexte pentru momentele de dans pe care poate chiar le-a văzut. Astfel, spectatorului i se dă posibiltatea nu numai să intre în lumea poetului ci şi în cea intimă, secretă, a coregrafului. Aceea a făcătorului de dans. Textele sunt citite, în mod aleatoriu, de pe foi volante. Dacă unora dintre spectatoare/spectatori un text le-a plăcut în mod deosebit, atunci îl vor putea dobândi, la sfârşitul spectacolului, semnat pe loc chiar de autor şi cu un al său desen original, făcut pe moment, anume pentru persoana respectivă. Pagina astfel personalizată va costa, în mod simbolic… un leu! De unde şi titlul spectacolului: “shop”, un neologism devenit universal alăturat nu mai puţin universalului cuvânt: “text”. TEXT SHOP.

Gigi Căciuleanu

DUMINICĂ, 13 MAI 2018, ORA 19.30, CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR 

DON JUAN – Liviu Pintileasa nominalizat pentru cel mai bun actor în rol secundar la Gala UNITER 2018

TEATRUL DE COMEDIE BUCUREȘTI

Spectacol pentru tineri şi adulţi (1h 20min)

Nerecomandat tinerilor sub 12 ani

Regia: Andrei și Andreea Grosu

Scenariul, adaptarea după Molière

Scenografia: Vladimir Turturica

Distribuția: Dan Rădulescu, Liviu Pintileasa, Dragoș Huluba

Celebrul Don Juan Tenorio a călătorit neîntrerupt din Spania secolului al XVII-lea, a trecut prin Italia ca mai apoi să poposească (nici de data asta definitiv) în Franța lui Molière. Prin definiție, Don Juan nu este un personaj statornic și dovadă stau sutele de romane, nuvele, piese de teatru, opere și operete în care apare de fiecare dată altfel. Acum Don Juan revine într-o formă nebănuită pe scena Teatrului de Comedie, adus de tinerii regizori Andrei și Andreea Grosu, după aproape patruzeci de ani de la montarea lui Valeriu Moisescu din 1980. La fel de seducător, dar chiar mai neastâmpărat decât în trecut. 

CONCERTE

SÂMBĂTĂ, 12 MAI 2018, ORA 21.00, qb lounge ALBA IULIA

AFRODIZZY

LUIZA ZAN & IULIAN PAVELESCU

Concert de jazz (75 min)

Născut din dorința de a colora puțin peisajul din jazz-ul autohton  cu nuanțe calde și vesele, ”Afrodizzy” este un proiect născocit de cunoscuta cântăreață/compozitoare Luiza Zan, împreună cu ghitaristul Iulian Pavelescu.  Prieteni și colegi încă din timpul facultății, cei doi muzicieni au cântat împreună pe scena festivalului Gărâna în 2003 și și-au propus să reînvie acum pe scenă atmosfera plină de entuziasm, optimism și emoție creatoare, specifică vârstei absolvenței. În ton cu planul ticluit, repertoriul propus este unul dinamic, de sorginte afro/jazz/funk/soul, presărat cu momente în care publicul însuși va prelua bagheta de dirijor și va dicta mersul lucrurilor. Un concert-experiment, în care doi muzicieni, doi prieteni, își propun să testeze optimismul publicului, încrederea acestuia într-o lume lipsită de griji, cel puțin pentru câteva zeci de minute și, mai ales, predispoziția către buna dispoziție a acestuia.

LANSĂRI DE CARTE

MARȚI, 8 MAI 2018, ORA 12,00,  AMFITEATRUL 9, UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 ALBA IULIA

UȘA, o geografie intimă

autor George Banu

EDITURA NEMIRA BUCUREȘTI

Închisă, deschisă sau întredeschisă, ușa este un reper pentru o geografie intimă. Pictura și teatrul îi acordă un loc privilegiat, revelându-i poetica. Dincolo de funcția cartografică, ușa dezvăluie relația noastră cu interiorul și exteriorul. Dar, spunea Maeterlinck, „lumea nu se oprește în pragul ușilor“. George Banu examinează ușa analizând gesturi cotidiene și existența comunitară, fără a sacrifica dimensiunea ei simbolică. El dezvăluie atracția artiștilor nordici pentru interioare închise, strict ordonate, sau iubirea artiștilor mediteraneeni pentru încăperi tangente grădinilor și pădurilor. Ușa poartă amprenta unei culturi.O descoperim la mari pictori și la autori celebri, la Rembrandt și Velázquez, la Strindberg și Kafka. Se detașează însă și creatori inediți ce semnează adevărate poeme vizuale: Pieter de Hooch, Hammershøi, Antoni Taulé… La niciunul dintre ei, ușa nu este tăcută… După exploatarea acestei subtile geografii intime, pentru noi ea capătă un sens nebănuit și devine elocventă poetic.

***

MARȚI, 8 MAI 2018, ORA 17,30, FOAIERUL CASEI DE CULTURĂ A STUDENȚILORCINE-I ĂSTA?! De și despre HORAȚIU MĂLĂELE

ediție îngrijită de Oana C. Popescu

EDITURA RAO BUCUREȘTI (30 min) 

Cartea aceasta nu are fluența unui roman. Nici nu și-a propus acest lucru.Sunt doar fragmente din viața unui Om și Artist de excepție, care au scânteieri.Nu s-a respectat nici cronologia, nici continuitatea tematică. Totuși, iubiți-o! Iubiți-l! Merită! Oana C. Popescu

O călătorie prin universul unuia dintre cei mai cunoscuți și iubiți actori români: Horația Mălăele. Vă așteaptă interviuri, cronici și aprecieri ale colegilor de breaslă, ale criticilor și ale celor care  au lucrat cu Horația Mălăele, însă, mai presus de toate, îl veți descoperi prin intermediul propriilor cuvinte și imagini. Un om sensibil cu un fin simț al umorului, observator atent al cotidianului, visător, caricaturist, desenator, poet. Pe scurt: ARTIST. Chapeau bas!

JOI, 10 MAI 2018, ORA 12,30, ART CAFE 

UNIVERSUL CEHOVIAN ȘI MATERIALIZAREA LUI PRIN COSTUM

autoare Maria Dore

EDITURA ELIXIR PRESS BUCUREȘTI (30 min)

Cartea este un omagiu adus lui Cehov şi personajelor sale profund umane îmbrăcate în costume rafinate, elegante dar mai ales teatrale. Cei care apreciază valoarea universului cehovian vor descoperi noi argumente pentru care Cehov este contemporanul nostru. Să defineşti prin costum un personaj cehovian este astăzi mai greu decât credem. Autoarea cărții scenografa Maria Dore demonstrează pas cu pas cât de importantă este viziunea artistică a creatorului de costume şi ce implică realizarea practică a acestora. O lectură mai mult decât interesantă și utilă celor care iubesc teatrul.

Ștefania CENEAN

VINERI, 11 MAI 2018, ORA 18.00, FOAIER CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

POVEȘTI CITITE

Colecția multimedia cu texte citite de personalități ale lumii teatrale și literare

EDITURA HUMANITAS BUCUREȘTI

Prezentare colecție de Audiobook-uri (15 min)

SÂMBĂTĂ, 12 MAI 2018, ORA 17.00, ART CAFE

Radu Paraschivescu – Dublă lansare de carte / 45min

CARTEA RÂSULUI ȘI A CERCETĂRII. Ce se întâmplă cu creierul dacă înveți cuvinte noi în timp ce faci sex

EDITURA HUMANITAS BUCUREȘTI

Un pahar de vin roşu echivalează cu o oră de sport. Peste câţiva ani oamenii vor atinge nemurirea. Ingerarea prafului de zeolit te scapă de cancer. Consumul de ciocolată te face să slăbeşti şi îţi scade glicemia. Bărbaţii care se uită la sâni frumoşi zece minute pe zi îşi prelungesc viaţa cu cinci ani. Bondarii pot învăţa să marcheze goluri. Apa sfinţită din Austria conţine materii fecale. Tatuajele ajută organismul să lupte mai bine împotriva anumitor boli. Femeile cu fundul mare sunt mai sănătoase şi mai inteligente decât celelalte. Mâncarea e mai sănătoasă dacă e fotografiată înainte de consum. Puii de găină au mai multă minte decât copiii. Bărbaţii care poartă cămăşi roz câştigă mai mult decât ceilalţi. Îmbrăţişările vindecă răceala şi gripa. Toate aceste bazaconii sunt concluzii ale unor aşa-zise studii şi cercetări din Anglia şi România, din Suedia şi Statele Unite, din Germania şi Australia. Asta arată că delirul pseudoştiinţific nu are graniţe şi că naivitatea e speculată la fel de bine în orice colţ al lumii. În concertul imposturii mondiale, România are un loc bine stabilit şi greu de contestat. Radu Paraschivescu pune faţă în faţă şarlatania românească şi omoloagele ei din alte ţări şi de pe alte continente. E greu să stabileşti, la finalul lecturii, cine merită Marele Premiu al neghiobiei. E la fel de greu, pe parcursul ei, să-ţi stăpâneşti râsul. Şi nu uitaţi: fiecare carte vă prelungeşte viaţa cu durata citirii ei.

Radu Paraschivescu

***

DOUĂ MĂTURI STAU DE VORBĂ. Scene românești

EDITURA HUMANITAS BUCUREȘTI

Pasiunea pentru superlative rămâne nestinsă în România de-a lungul timpului. Casa de avocatură spirituală a excepționalismului carpatin nu doarme și insistă să susțină, în acest avânt insomniac, că trăim într-un spațiu unde cel mai bun lucru pe care-l putem face e să ne admirăm singuri măreția. România nu e singura țară care se pretinde mare pentru a uita că e mică. Dar e cea care ne interesează, fiindcă în ea trăim. Or, a inventa formule superlative când ești corigent la atâtea criterii elementare trădează un fel de-a fugi din realitate care va trebui introdus rapid în calendarul sporturilor olimpice. O țară lipsită de autostrăzi și spitale se leagănă în iluzia excepționalismului și a fratelui său de cruce, celmaicelismul. O țară plină de analfabeți funcțional se chinuie să-și ilustreze detenta fabricând produse care ies din conturul normalității. O țară cu școli în care plouă și în care veceul e în fundul curții se păcălește singură prin îndelungi artificii cosmetice. O țară unde lumea nu mai citește adulmecă lacom Cartea – e adevărat, a Recordurilor. O țară plină de gropi și de boli cochetează cu vârful clasamentului. O țară cu mortalitatea infantilă cea mai mare din Europa exaltă traiul bun și se visează deasupra celorlalte.”

Radu Paraschivescu

***

SÂMBĂTĂ, 12 MAI 2018, ORA 18.00, FOAIER CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR 

OmulDans

autoare Ludmila Patlanjoglu

EDITURA NEMIRA BUCUREȘTI Lansare de album (30 min.) 

“Un talent uriaș cu sclipiri de geniu”, “o imensă fantezie”, “un foarte mare dansator”, “genial coregraf român, internațional cunoscut și recunoscut” – sunt aprecieri care vin din partea unor nume ilustre: Pina Bausch, Maia Plisetkaia, Pierre Cardin, Ioan Holender. Copleșit, Gigi Căciuleanu, întrebat cine este, răspunde simplu: se suis qelqu’un qui danse. Protagonist și creator al unor capodopere scenice, conducător de companii reputate, pedagog, cu vocative, Gigi Căciuleanu este o voce originală și profundă a dansului contemporan. Mărturii, gânduri, confesiuni, poeme, desene dezvăluie o față tainică a artistului.Gigi Căciuleanu dansează pe foaia albă cu aceeași grație ca pe scenă compunând un “chip cioplit din frânturi de viață, din frânturi de corp, din zdrențe de vis, din picături de hău”.

Ludmila PATLANJOGLU

***

DUMINICĂ, 13 MAI 2018, ORA 11.30, FOAIER CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR 

CE FRUMOS RÂD ZMEII CÂND RÂD!

autoare Mioara Pop

EDITURA LIMES CLUJ-NAPOCA (30 min.) 

Inteligentă ideea Mioarei Pop de a fructifica jocul omonimelor într-un basm. Zmeul – personaj fantastic, atât de familiar devoratorilor de povești de toate vârstele și din toate colțurile lumii, întruchipând forțele răului, și zmeul – primul ”aparat” de zbor al copiilor. Numai că zmeul Mioarei Pop e atipic – un zmeu în etate, care își duce bătrânețile triste alături de tăcuta sa soție, la fel de veche ca ani ca el. Un zmeu cu patru capete, fiecare cu personalitatea sa, ieșit din paginile ultimei povești. Celmare, de pildă, e destul de obosit, dar e înțelept și altruist. Mai e și o tufă de alun plângăcios, mai sunt și niște porumbei țopăitori, un cățel rostitor și un altul botezat Cafeluță – nu-i greu de ghicit de ce… – iar povestea lui e un text în text ca în jocul cutia magică. Dar magic cu adevărat e zmeul croit de ei toți din șorțul de bucătărieal zmeoaicei, care îi învelește pe toți și a cărui poveste imaginată de eroul cărții are puteră tămăduitoare.

          Dar ce frumos veți râde voi, dragi copii, când veți citi această poveste fermecătoare!                                                                                                                               Mircea Petean

 

CONFERINȚE / DIALOGURI / EXPOZIȚII 

MARȚI, 8 MAI 2018, ORA 12.00, AMFITEATRUL 9, UNIVERSITATEA 1 DECEMBRIE 1918 DIN ALBA IULIA

GEORGE BANU în dialog cu MARINA CONSTANTINESCU despre Teatrul și ”spiritul vremii”

Teatrul, artă a prezentului, se definește în raport cu „spiritul timpului”. Aest raport diferă de la un artist la altul trecând de la intuiție premonitorie la ceea ce se va generaliza și reclama  adoptarea supusă  sau, dimpotrivă, rezistența polemică. Prezentul scenei nu se poate împlini fără a căuta relația propice unui artist sau unei echipe cu „timpul” sau, în alți termeni, cu așteptarea colectivă, aceea a epocii. „Spiritul timpului” e el varianta nobilă a ”modei” ?  Marina Constantinescu și George Banu, pornind de la exemple concrete din spațiul românesc și european, își propun să dezbată despre  legătura secretă între identitatea unui artst și determinările exterioare. Această tensiune în variantele ei personale și generaționale va constitui obiectul dezbaterii susținută de cei doi cunoscători aleși ai teatrului modern.

***

LUNI, 7 MAI 2018, ORA 17.00, GALERIILE DE ARTĂ ALE MUNICIPIULUI ALBA IULIA

MARIANA MIHUȚ

VERNISAJ EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE (30 min)

De mai bine de o jumătate de veac, o putem vedea pe scenă – niciodată aceeaşi şi de fiecare dată altfel-surprinzătoare. Mariana Mihuţ – o actriţă uriaşă, plină de miez, de nuanţe, de mister, de exuberanţă, de har. E profundă. E consistentă. E generoasa si continuă să ne bucure cu fiecare nouă apariţie. Miza expoziţiei ce-i este dedicată este dimensiunea printurilor şi diversitatea personajelor jucate. Este o galerie de Ipostaze Mariana Mihuţ. Un traseu fluid pe parcursul căruia se adaugă, imagine după imagine, mereu o altă Mariana Mihuţ, surprinzătoare, fantastică, nouă. O femeie de o frumuseţe şi feminitate fără margini, o actriţă total dedicată unui rol, absorbită complet de trăire. Poze de început de carieră – o frumuseţe ingenuă, pură, cu toţi porii deschişi, absorbind tot. Rolurile se adună, se aşază, apar faţetele, apare surpriza: Mariana Mihuţ poate fi gravă, tăioasă, aspră uneori. Odată intrat în acest traseu, te regăseşti în lumea elitelor actoriceşti şi regizorale. Vârfurile unei generaţii de aur coexistă în jurul Marianei Mihuţ, iar ea este ACTRIŢA prin excelenţă. E exemplificarea clară a unui actor care intră în rol, cum ai intra într-o altă lume, unde nu-ţi mai aparţii. Unde rolul te locuieşte. Mariana Mihuţ vine de departe, vine din lumea lui Ciulei şi al lui Toma şi a lui Pittiș şi a lui George. Vine dintr-o lume a perfecţiunii actoriceşti. Dar măsura acestei mari actriţe se vede azi, când, perfect adaptată noilor curente în materie de spectacol, e dorită și preţuită de regizori actuali. Joacă azi pe scenă cu aceeaşi iubire, pasiune, totală dedicare. Cu aceeaşi frumuseţe. 

Expoziţia este producţia Festivalului Naţional de Teatru 2017.

Curator: Irina Tapalagă 

***

SÂMBĂTĂ, 12 MAI 2018, ORA 18.00, FOAIER CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR 

CĂCIULEANU

VERNISAJ EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE (20min) 

Expoziţia – document “Căciuleanu” se construieşte nu numai în jurul dansatorului/coregraf, cum ar fi de aşteptat, ci a unui artist proteiform şi profund modern – poet, grafician, profesor, actor – o personalitate de o exuberanţă creativă ieşită din comun. Gigi Căciuleanu îşi începe cariera prin studiul dansului clasic şi absolvă Liceul de Coregrafie din Bucureşti. Ca solist al Operei Naţionale, are deja în spate experienţa unui preţios stagiu de dans la celebrul Teatru Bolşoi din Moscova. Drumul acesta al baletului clasic ar fi putut duce la infinit dacă n-ar fi descoperit, datorită maestrei sale, Miriam Răducanu, un alt fel de dans: dansul contemporan. Astfel s-au născut celebrele “Nocturne 9 ½” ale anilor ’70. “Fără Miriam n-aş fi existat” spune el. Primele întâlniri au fost esenţiale – cu Dan Mastacan si Ruxandra Racovitza avea să formeze o echipă de o viaţă. În drumul său prin lumea dansului au urmat apoi marile colaborări internaţionale: Pina Bausch, Rosella Hightower, Pierre Cardin, Jean-Michel Jarre, Murray Louis – care i-au marcat existenţa în sensul deschiderii de noi şi unice trasee artistice. Unul dintre acestea l-a dus spre Maïa Plisetskaïa pentru care, în 1992 a creat spectacolul “Nebuna din Chaillot” la “Espace Pierre Cardin” din Paris. Prezentat şi la Teatrul Bolşoi, succesul a fost răsunător. Director, de-a lungul timpului, al unor companii de dans renumite (Baletul Teatrului din Nancy, Centrul Naţional Coregrafic de la Rennes, Compania Gigi Căciuleanu de la Paris, Baletul Naţional din Chile), autor a peste 300 de coregrafii, profesor prin vocaţie, susţinâd prin lume numeroase masterclass-uri, autor de poezie şi desenator, personalitate desemnată cu “Ordre des Arts et des Lettres” în grad de Cavaler, când este întrebat cine este, Gigi răspunde simplu, cu imensă modestie: “Sunt cineva care dansează.” 

Expoziţia este producţia Festivalului Naţional de Teatru 2016.

Curator: Irina Tapalagă

*** 

MIERCURI, 9 MAI 2018, ORA 19.00, FOAIER CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

FASCINAȚIA GENIULUI POPULAR ROMÂNESC

VERNISAJ EXPOZIȚIE DE COSTUME (30 min) 

Expoziția cu care venim la acestă importantă ediție a Festivalului Internațional de Teatru ”Povești ” de la Alba Iulia reprezintă admirația noastră față de valorile autentice românești reflectate de portul popular, covoarele și țesăturile moștenite din generație în generație ca o zestre inestimabilă a poporului român. În secolul vitezei, în avalanșa digitală, ne-am oprit puțin să reflectăm asupra cusăturile românești realizate cu multă migală, la ia românească care a traversat în mod unic timpul inspirând și astăzi marii creatori de modă din lume. Am ales să pictăm pe costume elemente preluate din diverse surse populare pe criterii subiective. Studentele de la Master -Scenografie UNATC doresc să readucă vizitatorilor în acestă inedită formă un strop din frumusețea, compoziția, culoarea motivelor decorative românești care definesc patrimoniul nostru cultural.

Curator și coordonator prof.univ.dr.  Ștefania CENEAN

***

7 – 13 MAI 2018, ORA 12.00, ART CAFE 

CAFEAUA CU TÂLC

CONFERINȚĂ DE PRESĂ

Cafeaua cu tâlc e un prilej de a povesti… cine ce mai joacă, întâmplări din spectacole, cum se simte lumea la Alba Iulia, chiar și mici bârfe etc. În fiecare dimineață cei prezenți în festival sunt invitați să-și bea cafeaua alături de reprezentanții mass-media, de organizatori sau de ce nu, de prietenii veniți din alte teatre. Tot aici vor avea loc mici evenimente culturale. Nu le ratați!

ATELIERE DE CREAȚIE 

7 – 12 MAI 2018

CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR / SALA AMFITEATRU 

MÂNUIM ÎMPREUNĂ

ATELIER DE MÂNUIRE MARIONETE

COORDONATORI: NUȚI ȘI SORIN DOROBANȚU

PREZENTARE COORDONATORI 

Un cuplu de marionetişti din Arad, formați la Teatrul de Marionete din Arad şi specializați în arta mânuirii marionetelor la facultatea de Artă Teatrală din Târgu-Mureş, cu bogată experiență dobândită în numeroase colaborări, atât în țară, cât şi în străinătate, vin cu bucurie încă o dată la Alba Iulia, pentru a întâlni copii minunați, pentru a vedea spectacole de înaltă ținută artistică şi, nu în ultimul rând, pentru a întâlni oameni dragi, gazde desăvârşite. Suntem onorați că facem parte din aceasta minunată poveste numită POVEŞTI.

PREZENTARE ATELIER

          Alba-Iulia. Povești. Unire. Sărbatoare. 

Hai să dăm mână cu mână, mânuind o săptâmână, să creăm spectacol mare fiindcă-n Alba-i sărbătoare. Așteptam cu nerăbdare întâlnirea cu micii artiști păpușari din Alba-Iulia cu care suntem deja ca o familie. Ne vedem an de an si dăm viață împreună păpușilor și marionetelor care în mâinile lor mici și îndemânatice se mișcă parcă mai fericite și mai vii ca niciodată. Anul acesta vom încerca să căutam firele micului nostru spectacol în adâncul sufletului poporului român, care și-a înfăptuit unirea chiar aici în inima țării, la Alba-Iulia. Mulțumim că ne dați șansa să ne întâlnim, să muncim, să descoperim, să creăm și să ne bucurăm împreună. 

Nuți și Sorin Dorobanțu 

7 – 12 MAI 2018

CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR / SALA OGLINZILOR 

IDENTITATE

ATELIER DE SCENOGRAFIE

COORDONATOR: ALINA HERESCU, SCENOGRAF

PREZENTARE COORDONATOR

Alina Herescu este o prezență aparte, plină de culoare și originalitate. Este actualmente unul dintre cei mai apreciaţi scenografi din România, cu o personalitate artistică și umană puternică, însoțind apariţia unor importante producţii din teatrul românesc al „noului val”: Inimi cicatrizate de Max Blecher, regia Radu Afrim, Teatrul Naţional Constanţa, mady-baby.edu de Gianina Cărbunariu, regia Gianina Cărbunariu, Teatrul Foarte Mic, Bucureşti, Plaja de Peter Asmussen, regia Radu Afrim, respectiv Drept ca o linie de Luis Alfaro, regia Radu Apostol, Teatrul „Maria Filotti” Brăila, Acasă de Ludmila Razumovskaia, regia Radu Apostol Teatrul „Ion Creangă” Bucureşti etc.

PREZENTARE ATELIER

Ca în fiecare an, îmi place să-mi provoc tinerii creatori, scoțându-i din zona de confort, mai mult sau mai puțin simțitor. Temele alese de mine sunt despre ei (despre noi), din ei (din noi), ne jucăm cu „materialul clientului”. Luăm mult aer în piept și ne aruncăm, liber, în noi înșine. Uau, cât material! Scotocim bine, prin toate cotloanele noastre, extragem esențe și ne jucăm cu ele, cu mijloacele pe care le avem la îndemână, până la asumare, până le expunem în fața tuturor, în cele mai neconvenționale forme creative: Asta sunt eu și asta vreau să spun despre mine! Ăsta nu-i lucru puțin, ba chiar îl consider un demers esențial pentru un artist, un om, poate și mai mult pentru un adolescent aflat la răscruce, când are de făcut alegeri, sau aflat, poate, într-o etapă a negării. Și dacă tot e un an cu sărbătoare, mi se pare potrivit și ofertant să povestim, cu mijloacele noastre plastice și la fel de neconvenționale, despre identitatea noastră, despre cine suntem, cum ne asumăm asta, despre „a aparține” și despre cum ne raportăm la „întreg”, indiferent de drumul pe care ni-l alegem. Despre cum cresc aripile din rădăcini și cum își pot creea fluturii înrădăcinați, propria țară, propria lume.

Alina Herescu

ORGANIZATORI

Teatrul de Păpuși PRICHINDEL

CJ  ALBA

CU SPRIJINUL

UNITER

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ALBA IULIA

PARTENERI

TURISM ALBA

FNT

UNIVERSITATEA ”1 DECEMBRIE 1918” DIN  ALBA IULIA

CASA DE CULTURĂ A STUDENȚILOR

CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR

UNIVERSITATEA DE ARTE TG. MUREȘ

UNATC

UNIMA

ASITEJ

LIBRĂRIILE HUMANITAS

UAPR, FILIALA ALBA

QB LOUNGE

PARTENERI MEDIA

RADIO ROMÂNIA CULTURAL

TVR CLUJ

RADIO ROMÂNIA CLUJ

LITERNET

SPONSORI

JIDVEI

AQUATIQUE

GIUSTO

TOPCAR, SEAT

FINE & NOBLE

FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE TEATRU „POVEŞTI”, Alba Iulia

7 – 13 mai 2018, ediţia a XIII-a

www.fitab.ro

LUNI, 7 MAI 2018

10.00  ÎNȘIR’TE MĂRGĂRITE, regia Radu Olăreanu

Teatrul  pentru Copii și Tineret  Ariel Tg. Mureș

Spectacol de teatru pentru copii / 6+

Casa de Cultură a Studenţilor / 55 min

11.00  HARAP ALB, regia Gavriil Pinte

Teatrul pentru Copii și Tineret Gong Sibiu

Spectacol de teatru pentru copii / 6+

Casa de Cultură a Sindicatelor / 60 min

10.00 – 20.00  CĂCIULEANU – Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Foaier Casa de Cultură a Studenților

12.00  CAFEAUA CU TÂLC

Conferinţă de presă / Art Cafe

16.00  MÂNUIM ÎMPREUNĂ

Atelier de mânuire marionete / 6-14 ani

           Coordonatori: Nuți și Sorin Dorobanțu

Sala amfiteatru, Casa de Cultură a Studenţilor

16.00  IDENTITATE

           Atelier de scenografie / 16-19 ani

           Coordonator: Alina Herescu

Sala oglinzilor, Casa de Cultură a Studenţilor

17.00  MARIANA MIHUȚ- Expoziție de fotografie realizată de FNT

Vernisaj 

Curator Irina Tapalagă

Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia / 30 min.

20.00  GALA PREMIILOR UNITER, ediția a 26-a, 2018

Esplanada Catedralei Romano-Catolice 

MARȚI, 8 MAI 2018

11.00 PĂCALĂ, regia Daniel Stanciu 

Teatrul de Păpuși Gulliver Galați

Spectacol de teatru pentru copii / 5+

Casa de Cultură a Studenţilor / 60 min

10.00 – 20.00  CĂCIULEANU – Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Foaier Casa de Cultură a Studenților

11.00  CAFEAUA CU TÂLC

Conferinţă de presă / Art Cafe

12.00  GEORGE BANU în dialog cu MARINA CONSTANTINESCU despre Teatrul și ”spiritul timpului”

           Lansare de carte: GEORGE BANU – Ușa o geografie intimă, Editura Nemira

           Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia           

Amfiteatrul 9  / 1h 30min

17.00 – 19.00  MARIANA MIHUȚ- Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia

17.30 De și despre HORAȚIU MĂLĂELE. CINE-I ĂSTA?!, ediție îngrijită de Oana C. Popescu

          Lansare de carte, Editura RAO           

Casa de Cultură a Studenților, foaier  / 30 min

18.00 EDIȚIE SPECIALĂ, spectacol marca Horațiu Mălăele – premiu de excelență în Gala UNITER

          Spectacol de teatru pentru tineri şi adulţi / 12+

Casa de Cultură a Studenților /1h 30 min

12.00 – 20.00 Fascinația geniului popular românesc

Expoziție de costume realizată de UNATC I.L.Caragiale  București

Curator și coordonator prof.univ.dr. Ștefania Cenean

Foaier Casa de Cultură a Sindicatelor

20.00  REGELE MOARE, regia Andrei și Andreea Grosu – nominalizări pentru actriță și actor in rol principal în Gala UNITER 

Teatrul Național Ion Luca Caragiale  București

Spectacol de teatru pentru tineri şi adulţi / 12+

Casa de Cultură a Sindicatelor / 1h 40min 

MIERCURI, 9 MAI 2018

11.00  PISICILE NEARISTOCRATE, regia Eva Labadi

Teatrul pentru Copii Arlechino Brașov

Spectacol de teatru pentru copii / 3+

Casa de Cultură a Studenților / 50 min

10.00 – 20.00  CĂCIULEANU – Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Foaier Casa de Cultură a Studenților

12.00  CAFEAUA CU TÂLC

Conferinţă de presă / Art Cafe

17.00 – 19.00  MARIANA MIHUȚ- Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia

18.00  CE ZILE FRUMOASE, regia Radu Olăreanu – premiu special acordat UAT Tg. Mureș în Gala UNITER

           Universitatea de Arte Tg. Mureș, Facultatea de Arte în Limba Română

Spectacol de teatru pentru tineri şi adulţi / 16+

Casa de Cultură a Studenţilor / 1h

19.00  Fascinația geniului popular românesc

            Vernisaj expoziție de costume realizată de UNATC I.L.Caragiale  București

Curator și coordonator prof.univ.dr. Ștefania Cenean

Foaier Casa de Cultură a Sindicatelor

19.30  PESCĂRUȘUL, regia Andrei și Andreea Grosu

           Teatrul Odeon București

Spectacol pentru tineri şi adulţi / 12+

Casa de Cultură a Sindicatelor / 1h 45min 

JOI, 10 MAI 2018 

11.00  IVAN TURBINCĂ, regia Ion Iurcu

           Teatrul de Păpuși Puck Cluj-Napoca

           Spectacol de teatru pentru copii / 4+

Casa de Cultură a Studenților / 45 min

10.00 – 20.00  CĂCIULEANU – Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Foaier Casa de Cultură a Studenților

12.00  CAFEAUA CU TÂLC

Conferinţă de presă / Art Cafe

12.30 Universul cehovian și materializarea lui prin costum, autoare MARIA DORE

Lansare de Carte/ 30min

Art Cafe

12.00 – 20.00  Fascinația geniului popular românesc

                       Expoziție permanentă de costume realizată UNATC I.L.Caragiale București

Curator și coordonator prof.univ.dr. Ștefania Cenean

Foaier Casa de Cultură a Sindicatelor

17.00 – 19.00  MARIANA MIHUȚ- Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia

18.00 ȘI NEGRU ȘI ALB ȘI GRI, regia Mimi Brănescu – nominalizare pentru actriță în rol secundar în Gala UNITER

Teatrul Metropolis București

Spectacol de teatru pentru tineri şi adulţi / 16+

Casa de Cultură a Sindicatelor/ 2h

20.30  MĂ TOT DUC, spectacol realizat de Oana Pellea și Mihai Gruia Sandu 

Asociația GOONG București

Spectacol de teatru pentru tineri şi adulţi /10+

Casa de Cultură a Studenților  / 1h 30 min

                                       VINERI, 11 MAI 2018

11.00  FATA BABEI ȘI FATA MOȘNEAGULUI, regia Daniel Stanciu

Teatrul de Animație ȚĂNDĂRICĂ București

Spectacol de teatru pentru copii / 3+

Casa de Cultură a Sindicatelor / 1h 10min

10.00 – 20.00  CĂCIULEANU – Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Foaier Casa de Cultură a Studenților

12.00  CAFEAUA CU TÂLC

Conferinţă de presă / Art Cafe

12.00 – 20.00  Fascinația geniului popular românesc

                       Expoziție permanentă de costume realizată de UNATC I.L.Caragiale București

Curator și coordonator prof.univ.dr. Ștefania Cenean

Foaier Casa de Cultură a Sindicatelor

17.00 – 19.00  MARIANA MIHUȚ- Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia

18.00 Povești citite

Prezentarea colecției de audiobook-uri ale Editurii Humanitas / 15 min

Foaier Casa de Cultură a Sindicatelor

18.30 …ESCU, regia și versiunea scenică  Doru Ana

Teatrul Mic București

          Spectacol pentru tineri şi adulţi / 12+

Casa de Cultură a Sindicatelor / 3h (cu pauză)

22.00  O MIE DE MOTIVE, regia Horia Suru

          one-man show – Florin Piersic jr.

Teatrul Point / 18+

Casa de Cultură a Studenților/ 1h 40min

SÂMBĂTĂ, 12 MAI 2018

11.30  MAGAZINUL CU JUCĂRII, regia Toma Hogea

Teatrul pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara

           Spectacol de teatru pentru copii / 7+

Casa de Cultură a Studenților / 1h 20min

12.00 – 20.00  Fascinația geniului popular românesc

                       Expoziție permanentă de costume realizată de UNATC I.L.Caragiale București

Curator și coordonator prof.univ.dr. Ștefania Cenean

Foaier Casa de Cultură a Sindicatelor

13.00  MÂNUIM ÎMPREUNĂ

Prezentare atelier de mânuire marionete 

           Coordonatori: Nuți și Sorin Dorobanțu

           Sala amfiteatru, Casa de Cultură a Studenţilor

14.00  IDENTITATE

           Prezentare atelier de scenografie

           Coordonator: Alina Herescu

Sala oglinzilor, Casa de Cultură a Studenţilor

17.00 – 19.00  MARIANA MIHUȚ- Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia

17.00 Cartea râsului și a cercetării, autor RADU PARASCHIVESCU

          Două mături stau de vorbă. Scene românești, autor RADU PARASCHIVESCU

Editura Humanitas

Dublă lansare de carte / 45 min

Art Cafe

18.00 GIGI CĂCIULEANU.OmulDans, autoare Ludmila Patlanjoglu

         Editura Nemira

Lansare album / 20 min

Casa de Cultură a Studenților, foaier

18.20 CĂCIULEANU – expoziție de fotografie realizată de FNT

           Vernisaj – curator Irina Tapalagă / 20 min

19.00  N-AI TU TREABĂ!, regia Alexandru Dabija – premiu pentru întreaga activitate în Gala Uniter

           Teatrul Act București

Spectacol de teatru pentru tineri şi adulţi / 16+

Casa de Cultură a Studenților / 1h 20min

21.00  AFRODIZZY

           Concert de jazz  – LUIZA ZAN & IULIAN PAVELESCU

qb lounge / 75 min

DUMINICĂ, 13 MAI 2018

11.30 Ce frumos râd zmeii când râd!,  autoare MIOARA POP

Editura Limes Cluj-Napoca

Lansare de carte / 30 min

Casa de Cultură a Studenților, foaier

12.00  POVESTEA PORCULUI, regia Cristian Mitescu

           Teatrul Clasic Ioan Slavici Arad – Trupa Marionete

Spectacol de teatru pentru copii / 3+

Casa de Cultură a Studenților / 50 min

10.00 – 20.00  CĂCIULEANU – Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă

Curator Irina Tapalagă

Foaier Casa de Cultură a Studenților

12.00  CAFEAUA CU TÂLC

Conferinţă de presă / Art Cafe

12.00 – 20.00  Fascinația geniului popular românesc

                       Expoziție permanentă de costume realizată de UNATC I.L.Caragiale București

Curator și coordonator prof.univ.dr. Ștefania Cenean

Foaier Casa de Cultură a Sindicatelor

18.00 TEXT SHOPLectură-spectacol de și cu GIGI CĂCIULEANU

           Gigi Căciuleanu Romania Dance Company

           Casa de Cultură a Studenților / 1h / 6+

17.00 – 19.00  MARIANA MIHUȚ- Expoziție de fotografie realizată de FNT

Expoziție foto permanentă                       Curator Irina Tapalagă

Galeriile de Artă ale Municipiului Alba Iulia

19.30  DON JUAN, regia Andrei și Andreea Grosu – nominalizare pentru actor rol secundar în Gala Uniter

Teatrul de Comedie București

           Spectacol de teatru pentru tineri şi adulţi  / 12+

Casa de Cultură a Sindicatelor / 1h 20min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Trackback / Pingback

 1. 12 mai, ora 21.00, qb lounge Alba Iulia. „Afrodizzy”: Luiza Zan& Iulian Pavelescu, concert de jazz (75 min) - ProAlba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*