TNL Alba Iulia despre protestele romanilor

Protestam impotriva unei puteri rupta de realitate, cinica si indreptata impotriva propriului popor. Aceasta putere nu a intrebat niciodata poporul daca vrea sa aiba cea mai mare datorie din istoria tarii, o datorie publica si privata de peste 100 miliarde de euro, bani imprumutati in cea mai mare parte in ultimii 3-4 ani. Daca Romania nu a reusit sa se reconstruiasca cu o asemenea suma importanta, este logic sa credem fie ca persoanele care conduc destinele tarii sunt foarte incompetente, fie au furat acesti bani. In ambele situatii solutia este una singura: demisia Guvernului si demisia presedintelui care a girat toate masurile de austeritate care scot lumea in strada astazi.

Manifestam, de asemenea, din pricina derapajelor de la normele democractice care au avut loc in decursul mandatului presedintelui Traian Basescu. Cele mai importante legi adoptate in ultima perioada, menite sa reformeze statul, nu au respectat parcursul democractic firesc intr-un stat de drept, ci au fost adoptate prin angajarea raspunderii guvernamentale in parlament. Traian Basescu a calcat in picioare puterile in stat, asumanndu-si rolul de prim-ministru, obligand Guvernul in cel mai agresiv mod sa-i indeplineasca propunerile cu privire la chestiuni extrem de importante: sanatate, educatie, modificarea constitutiei, salarizare, pensii, justitie. In total, 14 legi importante au fost adoptate fara o consultare publica, fara dezbatere parlamentara, intr-o perioada de 2 ani.

Manifestam din pricina modificarii legislatiei electorale prin care alegerile locale au fost amanate cu 6 luni pentru a fi comasate cu cele parlamentare din noiembrie 2012, cu scopul de a-si crea un avantaj electoral. Amanarea alegerilor locale duce la prelungirea abuziva a mandatelor alesilor locali, iar – conform legii – mandatele nu pot fi prelungite decat in conditii exceptionale, conditii care nu sunt intrunite in aceasta situatie.

Manifestam pentru ca legi importante, cum ar fi Legea pensiilor din anul 2010, au fost promulgate prin voturi fraudate in Parlamentul Romaniei intr-un mod fara precedent intr-un stat democratic. In ciuda protestelor manifestate de societatea civila, aceste legi au fost promulgate de presedintele Traian Basescu. In acelasi timp, domnul presedinte doreste aprobarea unui proiect de modificare a structurilor administrativ-teritoriale ale Romaniei prin asumarea raspunderii, cu toate ca legile in vigoare prevad obligatia organizarii unui referendum inainte de initierea in Parlament a unei legi care sa modifice granita judetelor existente.

Manifestam pentru ca nu mai putem fi de acord cu modul in care presedintele Romaniei seamana permament ura in mijlocul poporului roman, invrajbind pe unii impotriva altora, tratandu-si oamenii cu aroganta si lipsa de bun simt, umilindu-i, jignindu-i si mintindu-i.

Manifestam pentru ca nu mai putem asista nepasatori la un sistem construit de politicienii actualei puteri, bazat pe santaj, coruptie, oportunism si nepotism, in care constiintele si voturile sunt de vanzare si in care regulile de functionare a societatii pot fi schimbate instant prin intermediul ordonatelor de urgenta emise de catre Guvern la comanda Presedintelui.

Protestam impotriva unui presedinte de stat care nu actioneaza ca atare, ci doar ca presedinte de partid si, mai mult decat atat, ca lider al unui grup oligarhic axat doar pe satisfacerea propriilor interese. De asemenea, nu putem fi de acord cu modul in care un astfel de sef de stat se manifesta in discursul public fata de un alt fost sef de stat, unul care, prin natura pozitiei sale politice, reprezinta imaginea unei institutii de care se leaga modernizarea Romaniei – e vorba despre regele Mihai si de Casa Regala, asupra carora traian Basescu a proferat jigniri si acuze nedemne de un sef de stat.

Consideram ca Traian Basescu este principalul vinovat pentru toate aceste lucruri si ca trebuie sa isi dea demisia imediat! Dorim alegeri anticipate!

эффективность продвижения сайтовкак взломать пароль вай фай

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*