Tinerii liberali din Alba sunt interesați de protecția mediului

4.Foto.EcologizareWeekend-ul 28 – 30 martie a fost unul în care tinerii liberali din județul Alba au participat la diverse acțiuni care vizează protecția mediului înconjurător. Astfel, sâmbătă, 29 martie, TNL Alba Iulia a desfășurat o acțiune de ecologizare pe malul râului Ampoi. Referitor la această acțiune, președintele organizației, Gabriel Lupea, a declarat: „În ultimii ani, tinerii liberali din Alba Iulia și-au făcut un obicei din a realiza astfel de acțiuni. În cadrul acțiunii de sâmbătă au fost strânși circa 30 de saci menajeri plin cu deșeuri reciclabile. În urma acțiunii, materialele reciclabile adunate vor fi valorificate, iar cu fondurile strânse dorim să aducem o bucurie copiilor nevoiași cu ocazia Sărbătorilor de Paști. De asemenea, dorim și să tragem un semnal de alarmă către autorități și cetățeni cu privire la protejarea mediului înconjurator.”.

2.Foto.Earth.Hour-2014O acțiune similară a desfășurat duminică, 30 martie, cea mai nouă organizație TNL din județ, TNL Rădești. Prezent la acțiune, prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba, a oferit câteva detalii: „A fost o acțiune frumoasă, prima de acest gen, organizată de noul birou de conducere al TNL Rădești, condus de colegul nostru Sergiu Todor. Pentru câteva ore s-a realizat o acțiune de ecologizare pe malul Mureșului. Ceea ce m-a bucurat a fost faptul că alături de noi au participat și cetățeni din localitate, conștienți și ei de faptul că fiecare suntem responsabili de curățenia comunităților în care trăim. Le mulțumim pe această cale și îi invităm să susțină și viitoarele acțiuni de acest fel”.

Pe de altă parte, tot în acest week-end, tinerii liberali din Sebeș s-au implicat într-un proiect foarte important, desfășurat la nivel mondial – Earth Hour (Ora Pământului). Este al șaselea 3.Foto.Ecologizarean consecutiv în care TNL Sebeș susține proiectul. Vineri și sâmbătă, în 28 și 29 martie, am distribuit în municipiul Sebeș câteva sute de pliante informative asupra a ceea ce înseamnă Earth Hour – Ora Pământului. Speranța noastră a fost că populația municipiului va conștentiza cât de important este să faci un lucru mărunt pentru o cauză mare. Acțiunea noastră a avut și în acest an efectul scontat și le 1.Foto.Earth.Hour-2014mulțumim tuturor celor care au înțeles acest lucru, iar sâmbătă, 29 martie, au stins lumina la ei acasă pentru o oră, în intervalul 20.30 – 21.30”, a declarat Alexandru Țoțonea, președinte TNL Sebeș. WWF (World Wide Fund for Nature) este organizația care a inițiat conceptul Earth Hour și care îl implementează anual, în peste 152 de țări. Prin Earth Hour, demarat la Sydney în 2007, WWF își propune să activeze spiritul civic şi atitudinea ecologistă, astfel încât oamenii să câştige nu numai satisfacţia că au participat la o acţiune de mediu de anvergură internaţională, dar şi mândria că locuiesc într-un oraş curat, exemplar. Proiectul presupune ca participanții să stingă lumina în locuințele personale, instituții publice etc., pentru o oră. La noi în țară director WWF-România este un fost europarlamentar PNL, domnul Magor Csibi.

Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*