Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia deschide stagiunea 2018- 2019 cu o nouă piesă- „Pasărea măiastră”

Teatrul de Păpuși „Prichindel” împlinește anul acesta în luna septembrie 66 de ani de activitate. Marcăm această frumoasă aniversare prin deschiderea stagiunii 2018 – 2019 cu o nouă piesă – „Pasărea măiastră, în regia și adaptarea regizorului Gabriel Apostol. Spectacolul face parte din  programul Alba 100, dedicat sărbătoririi centenarului Marii Uniri.

Așadar, vă invităm cu drag să-i spunem LA MULȚI ANI! teatrului Prichindel,  la premiera spectacolului „Pasărea măiastră”  în data de 22 septembrie 2018, orele 11.00, la Casa de Cultură a Studenților. Dragi părinți și bunici vă așteptăm să-i însoțiți pe copiii sau nepoții dumneavoastră la o poveste care se adresează tuturor: celor mici și celor mari deopotrivă.

Spectacolul va avea și două avanpremiere  în zilele de 20 septembrie 2018, de la orele 10.00 și  21septembrie 2018, de la orele 11.00. Ambele vor fi susținute la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Un măreț rege stăpânește un ținut asupra căruia se abătuse o blestemată de ghionoaie care-i distrugea palatul de îndată ce acesta era gata înălțat. Singura sa bucurie erau cei trei fii ai săi, cărora vroia să le lase acest palat drept moștenire. Pasărea măiastră este singura soluție pentru ca palatul să dăinuiască și să nu mai fie distrus.

Adevărata fire și curajul fiilor se vor dovedi în acest ceas de cumpănă: cel care va reuși aducerea păsării măiestre va fi și succesorul la tron.

Adevăr și minciună, curaj și lașitate, iubire și ură, prietenie și dușmănie – vor ieși la iveală pe măsură ce încercările la care vor fi supuși cei trei fii se derulează în fața spectatorilor. (Cristina Smadea, secretar literar)

Echipa care a făcut posibilă punerea în scenă a acestei frumoase povești românești este: regia artistică și adaptarea – Gabriel Apostol, scenografia – Gavril Siriteanu, muzica  – Levente Szöcs, distribuția: Ramona Benchea Mincu, Viorica Boda, Iulian Lungu, Irina Melnic, Cătălina Mihăilă, Rareș Bogdan Porca, Teodora Popa și Cristian Tudor Popa, regia tehnică – Elena Madaras, lumini – Ovidiu Tămășan și Călin Popa, sunet – Florin Andrea, croitorie – Mirela Tămășan, mașiniști – Răzvan Laszlo și Gabriel Țipțer, tâmplărie – Marin Goia. Manager teatru – Ioana Bogățan.

Cristina Smadea,

Secretar literar

 

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*