Teatrul de Păpuși din Alba Iulia continuă seria activităților online cu programul WORKSHOP PRICHINDEL

Teatrul de Păpuși „Prichindel” continuă seria activităților online cu programul WORKSHOP PRICHINDEL. Deoarece pandemia cu noul Coronavirus ne-a afectat și la începutul acestui an toate activitățile cu public, ne-am propus să venim în întâmpinarea copiilor și să demarăm un nou proiect – Micul actor. Acesta se adresează copiilor din școlile județului Alba.

Proiectul vizează organizarea unor ateliere de scriere creativă, mânuire păpuși, improvizație scenică sau tehnica vorbirii.  Deoarece formarea unui actor implică mai multe planuri de dezvoltare personală, considerăm că unul din acestea constă în dezvoltarea imaginației prin scris. Astfel, primul atelier va fi dedicat scrierii creative, care se dorește a fi o lecție utilă, educativă, formatoare și creativă prin care elevii de clasa a IV-a să-și dezvolte abilitățile de a scrie. Ne-am propus să-i învățăm pe copii cum să scrie o poveste, o poezie sau o piesă de teatru, pornind de la imperativele: citește, fii curios, învață, scrie! Considerăm că în contextul actual un astfel de demers este mai mult decât necesar pentru elevii care, din toamnă, vor trece la un alt nivel școlar, cu care nu sunt familiarizați, și care, de cele mai multe ori, le pune la început probleme de adaptare.

Primii noștri cursanți sunt elevii clasei a IV-a ai Școlii Gimnaziale „Nicolae Drăgan” Galda de Jos, precum și un grup format din elevi din clasa a IV-a ai școlilor gimnaziale din Săsciori și Daia Română.

De asemenea, de mare succes în rândul elevilor s-au bucurat Lecția de teatru și întâlnirile-lectură, realizate online pe platformele școlilor și care au beneficiat de prezența a peste 860 de copii. Am derulat până acum, începând cu luna ianuarie, un număr de 25 de lecții de teatru online și întâlniri-lectură, iar în luna martie avem programate zilnic câte una sau chiar două astfel de lecții.

Mulțumim tuturor celor care au ales să petreacă alături de noi o oră de educație prin teatru și literatură!

Să vă mai spunem și că în zilele de 17 și 18 martie, de la orele 17:00, puteți urmări două povești deosebite, „Povești de primăvară”, cum le-am numit noi.

         Și nu uitați, urmăriți-ne pe paginile noastre de facebook, pentru a afla din timp despre toate evenimentele pe care le desfășurăm online: spectacole de teatru, scenete, povești, lecții de teatru, atelier de scriere creativă.

 

 

 

 

 

 

 

Despre Redacția ProAlba 30758 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*