Tăiatul ilegal al pomilor de Crăciun, un „hobby” în județul Alba. Polițiștii au confiscat 70 de brazi și 2.000 de kilograme de cetină

brazi taiati ilegalPoliţiştii de ordine publică au intensificat acţiunile de control privind legalitatea transportului de material lemnos. 15 metri cubi de cherestea, 70 de pomi de Crăciun şi 2.000 de kilograme de cetină de brad au fost confiscate în urma unor controale organizate în trafic.

În perioada 23-24 noiembrie, poliţiştii de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Alba au desfășurat activităţi, în conformitate cu prevederile Planului de acţiune „Sărbători de Iarnă în Siguranţă”.

Astfel, au fost intensificate acţiunile de prevenire şi combatere a tăierilor şi transportului ilegal de material lemnos, poliţiştii acționând atât pe timp de zi cât şi noaptea, pentru depistarea şi sancţionarea celor care nu respectă prevederile legale incidente în domeniu. În ultimele două zile, au fost confiscaţi 15 metri cubi de material lemnos, 70 de pomi de Crăciun şi 2.000 de kilograme de cetină.

Marţi, 24 noiembrie, poliţiştii Serviciului de Ordine Publică din IPJ Alba, în timp ce acţionau împreună cu jandarmi ai Detașamentului 4 de Jandarmi Cîmpeni, pe raza comunei Albac, au identificat un camion, încărcat cu 15 metri cubi de cherestea, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de însoţire.

Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe şoferul camionului, în conformitate cu prevederile art. 19 din Legea 171/2010, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, a fost confiscată.

brazi taiati ilegal 1Luni, 23 noiembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Horea l-au depistat pe un tânăr din comuna Horea, care transporta cu o căruţă, 25 de pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal.

Marţi, 24 noiembrie, poliţiştii de ordine publică din Aiud, sprijiniţi de poliţiştii de la rutieră, au depistat un autoturism ce circula pe strada Avram Iancu din Aiud şi care transporta 45 de pomi de Crăciun, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

Tot marţi, 24 noiembrie, poliţiştii Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos, au oprit pentru control, pe DN 74 pe raza localităţii Şard, două autoutilitare care transportau 2.000 de kilograme de cetină de brad, pentru care, conducătorii auto nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport.

În toate aceste situaţii, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a celor depistaţi în timp ce efectuau transporturi ilegale, iar pomii de Crăciun şi cetina de brad au fost predaţi, pentru valorificare, reprezentanţilor ocoalelor silvice.

Acţiunile de control continuă.

Despre Redacția ProAlba 31302 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*