SVM: Noi suntem adevărata voce a Roşiei Montane! Noi suntem majoritatea!

Membrii Sindicatului „Viitorul Mineritului” din Roşia Montană au urmărit cu interes emisiunea „Judecă tu” difuzată joi, 23 februarie, pe canalul public de televiziune TVR 1. Roşia Montană este un subiect care nu are voie să fie tratat cu uşurinţă, pentru că de felul  în care e prezentat depind viitorul şi bunăstarea generaţiilor viitoare de moţi. La finalul emisiunii, în loc să fim lămuriţi despre viitorul nostru, am rămas cu un gust amar şi cu multe întrebări.

Cum se poate ca postul public de televiziune, după  15 ani de analiză a Proiectului, să prezinte lucrurile atât de deformat, ca şi când acest subiect a apărut ieri în conştiinţa naţională? Cum se poate ca după atâţia ani, o emisiune TVR să prezinte lucrurile ca şi când localnicii nu şi-ar dori  Proiectul minier?

Roşienii ştiu că mineritul este unica şansă pentru zonă. Oamenii din Roşia Montană îşi doresc acest proiect minier! În emisiune, punctul de vedere al localnicilor a fost aproape inexistent, la fel şi imaginile prezentate. „Toate punctele de vedere”, aşa cum s-a afirmat că vor fi prezentate, nu au inclus  cu adevărat poziţia  comunităţii  din Roşia Montană: proiectul minier Roşia Montană trebuie demarat cât mai urgent.Aceasta este adevărata voce a comunităţii din Roşia Montană şi nu cea prezentată tendenţios în emisiune!

Dacă doriţi să fiţi cu adevărat echilibraţi în ceea ce prezentaţi, veniţi la Roşia Montană. Comunitatea de aici are dreptul să îşi exprime punctul de vedere. Cei câţiva care nu sunt de acord cu dezvoltarea minieră vorbesc împotriva intereselor întregii comunităţi.

Cu îngrijorare observăm că  situaţia devine, după cum spunea şi titlul emisiunii, un adevărat război. Un război în care noi, localnicii, suntem consideraţi simpli pioni de sacrificiu de către „salvatorii” ecologişti. Opozanţilor vrem să le spunem următorul lucru: nu aveţi moralitatea să vorbiţi în numele cetăţenilor din Roşia Montană  şi  să spuneţi că acest  proiect nu este bun.  De ani de zile nu se vede nici o realizare palpabilă  făcută de voi pentru comunitate.

Încercaţi să apăreţi peste tot în mass-media  pentru a discredita un proiect viabil care doreste să dezvolte şi să continue aici mineritul responsabil. Un minerit care ţine cont de legile româneşti şi internaţionale, care ar face din aceasta zonă una de invidiat în ţară şi poate chiar în lume.

Nu aveţi soluţii viabile pentru zonă şi atunci  faceţi tot posibilul ca vocea oamenilor de aici  să nu fie auzită. Şi noi, cei care dorim să muncim într-un proiect minier sigur, modern şi durabil, suntem tot români şi avem la fel de mult, dacă nu chiar mai mult discernământ decât ei să ştim ce e mai bine pentru noi şi pentru copiii noştri.

Dorim ca pe viitor  să nu fim excluşi din  dezbaterile care vorbesc despre Roşia Montană. Considerăm că  avem acest drept. Este vorba de viaţa noastră şi de viitorul copiilor noştri.

Pe cei care analizează proiectul minier în Comisia de Analiză Tehnică, dar şi pe ceilalţi factori de decizie, îi rugăm să nu se lase influenţaţi de atacurile agresive ale persoanelor puţine la număr care se opun relansării mineritului în Apuseni şi în România. Dorinţa noastră este să se autorizeze proiectul minier, venind în sprijinul miilor de localnici din Munţii Apuseni, care se confruntă cu şomaj şi sărăcie.

Noroc bun!
Cristian Albu
Preşedinte Sindicatul „Viitorul Mineritului” Roşia Montană

раскрутка вашего сайтапрограмма для взлома wi fi скачать бесплатно

Despre Redacția ProAlba 35051 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. mineritul Nu inseamna sa razi patru munti si sa lasi un iaz plin cu cianuri! Cei din Zlatna au primit bani europeni pentru pomicultura si zootehnie! minciuna ca suntem putini cei ce ne opunem acestui aberant proiect este o minciuna ce va este caracteristica voua celor ce sunteti MARIONETE,a fi miner nu inseamna sa fi nemernic si sa-mi otravesti pamintul si sursa vietii adica APA! Asa sa va ajute Dumnezeu dupa cum va este sufletul.Nemernici sunteti si cei ce primiti bani sa faceti reclama acestui criminal proiect.

  2. cautati-va de munca !!!! nu mai stati ca puturosii si cersiti !!! altii pleaca mii de km sa castige o paine cinstit si numai ei stiu cum muncesc sa isi intretina familiile! si nu i-am vazut ca se plang atat ! voi nu v-ati deplasa pana la Alba pentru un loc de munca daramite pana in Italia… tot stati si va vaietati acolo, sunteti masa de manevra a unor vanzatori de tara! voi sunteti cateva mii, Romania nu inseamna numai voi si ambitia voastra da a munci la 2 m de casa! chiar trebuie sa ne vindem toata tara sa ne otravim toti ca sa va facem voua pe plac??? viata VOASTRA? viitorul copiilor VOSTRI??? numai VOI, restul nu conteaza ?1? RUSINE SA VE FIE !!! SE INTOARCE HOREA SI AVRAM IANCU IN MORMANT, ACUM IN 28 FEBRUARIE CAND L-AU SFASIAT GROFII PE ROATA !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*