Sunteți invitați să vizitaţi expoziţia temporară Natură şi biodiversitate în zona Sebeşului

Primăria și Consiliul Local al Municipiului Sebeș, Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeş şi Muzeul Municipal „Ioan Raica” Sebeş vă invită să vizitaţi expoziţia temporară Natură şi biodiversitate în zona Sebeşului.

Manifestarea este una dintre activităţile ce se derulează în cadrul proiectului cultural, cofinanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și susținut de Municipiul Sebeș, La muzeu și la școală. Cursuri alternative de Istorie Naturală. Conform proiectului, expoziţia trebuia să fie itinerantă şi găzduită, pe rând, de şcolile partenere de pe raza Municipiului Sebeş. Însă, în urma intrării școlilor din localitate în scenariul roșu, expoziția, la fel ca și cursurile elevilor, își caută locul în mediul online. Astfel, pagina de Internet dedicată proiectului cultural găzduiește varianta electronică a acesteia (https://www.cclbsebes.ro/natura-si-biodiversitate-in-zona-sebesului). În plus, pagina de facebook a Muzeului Municipal „Ioan Raica” şi cea a Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeş promovează conţinutul expoziţiei, la fel ca şi cele ale şcolilor partenere. De asemenea, o variantă de panou a acesteia poate fi vizitată, cu respectarea distanţării fizice, în lunile noiembrie şi decembrie, în grădina muzeului din Sebeş.

Expoziţia ilustrează diversitatea habitatelor din împrejurimile oraşului Sebeş şi a vieţuitoarelor care le populează. Sunt prezentate elemente de floră şi faună specifice stepei, mediilor acvatice, pădurilor de foioase şi de conifere, precum şi ecosistemelor antropice. De asemenea, expoziţia prezintă şi specimenele de Ştiinţele Naturii pe care Muzeul Municipal „Ioan Raica” le deţine, în cadrul unei importante colecţii de profil. Aceasta cuprinde peste 4000 de piese care ilustrează o parte a diversităţii naturale a zonei Sebeșului, oferind publicului vizitator exponate interesante de floră, faună, paleontologie şi mineralogie.

Pe lângă ilustrarea biodiversităţii zonei, expoziţia îşi propune să atragă atenţia asupra fragilităţii ecosistemelor şi să trezească interesul publicului pentru conservarea acestora. Aceasta se adresează în special tinerilor, dar este la fel de atractivă pentru toate categoriile de vârstă şi socio-profesionale.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu: Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Muzeul de Istorie și Științele Naturii Aiud, Muzeul Municipal Mediaș, Școala Gimnazială nr. 2 Sebeș, Liceul Tehnologic Sebeș, Liceul German Sebeș, Liceul cu Program Sportiv Sebeș, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Sebeș, Școala Gimnazială Petrești și Colegiul Național „Lucian Blaga” Sebeș.

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*