Ștefan Dulea, elev al Colegiului Militar din Alba Iulia, mențiune la Concursul Național „Istorie și societate în dimensiune virtuală”

Elevul sergent Ștefan Dulea a obținut Mențiune la etapa națională a Concursului Național „Istorie și societate în dimensiune virtuală”. Proiectul intitulat „Comunismul românesc – realitate istorică în realitate virtuală”, a concurat la secțiunea Istorie – SOFT educațional.

Cu competențe și cunoștințe impresionante în domeniul informaticii și al tehnologiei, Ștefan introduce, prin acest proiect, utilizatorii într-un spațiu tridimensional, virtual, care cu ajutorul ochelarilor VR, pot avea acces la informațiile legate de comunismul românesc. El a fost structurat pe trei repere: informații istorice, bibliografie și un test de evaluare.

„Participarea la Concursul Național „Istorie și societate în dimensiune virtuală” a reprezentat o oportunitate pentru mine prin care am avut șansa să aprofundez cunoștințele de istorie și să îmi exersez în același timp pasiunea în domeniul tehnologiei digitale. Tema aleasă, „Comunismul-realitate istorică în realitate virtuală”, a fost o provocare pentru a construi într-un joc, imaginea unei perioade din istoria recentă despre care noi, tinerii, aflăm de la școală, dar și din ceea ce ne povestesc părinții sau bunicii, care au experiența vieții din acel timp.

Din această provocare a rezultat un instrument bazat pe tehnologie care invită pe oricine interesat de istoria comunismului să pășească într-un spațiu virtual tridimensional, cu ajutorul ochelarilor VR, spațiu pe care l-am construit pas cu pas, cu îndrumarea domnului profesor Anca Dan, care mi-a fost alături în pregătirea acestui proiect, astfel încât am reușit să înțeleg și să valorific la nivel optim conținutul științific pe care l-am expus într-un soft ce poate fi folosit în cadrul orelor de curs care valorifică resursele digitale. Premiul obținut la etapa națională a concursului mă motivează să continui să îmi dezvolt competențele digitale spre a construi proiecte viitoare”, a spus elevul sergent Ștefan Dulea.

Felicitări, Ștefan, îți dorim inspirație pentru realizarea de noi astfel de proiecte!, transmit reprezentanții Colegiului Militar din Alba Iulia.

Despre Redacția ProAlba 38064 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*