Start bun pentru șahistul albaiulian Mihnea Costachi la Openul Internațional al Bulgariei. A reușit două victorii și o remiză

mihnea costachiLa acest turneu, care este unul dintre cele mai puternice openuri internaţionale de şah din Balcani, s-au înscris 286 de participanţi din 14 ţări, care vor juca pe parcursul a 9 runde în sistem elveţian. Dintre aceştia 16 deţin titlul de mare maestru internaţional, iar alţii 42 deţin titlurile de maestru internaţional sau maestru FIDE. Având în prezent un rating FIDE 2341, Mihnea Costachi este cotat ca favoritul numărul 36 al turneului, scopul principal al participării sale la acest turneu, precum şi la alte openuri internaţionale puternice în care va lua startul în perioada următoare, fiind acela de a acumula cât mai multă experienţă în vederea participării cu succes la campionatele mondiale şi europene de juniori care se vor desfăşura în toamna acestui an în Grecia, respectiv Croaţia.

Elevul Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia a avut un start foarte bun, câştigând primele două partide împotriva lui Koloyan Todorov şi maestrei internaţionale Emilia Zlatanova, ambii din Bulgaria. În runda a 3-a Mihnea l-a avut ca adversar pe favoritul numărul 1 al turneului, marele maestru internaţional bulgar Vasil Spasov (ELO 2559). Deşi teoretic pornea clar cu şansa a doua, tânărul campion albaiulian a reuşit să îi ţină piept cu succes titratului său adversar, partida încheindu-se remiză. În runda a patra Mihnea Costachi îl va întâlni pe Lachezar Yordanov (Bulgaria).

Participarea juniorului albaiulian la openul de la Plovdiv este posibilă datorită sprijinului acordat de firma IPEC SA din Alba Iulia, renumită companie albaiuliană urmând a fi alături de Mihnea Costachi şi la alte competiţii din acest an.

Despre Redacția ProAlba 35935 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*