Situația ta profesională și financiară

Capacitatea ta, de a stabili Dorințe, Obiective și, în final, Planificări pentru a Acționa și a obține succes; de a avea ceea ce la început a fost o simplă Cerere, și Acceptarea ei, cu convingerea că ai Primit; de a folosi uneltele de lucru: Emoția, Energia, Educația și Experiența, este influențată și de înțelegerea gândirii fiecărei persoane, prin modul în care își câștigă banii. Este o dualitate importantă între situațiile profesională și financiară.

O personalitate puternică, Robert T. Kiyosaki, a explicat cel mai bine într-una din cărțile sale, “Cadranul banilor”, modul în care privesc lucrurile cele patru categorii de muncă: angajatul, liber profesionistul, patronul și investitorul, în perspectiva de a avea succes financiar și, de fapt, atitudine și manifestări, care îți sunt la fel de valabile și pentru succesul stărilor (situaţiilor) familială, de sănătate, precum și socială și de evoluție personală .

Puiul de Ființă Umană, la naștere, este trup și suflet și, apoi, exact cei mai apropiați “ajută” la dezvoltarea minţii într-un sens preponderent vicios și negativ, fără prea multe şanse de a părăsi starea de angajat  obișnuit sau mediocru. Marea majoritate a avut parte de o evoluție a minţii având ca suport Atitudinea Ego şi cele patru manifestări: vicioasă, negativă, distructivă și inconstantă. Acestea nu-ți dau şansa să obţii performanţă, să ai parte de succes din punct de vedere profesional și financiar.

Profesional, te poți regăsi într-una sau mai multe categorii din cadranul banilor. Partea lichidă din situația financiară, se rezolvă ca: angajat (banii rezultă din munca pe care o depui pentru cineva), liber profesionist (banii rezultă din munca pentru tine), patron (banii rezultă din propria afacere care produce venituri), investitor (banii rezultă din investițiile pe care le faci. Banii produc bani. Banii lucrează pentru tine.) Aceștia au nevoie de Educație și Experiență specifice. Fiecare poate și are puterea obținerii succesului financiar prin cel profesional, regăsindu-se într-una sau chiar în toate cele patru situații de mai sus. În ce postură te regăsești tu acum? Educația și experiența te fac să crezi că: ești bun ca angajat, dai valoare ca persoană fizică (liber profesionist) printr-o muncă liberală, ai succes ca om de afaceri (patron), agreezi idea de a investii, urăști postura de angajat, nu poți lucra cu altcineva pentru că ai încredere numai în tine, deși ai o societate nu-ți place să fi manager, investiția este doar un risc, ești puțin din toate acestea? După ce ți-ai dat un răspuns, începe și adaugă cunoaștere pentru a fi capabil să obții succes. Fii lângă și cu cei care sunt buni în ceea ce vrei tu să fii valoros. Găsește-ți mentori. Învață prin înțelegere nu prin memorare. Atenție! Poți ajunge la succes financiar prin cel profesional tot așa cum pe nepusă masă te trezești în faliment. Aceasta se poate întâmpla în toate cele patru ipostaze – angajat, persoană fizică, om de afaceri sau investitor. Muncești pentru bani sau ai ajuns în postura să-i faci să se “spetească” ei pentru tine? Crezi că a dori cu plăcere bani este lăcomie? Ești convins că banii nu sunt importanți în viață? Ești de părere că viața este mai importantă decât banul? La fel de convins ești că banul este un motoraș vital în viață? Atunci, mai repede sau mai târziu, vei înțelege că doar postura de om de afaceri și cea de investitor te vor duce la adevăratul succes în starea ta financiară. Care este decizia ta? Care sunt diferențele dintre atitudinea și mentalitățile  angajatului și liber profesionistului și cele ale omului de afaceri și investitorului?

La început, trebuie să conștientizezi că:

Înainte de a afla ceea ce vrei să întreprinzi, este important să înțelegi ce vrei să devii.

Tandemul educație-experiență reprezintă adevărata carte de căpătâi. Ceea ce afli prin școlarizare nu este suficient pentru succes. Oricare activitate, din cele patru, are părțile sale bune, dar și unele dăunătoare.

Cel mai mare viciu, frica, este călăuza proastă lângă care se alătură angajatul și liber profesionistul. Aceasta se manifestă prin teama de a pierde banii. De asemenea, groaza de a te întâlni cu insuccesul este un alt așa zis partener, de care nu te desparți nici în mormânt. Eșecul are diferite forme. Teama de a fi refuzat este foarte mare. (Manifestarea vicioasă)

Emoțiile și energiile negative, declanșate de gânduri prin amplificarea prezenței lor în mintea ta și, mai ales, prin intermediul Egoului tău, duc la incapacitatea de a te dezlipi de postura de angajat sau de cea de liber profesionist. (Manifestarea negativă)

Pui, astfel, bazele unei experiențe, pe care o repeți la infinit. Te căsătorești cu acțiunea distructivă până la conflictuală, de fiecare dată când profesional vrei să legi ceva. (Manifestarea distructivă)

Mintea ta este plină de obiceiuri proaste, care te epuizează. Nu poți să reziști prea mult pe același palier de gândire, muncă sau relaxare. (Manifestarea inconstantă)

(Continuare)

Dumitru Radu Cormoș

topod.inпрограмма для накрутки лайков в вк

Despre Redacția ProAlba 41486 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*