Simone Albani: „Hava și PDL au rupt alianța cu PNL pentru că puneam prea multe întrebări incomode și chiar vroiam să muncim pentru oraș”

În urmă cu o lună, după alegerile locale, am acceptat o formulă politică mai dificilă și mai greu de explicat, o alianță la Alba Iulia între noi, cei de la PNL, și vechiul PDL. Scopul era ca după multa vreme orașul să primească “sânge proaspăt” prin proiectele pe care noi le-am promovat și le-am promis: investiții, promovare turistică adevărată, Capitală Culturală Europeană, preocupare pentru spitale și multe altele. Garanția acestei colaborări era ca PDL să aibă un viceprimar și PNL al doilea viceprimar în persoana mea. Azi, după doar o lună, văzând că noi chiar ne-am pus pe treabă, cei de la PDL alături de primarul Hava s-au speriat și au preferat să rupă această alianță.

A fost o lună în care am intrat în primărie zilnic la orele dimineții și am ieșit de acolo doar după orele 10-11 ale serii. A fost o muncă asiduă prin care am încercat să pornesc toate acele proiecte de care am tot vorbit. A fost o muncă de a pune în ordine o mulțime de documente și structuri care nu își fac treaba eficient. În tot acest timp, din partea celor de la PDL nu am primit nici un ajutor și nici nu am observat vreo preocupare pentru muncă! Tot ce spun ei sunt doar vorbe, iar interesul pentru albaiulieni – pot să o spun acum dinăuntru – e la limita minimă-minimă. Practic în primăria condusă de PDL se face doar strictul necesar, atât cât să nu bată la ochi!

Al doilea motiv care a dus la ruperea acestei alianțe e deranjul pe care l-am produs primarului PDL Hava. Ca orice nou venit am început să cer lămuriri despre proiecte, bugete, documente și tot ce e necesar unei activități coerente. Întrebările mele au început rapid și de la început să trezească fețe încruntate și speriate. În mod clar nu îi convenea că după 18 ani de condus de unul singur, fără nimeni în coasta lui, să vină cineva să îi ceară socoteală despre orice.  Nici interesul lui Hava pentru proiectele noastre, cruciale pentru oraș, nu prea a existat. Gesticulând mereu plictisit primarul expedia pentru “altă dată” discuții ce erau urgente, decizii care trebuiau luate imediat. Asta în zilele când era totuși pe la primărie …

PNL s-a angajat să lucreze cu oricine e serios pentru moderinzarea și promovarea Alba Iuliei. Lista noastră de proiecte și priorități e deja cunoscută de ani de zile. Din păcate în acest moment în Consiliul Local nu există o voință majoritară pentru aceste priorități. Prin felul în care PDL s-a comportat în ultima lună, în alianța pe care am încercat-o noi cu ei, arată că este interesat doar de a nu fi deranjat din ne-munca de care se înconjoară zi de zi și din activitățile suspecte ce cresc la umbra lui Hava. De aceea și-au luat lângă ei un aliat de ocazie, PP-DD, care să închidă ochii la același mod defectuos în care Hava și PDL au condus orașul în 18 ani. Rămân un consilier local angajat în lupta pentru dezvoltarea municipiului Alba Iulia și vă promit că Hava și PDL nu vor avea liniște așa cum își doresc pentru afacerile lor și o vacanță profitabilă de 4 ani pe banii dumneavoastră.

продвижение сайта vkontakteпрограмма для взлома страницы вконтакте онлайн

Despre Redacția ProAlba 38451 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

 1. Eu merg la vot! Ție îți este frică!?!
  Ai copii? Ai nepoți? Te ai pe tine!?!
  “Deșteaptă-te române”

  Vineri, 27 iulie, ora 17, indiferent unde te vei afla strigă, cântă:
  “Deșteaptă-te române”
  Nu uita, în 29 iulie ai: « Deșteaptă-te române »
  Dumidalba, Dumitru Radu Cormoș

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*