Senatorul Călin Matieș, intervenție la Ministerul Sănătății pentru pacienții din Alba și pentru respectarea drepturilor donatorilor de sânge

Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș, a întreprins demersurile necesare pentru ca donatorii Centrului de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia să primească, în cel mai scurt timp posibil, tichetele de masă pe care le merită la fiecare act de donație.

În prezent, aceștia sunt puși pe liste de așteptare, deoarece la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia nu au ajuns până acum cardurile cu bonuri valorice cu care își pot achiziționa produse alimentare, iar tichetele pe suport de hârtie au fost eliminate.

Social-democratul Călin Matieș a aflat de această situație cu ocazia participării la o acțiune de donare de sânge organizată de PES activists Alba, după ce a discutat cu personalul medical, iar apoi a  transmis ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, o adresă de informare cu prezentarea detaliată a situației.

Senatorul PSD a oferit inclusiv soluții de moment pentru rezolvarea situației privind cardurile – absența cipurilor, la nivel mondial, resimțindu-se și în alte domenii de activitate. În situația de față, este necesară inclusiv analizarea posibilității reintroducerii tichetelor de masă pe suport de hârtie, pentru o perioadă limitată de timp, astfel încât pacienții care au nevoie de sânge să nu fie afectați.

”Fac apel la toți cei cărora sănătatea le permite să doneze sânge pentru a veni în sprijinul celor aflați în suferință, pe patul de spital. Oameni buni, veți primi tichetele de masă retroactiv și sper că în curând problema va fi rezolvată. Să nu uităm că cea mai însemnată răsplată, pentru lucrurile bune pe care le facem pe pământ, o vom primi în ceruri”, a spus Călin Matieș.

Avem convingerea că ministrul Sănătății va acționa în urma intervenției senatorului Călin Matieș, va găsi cele mai bune soluții, iar numărul donatorilor de sânge nu va scădea.

Organizația județeană a PSD Alba

Despre Redacția ProAlba 35912 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*