Sebeșul e pregătit pentru a 4-a revoluție industrială. Conferință pe tema învățământului dual, în orașul cu șomaj zero

Municipiul Sebeș a găzduit, marți, 6 martie 2018, conferința cu tema „Sebeșul între prezent și viitor. Strategie de dezvoltare a învățământului dual – Industrie 4.0”.

La evenimentul organizat de Primăria Municipiului Sebeș au onorat cu prezența: Consulul General al Republicii Federale Germania la Sibiu, Excelența sa, Domnul Hans E. Tischler, Forumul Democrat German din Romania, prin Președinte dr. Paul Jurgen Porr, Consulul Onorific al Republicii Austria la Sibiu, Excelența sa, domnul Andreas Huber. Mediul de afaceri local a fost reprezentat de circa 25 de companii. Au participat, de asemenea, 11 primari din comunele și satele învecinate Sebeșului, cu intenția declarată de a realiza un parteneriat cu Municipiul Sebeș pentru susținerea învățământului dual.

Conferința a adus în discuție conceptul de Industrializare 4.0, cu tehnicile de automatizare pe care le implică, oferind pe termen lung o dezvoltare economică durabilă. Un rol important îl dobândește disponibilitatea companiilor locale de a se implica în pregătirea viitorilor angajați. Promovarea intensivă a școlilor profesionale și de meserii (învățământ dual), continuarea dezvoltării de parteneriate între autoritatea locală, companii și instituții de învățământ se regăsesc în strategia de dezvoltare locală a Municipiului Sebeș, în cuprinsul căreia componenta educație este una de bază. Această strategie locală este în armonie cu recomandările europene privind competențele de învățare pe tot parcursul vieții, prin urmare deschide premisele accesării unor finanțări de formare, atât pentru personalul didactic, cât și pentru elevi.

În cadrul conferinței, primarul Municipiului Sebeș, domnul Dorin Nistor a prezentat Strategia de dezvoltare a Municipiului Sebeș, doamna Birgit Schliewenz, Responsabil pentru Parteneriat Landul Brandenburg & Regiunea Centru, a transmis disponibilitatea pentru a sprijini proiectele educaționale,Liceul Tehnologic Sebeș a fost prezentat de doamna Adina Stanciu, director, iar exemplele de bune practici în învățământul dual de la Brașov, prin Școala Profesională Germană Kronstadt, precum și conceptului de Industrializare 4.0 au fost oferite asistenței de domnul Werner Braun, Președintele Clubului Economic German.

“Discuțiile de astăzi despre învățământul profesional sau studiul în sistem dual reprezintă drumul cel mai bun pentru a afla răspunsul la provocările stringente ale timpurilor noastre și anume, de a ne construi un viitor în casa comună a Europei”a declarat Excelența sa, Domnul Hans E. Tischler, Consulul General al Republicii Federale Germania.

“Conferința noastră de la Sebeș a adus o împărtășire a unor experiențe, școala duală de la Brașov fiind un model de bune practici. Noua revoluție industrială care se consemnează la nivel mondial, Industria 4.0, este importantă pentru România și, cu atât mai mult, Sebeșul trebuie să fie preocupat de această direcție. Am fost onorați de prezența înalților diplomați, am fot onorați de prezența unor companii importante. Această conferința a fost o reușită, un început în demersul nostru de a dezvolta învățământul dual, de a promova centre de dezvoltare și o forță de muncă bine pregătită, de a consolida legătură existentă între administrația publică a Municipiului Sebeș și agenții economici.”, a precizat Primarul Municipiului Sebeș, domnul Dorin Nistor.

 

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*