„Scutul Pădurii” pe poziții. În ultimele trei zile, polițiștii din Alba au confiscat peste 100 de pomi de Crăciun tăiați ilegal

braziAcţiunile poliţiştilor din Alba, pentru combaterea ilegalităţilor privind tăierile şi transportul de pomi de Crăciun, au continuat. Peste 100 de pomi de Crăciun au fost confiscaţi în ultimele 3 zile.

Astfel, la data de 4 decembrie 2015, poliţiştii din Vadu Moţilor, în timp ce efectuau un control în teren, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Horea Apuseni, au identificat 52 de pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal, ce erau abandonaţi în locul numit „Părău”, de pe raza comunei Vadu Moţilor.

În aceeaşi zi, în jurul orelor 18.00, a fost identificat un tânăr din comuna Vadu Moţilor care transporta 10 pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal. Tânărul a fost sancţionat contravenţional, conform art. 19 din Legea 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar pomii de Crăciun au fost confiscaţi.

Tot vineri, 4 decembrie, poliţiştii din Horea şi Albac, în timp ce acţionau împreună pe raza comunei Horea, l-au identificat pe un localnic care transporta cu o autoutilitară, 21 de pomi de Crăciun, pentru care nu a putut prezenta documente legale de proveniență şi transport. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe conducătorul autoutilitarei, conform art. 19 din Legea 171 din 2010.

În data de 5 decembrie în jurul orelor 09.00, poliţiştii din Avram Iancu au oprit, pentru control, pe DC 91, pe raza comunei Avram Iancu, o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Vidra. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că şoferul autoutilitarei nu deţinea documente legale de provenienţă şi transport pentru cei 20 de pomi de Crăciun transportaţi, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional, conform art. 19 din Legea 171 din 2010.

În toate situaţiile prezentate mai sus, pomii de Crăciun au fost confiscaţi şi predaţi reprezentanților ocoalelor silvice, pentru valorificare.

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*