Sărbătoarea gusturilor la cea de-a treia ediție a Târgului Gustos de Alba

Consiliul Judeţean Alba organizează în zilele de 12 și 13 mai cea de-a treia ediţie a Târgului Gustos de Alba, eveniment dedicat promovării producătorilor din industria alimentară locală precum și valorificării tradițiilor culinare din această zonă.

Târgul va avea loc între orele 10.00-18.00 în spațiul expozițional al Pieței Pascu din cartierul Cetate al municipiului Alba Iulia și are ca principal partener firma Albalact. El se adaugă seriei de evenimente prin care Consiliul Judeţean Alba a acţionat constant, în ultimii ani, pentru susţinerea micilor producători şi pentru dinamiyarea mediului de afaceri din judeţul Alba.

Pe parcursul celor două zile de târg vor fi prezentate produse alimentare de carmangerie, panificație, patiserie, cofetărie, apicultura, viticultura, legumicultura și produse lactate fabricate în județul Alba. O secțiune aparte va fi dedicată mâncărurilor tradiționale, ediția din acest an atîrgului fiind completată, în mod fericit, prin participarea asociației ce promovează conceptul Slow Food, asociație care în județul Alba a luat naștere la inițiativa și cu sprijinul Consiliului Județean Alba. Conceptul Slow Food, dezvoltat la nivel mondial, protejează cultura culinară locală promovând hrana sănătoasă și gustoasă. Acest concept se va afla și în centrul activităților de educație a gustului dedicate copiilor.

„La fel cum am susţinut constituirea asociaţiilor producătorilor – precum Asociaţia cultivatorilor de cereale şi plante tehnice, Asociaţia cultivatorilor de sfeclă de zahăr, Asociaţia “Amicii Rozelor”, Asociaţia crescătorilor de bovine sau Asociaţia crescătorilor de ovine – prin organizarea acestui târg susținem produsele alimentare realizate în județul Alba, dar și tradiția culinară deosebit de valoroasă a acestor locuri.

Programul târgului este foarte variat și Alba va redeveni, pentru două zile, capitala gustului românesc autentic.” – a declarat domnul Ion Dumitrel, Președintele Consiliului Județean Alba.

Produsele culinare vor fi completate de renumitele vinuri produse in județul Alba, vizitatorii putând găsi la târg rosul podgoriilor de pe valea Târnavelor, din zona Aiudului, a podișului Secașelor si din împrejurimile Alba Iuliei.

Și anul acesta pentru vizitatori au fost pregătite o serie de surprize sub formă de concursuri, degustări şi demonstraţii culinare. Vedeta, de această dată, va fi Bucătăria Hoinară, un loc al întâlnirilor între oameni, locuri, ingrediente, arome şi poveşti unde şi cei mici vor putea participa la ateliere de gătit în cadrul cărora vor prepara Brioșele vesele din Cetate. Nu vor lipsi nici momentele culturale, atmosfera de sărbătoare fiind completată de Opera în piaţă – un recital de arii din opere celebre susţinut de artişti ai operei din Cluj.

Alături de Consiliul Judeţean Alba parteneri în organizarea acestui eveniment sunt: Primăria Municipiului Alba Iulia, Asociaţia Ţara Vinului Alba, Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice Alba Transilvania, Asociaţia crescătorilor de ovine din judeţul Alba, Asociaţia Judeţeană a crescătorilor de bovine Alba, Fuchs Condimente Ro şi Slow Food Alba Transilvania.

продвижение сайта раскрутка изготовлениебаза паролей yandex ru

Despre Redacția ProAlba 39133 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*