Samuel Cosma, PNTCD: Vreau schimbare

Alba Iulia este un oras frumos. Daca te plimbi prin municioiu, vezi ca primaria nu a stat chiar degeaba in ultimii ani. Pornesti pe jos de la gara si fie ca mergi catre Ampoi sau catre Cetate poti vedea ca s-a umplut orasul de pavele. Sunt frumoase si utile ceea ce ne face de multe ori sa trecem cu vederea zvonurile despre cine ar profita de fapt de pe producerea si vinderea lor catre primarie.

Asadar pornim de la gara ajutati si de pavele, ajungem la Catedrala si intram in Cetate. Observam ca nici aici nu s-a stat degeaba… Cetatea arata mai bine decat a aratat in ultimele decenii, suntem mandri ca avem asa frumusete de Cetate in orasul nostru si asta ne face sa credem ca primaria si-a facut treaba, nu? Pana la urma la asta se rezuma rolul unui primar. Sa paveze trotuarele si sa ne renoveze monumentele istorice iar noi sa ne declaram multumiti….. Pentru mine nu e de ajuns! Trotuarele imi feresc picioarele de noroi insa nu imi dau de mancare. Cum ma pot bucura de frumusetea orasului cand nu am nici un ban in portofel? Cum sa vizitez muzeul sau traseu celor trei fortificatii daca nu am o slujba care sa imi permita sa imi cumpar un bilet? Nu sunt sume mari, nu? Ei bine, pentru un un tanar care isi cauta de lucru fara nici un rezultat de cateva luni de zile sunt bani multi .

Primaria se lauda, la un moment dat, cu demararea unui proiect pentru un parc industrial al orasului. Ce s-a intamplat cu el? Unde sunt investitorii si ce a facut primaria sa atraga acei investitori? In 2007, compania Bosch Rexroth a intentionat sa deschida o fabrica langa Alba Iulia insa dupa mai multe tratative esuate cu primaria au decis sa o deschida la Blaj. Aproximativ 580 de locuri de munca au fost pierdute de catre municipiu si pentru ce? De ce a fost Blajul mai avantajos pentru producatorul german decat Alba Iulia? Sume enorme au fost investite in Cetate pentru a atrage turisti insa acestia intarzie sa apara. Cetatea era prezentata de catre primarie ca motorul relansarii economiei din orasul nostru insa pana acum nu s-a vazut nici un rezultat. Cetatea este frumoasa intr-adevar, insa fara un amplu program de promovare nu are cum sa atraga acei turisti pe care primaria ii astepta. Si chiar daca ar veni ce ar putea face? S-ar plimba o zi prin cetate si apoi? Unde ar putea sa isi cheluie banii de vacanta sau mai bine zis pe ce? Ce i-ar determina sa stea mai mult de o zi in frumosul nostru oras? Turistii, ca sa aduca vreun profit orasului ar trebui sa cheltuie bani. Ar avea nevoie de cazare si de mancare ceea ce ar duce la o crestere in cererea de servicii hoteliere si ca urmare ar crea locuri de munca. Insa primaria ce face?

La Sighisoara se organizeaza un festival anual extraordinar care a dus la cresterea inclusiv economica a orasului. De ce nu si la noi? Cand intri in Cetate te astepti sa vezi ateliere de artizanat, mici ateliere de tamplarie, locuri in care sa vezi metodele cu care se lucra in evul mediu si de unde sa iti poti cumpara un suvenir care sa iti aminteasca de Alba Iulia. Aceste lucruri si multe altele lipsesc cu desavarsire si implicit nu exista nici locuri de munca. Adevarat, s-au facut investitii mari in Alba Iulia in ultimi ani iar orasul, exceptand cartierele de periferie de care primaria da semne ca ar fi uitat, arata foarte frumos. Insa va intreb: asta este tot ce s-a putut face? Probabil ca am pus cam multe intrebari insa atunci cand nu mai pui intrebari devii doar o marioneta in mainile celor care au de castigat din manipularea ta. Daca scopul actualei conduceri de la primarie a fost sa umple orasul de pavele, a reusit. Ii multumim si ii comunicam ca de aici o sa preluam noi treaba. Ei se pot duce impacati acasa.Acum ca avem trotoare, haideti sa obtinem si locuri de munca!

Samuel Cosma, candidat PNTCD la functia de consilier al municipiului Alba Iulia

раскрутка сайтаwihack mobile отзывы

Despre Redacția ProAlba 35051 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

11 Comments

  1. Indiferent din ce grupare politica ar proveni, un candidat la Consiliul Local ar trebui, in primul rand, sa scrie corect in limba romana.

  2. Bafta draga Samuel!Batranul „Balgrad” are nevoie de consilieri tineri si dornici de a se pune in slujba concetatenilor lor,asa cum esti tu!

    • Sa nu uitati ca de acolo de sus „Seniorul” va vede. Pana acum lucrurile nu am mers in directia dorita de el. Succes domnule Cosma!!!

  3. ela, io zic ca inainte de toate ar trebui sa fie corect. decat un hot care scrie fain mai bine un om cinstit cu mici scapari. te pup

  4. Nu am pus la indoiala capacitatea ta de a face fata postului, sa nu se inteleaga gresit. Am facut o observatie cat de poate de pertinenta. Oricat de capabil ai fi, general vorbind, un text de genul nu te pune intr-o lumina buna, indeosebi atunci cand esti tanar si doresti sa demarezi o schimbare. Te sfatuiesc sa ai mai multa grija si coerenta in ceea ce priveste textele pe care le trimiti presei in viitor.

  5. Am citit articolul și am rămas placut surpinsă să descopăr ideile unui tânar din Alba-Iulia. Te voi susține deoarece cred ca este nevoie de schimbare, iar in legatura cu gramatica limbii romane sa nu o uităm pe Elena Băsescu.

  6. Ela.in primul rand. nu cred ca acest txt este singurul cu greseli de ortografie , in al doilea rand ,daca din tot textul acesta ai inteles decat ca acest tanar nu stie sa scrie corect din punct de vedere gramatical ..nu e bine. intelege ideea care incearca sa fie transmisa. si intelege ca txt acesta la fel cum ti-au zis si ei mai sus. trece prin multe maini. pana sa ajunga aici.! Eu votez Cosma Samuel.!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*