Sâmbătă: Corul și Orchestra „Johnson Ferry” din Statele Unite îi vor încânta pe albaiulieni. Americanii vor întreprinde și câteva acțiuni umanitare în Alba Iulia

johnson ferryMunca asiduă depusă pentru restaurarea Cetații, bunăvoința autorităților și ospitalitatea notorie a românilor au ispirat un grup de americani, care în ultimii ani au vizitat consecvent Alba Iulia, să mobilizeze corul și orchestra unei mari comunitati creștine din zona Atlanta, Statele Unite, pentru un concert în cea mai mare Cetate din România. Dincolo de a da prilejul transmiterii unui mesaj creștin, americanii vor întreprinde câteva acțiuni umanitare succesive, la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Alba Iulia și în cadrul secției de Pediatrie aparținând Spitalului Județean de Urgență. Albaiulienii îi vor putea vedea performând în cateva puncte din oraș, sâmbătă, 11 iulie, dar și săptămâna viitoare, de luni până miercuri. Cei ce vor ajunge la evenimentul principal organizat în Piața Cetății, sâmbătă, 11 iulie, ora 20.00, la Concertul Crossroads, îi vor întâlni pe membrii uneia dintre cele mai importante formații corale de gen din Statele Unite, Corul și Orchestra „Johnson Ferry” (90 de membri ai corului și 30 de instrumentiști).

„Bariere Interzise Total – a fost unul dintre conceptele esențiale după care ne-am ghidat, încă de la începutul eforturilor noastre de „scoatere în lume” și promovare a Cetății Alba Carolina. Adică ne-am dorit să deschidem larg toate porțile Cetății, oricui are ceva de spus, cântat, dansat, desenat, sculptat etc. oricărei forme de manifestare artisică. Indiferent cine sunt și de unde vin artiștii, de dincolo de ocean, din China sau Siberia. Indiferent de rasă, cultură, religie sau convingeri. Doar așa Cetatea poate deveni acel spațiu cosmopolit, multicultural la care am visat și pe care ni l-am dorit cu totii. Vizita americanilor din acest week-end și concertul pe care îl vor susține, nu fac altceva decât să ne confirme că am reușit în munca noastră de promovare a Cetății, că lumea (în sensul cel mai propriu al cuvântului) a aflat de Alba Iulia și Cetatea ei și își dorește să fie aici. Sunt cu atât mai bine primiți cu cât scopul venirii lor este unul nobil, caritabil.” a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

2013 Johnson Ferry Christmas Festival from Johnson Ferry on Vimeo.

Despre Redacția ProAlba 35838 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*