„Salvează-ţi viaţa! Traversează regulamentar!” – Campanie de informare şi prevenire a accidentelor de circulaţie rutieră destinată pietonilor

campanie informareInspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, în colaborare cu Consiliul Judeţean Alba desfăşoară Proiectul „Alba dă prioritate vieţii” ce are ca scop informarea pietonilor şi conducătorilor auto privind importanţa respectării regulilor de circulaţie rutieră.

Proiectul se desfăşoară în 3 etape, fiecare având alt grup ţintă, astfel: etapa I destinată preşcolarilor, etapa a II-a destinată pietonilor, iar etapa a III-a conducătorilor auto.

Luni, 3 iunie, a debutat Etapa a II a proiectului – Campania de informare şi prevenire a accidentelor de circulaţie rutieră destinată pietonilor. Aceasta se desfăşoară până în 30 iunie şi presupune desfăşurarea mai multor activităţi precum:

  • · Elaborarea şi distribuirea în cadrul activităţilor din trafic a 3000 pliante ce conţin informaţii şi recomandări pentru pietoni, în vederea prevenirii implicării acestora în accidente de circulaţie rutieră datorate traversării neregulamentare a drumului public;
  • · Realizarea unui spot video preventiv tematic cu consecinţele traversării neregulamentare;
  • · Înfiinţarea şi dotarea a 21 patrule şcolare, 6 în mediul urban şi 15 în mediul rural. Fiecare patrulă şcolară nou înfiinţată va fi dotată cu echipament în conformitate cu Regulamentul privind organizarea şi funcţionarea patrulelor şcolare de circulaţie şi anume:

– 6 veste reflectorizante inscripţionate cu logo “patrulă şcolară”,

– 6 şepci inscripţionate cu logo “patrulă şcolară”,

– 6 palete;

– 6 fluiere.

  • · Organizarea şi desfăşurarea de activităţi în trafic, în zonele cu risc victimal ridicat, cu rolul de informare a pietonilor, privind respectarea regulilor de circulaţie, pentru prevenirea implicării acestora în accidente rutiere.

Toate aceste activităţi vor fi organizate cu sprijinul financiar al Consiliului

Judeţean Alba.

Despre Redacția ProAlba 33598 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*