România taxelor și a impozitelor sub guvernarea USL

clement negrut„E foame de bani, e foame de bani, băieți!” Este un citat dintr-o melodie interpretată de un cunoscut artist autohton și care se potrivește foarte bine Guvernului Ponta. Politica de înrobire a românilor prin taxe și impozite continuă și se accentuează tot mai mult. USL-ul are o mare foame de bani, după ce ai lor au stat ”cu dinții la gard ani buni” – ca să-l citez pe un cunoscut jurnalist. Totodată această stoarcere de bani a românilor se face în vederea alegerilor de anul viitor. Acest lucru se vede foarte clar prin modul în care se aplică aceste măsuri fiscale: mai întâi colectează din greu, iar apoi, acordă o mică facilitate, aflată însă și ea la umbra unui mare ”dacă”. Reducerea CAS, a fost amânată până în anul electoral 2014, deși aceasta nu a fost prevăzută în buget, fiind condiționată de colectarea mai multor venituri. Tactica mârșavă a acestor mincinoși e simplă: aplică majorări de taxe și impozite, iar în preajma alegerilor acordă o mică facilitate ca să impresioneze electoratul. Pe scurt: iau cu două mâini și dau cu una .

Iată ce ne-a pregătit ”ilustrul” Guvern USL:

– creșterea cu 25% a redevențelor pentru resursele naturale, cu excepția celor de petrol și gaze

–  salariul minim brut va fi majorat anul viitor în două etape, până la 900 lei – crește și punctul de amendă la circulație

– creșteri salariale individuale, dar nu pentru toți bugetarii, fiind țintiți profesorii debutanti si medicii rezidenti – ne amintim că domnul Ponta voia să facă diferențe și între pensionari, adică o chestiune ilegală

– ACCIZA de 7 eurocenți la LITRUL de carburant – asta ne va arde pe toți la buzunare și va genera la rândul ei scumpiri în lanț

– Nivelul CAS va fi redus cu 5 puncte din semestrul II 2014 DACĂ Guvernul identifică resurse. Da, și eu mă întreb dacă USL-ul va găsi resurse în campania electorală pentru această promisiune fragilă.

– accizele vor fi indexate de la 1 ianuarie 2014 în funcție de rata inflației și nu de cursul de schimb. accizele pentru 2014 vor fi calculate pe baza cursului de schimb din octombrie 2012, adica la nivelul actual se va adauga o cota de aproape 5%. Prin aceste măsuri, Ponta vrea să îngrașe statul cu 3,44 miliarde lei.

– plata impozitului pe proprietate pentru construcțiile speciale exceptate până acum, cum ar fi parcările și piscinele, în cazul în care sunt deținute de persoane juridice.

Așa cum cum a spus și președintele Traian Băsescu: ”s-a ajuns la situația de a lucra în favoarea omului gras, statul, care se așează pe omul slab, încă mult mai slab, care este economia reală”. La toate acestea se adaugă ordonanţa de urgenţă care pune TAXA pe semne de circulaţie, alei, trotuare, iazuri, heleştee, sonde, antene, stâlpi şi ţevi de gaze. În curând vom plăti aerul pe care îl respirăm și lumina de la soare. Până unde pot merge cu incompetența acești oameni? Fără doar și poate, aceasta este cea mai dezastruosă guvernare pe care a avut-o România după revoluție.

Deputat,

Clement Negruţ

Despre Redacția ProAlba 33680 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*