România și Japonia, reunite la Alba Iulia

Administrație performantă și afaceri de succes – sunt doar două dintr-o listă impresionantă de puncte forte ale Japoniei. Municipiul Alba Iulia va fi vineri,  20 iulie 2018, gazda unuia dintre cele mai importante momente din istoria colaborărilor bilaterale romano-japoneze care debutează cu o vizită oficială la Primăria Municipiului Alba Iulia a unei delegații japoneze formate din reprezentanți ai unor companii și organizații japoneze care își desfășoară activitatea în România. În cadrul întâlnirii, reprezentanții municipalității vor prezenta distinșilor oaspeți proiectele orașului și oportunitățile de investiții existente la nivel local. Ulterior vizitei la Primăria Alba Iulia, delegația va lua oficial contact cu un model de afacere autohton – Solina România, iar începând cu ora 16:00, la Hotel Transilvania, va fi organizat un seminar care cuprinde și o sesiune de networking dedicate deopotrivă companiilor japoneze cât și companiilor românești. Astfel, la Alba Iulia, participanții la seminar vor avea ocazia sa afle secretele succesului și know-how-ul japonezilor și apoi să le aplice, după modelul și rigoarea japoneze în activitatea lor.

 “Dacă există un model cu adevărat de urmat, cu siguranță acesta e modelul japonez. Indiferent că vorbim de cultura lor, una impresionantă sau de cultul lor pentru muncă și perfecțiune, japonezii ar trebui să fie studiați în școală, din clasele mici, de tot restul lumii. Pentru a tinde macar și noi, ceilalți, spre felul în care își percep și promovează japonezii valorile. Prin evenimentul de mâine încercăm să învățăm de la ei și, să le arătăm, la rându-ne, că există o mulțime de oportunități de colaborare cu România, în general, și cu Alba Iulia, în mod particular” a declarat Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia și unul dintre principalii promotori pe plan local ai evenimentului. La rândul său, city managerul orașului Alba Iulia, Nicolaie Moldovan, a completat: “ Ne dorim ca întâlnirea de mâine, de la Alba Iulia, să depașească zona confortabilă de ospitalitate și cordialitate și să reprezinte o oportunitate reală de business, atât pentru partenerii noștri români cât și pentru partenerii japonezi. În ceea ce ne privește, administrația locală face tot ce depinde de ea pentru a crea infrastructura și condițiile unor parteneriate româno– japoneze solide și pentru a-i susține pe toți cei implicați”.

Scopul acestor vizite este de a sprijini comerţul şi investiţiile bilaterale dintre România şi Japonia şi de a aduce împreună autorităţi locale, asociaţii de afaceri, companii japoneze şi companii româneşti, pentru a lua parte la discuţii generale, în vederea identificării de oportunităţi de colaborare şi de investiţii. “Alba Iulia, Cealaltă Capitală, a fost o alegere venită în mod firesc pentru întâlnirea româno- japoneză de mâine, în contextul Anului Centenar și al rolului avut de oraș în nașterea și construirea României Mari. E locul în care am găsit spiritul românesc viu, pur și nealterat și nu ne îndoim că am facut o alegere corectă nu doar istoric și administrativ, ci și ca perspective reale de colaborare economică” a declarat Keisuke Mizuno, Director General JETRO Bucuresti.

Evenimentul susținut de Primăria Alba Iulia prin Centrul Europe Direct Alba Iulia este organizat de Japan Business Association în România (JBA), Organizaţia Japoneză pentru Comerţ Exterior (JETRO) si Kaizen Institute România, cu sprijinul Ambasadei Japoniei în România, Camerei de Comerţ şi Industrie a Romaniei, Camerei de Comerț și Industrie Alba Iulia și companiei Solina România.

 

 

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*