Rezultate foarte bune ale Laboratorului de anlize medicale al Spitalului din Alba la evaluarea anuală

spitalLa sfâşitul săptămânii trecute Laboratorul de anlize medicale şi Laboratorul Dispensarului TBC din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţe Alba au fost supuse evaluării anuale RENAR şi au obţinut rezultate foarte bune.

Laboratorul de analize medicale al Spitalului din Alba Iulia este supus anual unei verificări din partea RENAR (Asociaţia de Acreditare din România). La ultimul audit desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute Laboratorul a fost anunţat şi despre rezultatele obţinute la o verificare internaţională.

„Organizația internațională de control, formată din șapte membrii, fiecare dintr-un alt stat european, a analizat prin sondaj activitatea RENAR, și au ales dosarul de acreditare al Laboratorului de analize medicale al Spitalului Județean de Urgență Alba. În urma verificării rezultatele au fost foarte bune. A fost apreciată activitatea desfășurată în laborator și preocuparea conducerii spitalului de a îmbunătății standardele de calitate”, a explicat medicul primar Mariana Nanu, șeful Laboratorului Spitalului din Alba Iulia.

Laboratorul de analize medicale al Spitalului din Alba Iulia își va îmbunătății și mai mult standardele de performanță până la sfârșitul acestui an deoarece începând cu luna viitore sunt programate pentru acest compartiment și lucrări de renovare și reabilitare.

De asemenea, săptămâna trecută s-a desfășurat și evaluarea anuală a Laboratorului din cadrul Dispensarului TBC, care este singurul acreditat pentru realizarea analizelor bacteriologice pentru BK. Rezultatele au fost de asemenea, foarte bune.

„Laboratorul a obținut acreditare pentru investigația bacteriologică a Tuberculozei, anul trecut. Procedura impune un audit RENAR în fiecare an. În urma controlului, care s-a încheiar recent, s-a obținut menținerea acreditării”, a spus Sanda Dolha, biolog principal la Dispensarul TBC al Spitalului Județean de Urgență Alba.

Despre Redacția ProAlba 32744 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*