Editorial: Revolutie!

Ca orice român, asist la ce se intampla acum in Piata Universitatii. Am fost acolo in 1990, iar acum vad ca nimic nu s-a schimbat. Singura diferenta notabila este ca mare parte din cei ce sunt acum in strada, atunci ne injurau de mama focului. Naivitatea aia care m-a manat si pe mine sa strig din toti plamanii, se perpetueaza stupid. Ne imbatam cu apa rece, ca de obicei. Asta am facut in ultimii 20 de ani. La fiecare schimbare, unii s-au bucurat, altii au plecat capul spasiti, dar toti am privit stupefiati cum s-a furat cu nonsalanta. Bunatatea romanului a mers pana acolo incat a ajuns sa spuna: De ce sa-i mai schimbam pe astia? Si-au facut plinul. Sa punem pe  altii, sa se umfle si ei?!..

Tot ce se intampla acum, este efectul ‘pseudo revolutiei noastre’. Se spune ca nimic nu se poate cladi pe minciuna. Este adevarat. Cred ca asta am facut cu totii dupa 1989. Am incercat sa ne reasezam viata, din pacate pe temelia minciunii.

As fi ipocrit sa spun ca il respect pe Ion Iliescu, la fel cum as fi sa spun ca-l iubesc pe Basescu. Pentru mine nu reprezinta decat niste efervescente ale acelei temelii mincinoase.

Daca-i luam individual pe toti cei ce sunt acum in strada, toti au dreptate!. Cum sa n-o intelegi pe femeia careia i s-a redus pensia de la 800 la 600 de lei, pe ofiterul disponilizat la 40 de ani(cu o conpensatie de doar 40.000 lei si cu o pensie de 2.000 lei care acum s-a redus la doar 1.500!), sau pe cel ce era obisnuit sa conduca un Audi Q7, iar acum este nevoit sa se multumeasca cu un amarat de Passat?!. (nu am in intentie sa fiu malitios, dar aceasta este realitatea pe care o vad eu).

Nu stiu cum o sa se termine aceasta sarada, si nici nu sunt patimas in aceasta privinta. Singurul lucru pe care-l apreciez la cei ce sunt acum la conducerea Romaniei, este curajul. Mi se pare ca sunt singurii care au avut curajul(sinucigas) sa aplice acea lege a managementului: ‘think local, act global’.

Am vazut la TV o femeie din Piata Universitatii care-a spus:

–         Vreau sa fie judecati toti cei ce-au furat tara asta in ultimii 20 de ani.

Aceasta mi se pare a fi esenta. Din pacate, pare utopica. Totusi, daca vrem sa ne impacam cu noi, ar trebui sa le impunem celor ce-o sa vina la conducere sa includa in juramant obligatia de a cere oficial Elvetiei sa faca publice toate conturile cetatenilor romani. In schimb, Guvernul Romaniei sa-si asume obligatia de-a plati o comisie de experti internationali, pentru a nu-i nedreptati pe acei romani ce si-au facut depozite acolo din activitati licite!.(sunt in stare sa bag mana in foc ca Romania ar fi pe primele locuri in Europa la indicatorii financiari).

In cazul in care autoritatile din Elvetia(foarte probabil) n-o sa dea curs cerintelor, pe motiv de confidentialitate, o sa li se ofere sansa viitorilor conducatori ai Romaniei sa ramana in istorie pentru cel mai mare gest din istoria  moderna: sa declare razboi Elvetiei

Lucian Trif

раскрутка сайтапрограмма взломщик

Despre Redacția ProAlba 35051 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

1 Comment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*