Revoltător! Biserica invadează Parcul Național Bucegi. O mănăstire urmează să fie construită la Babele

babeleIubitorii muntelui sunt revoltați! Asta după ce Biserica Ortodoxă Română a decis să ridice una bucată mănăstire la Babele, în Parcul Național Bucegi. Consiliul Local Bușteni a donat 3000 m² pentru construirea lăcașului de cult. Se pare că reprezentanții bisericii sunt în așteptarea avizului de construcție, iar dacă îl obțin se vor apuca de construit. În ciuda faptului că în cel mai scurt timp de la lansarea acestei vești peste 1.000 de oameni au semnat o petiție online împotriva construcției.

Și ce să vezi? Scurt și rapid, oamenii bisericii au și „însemnat” locul. Este vorba de o construcție provizorie care cică va atrage atenția drumețului că se află într-un loc binecuvântat. A fost ținută și o slujbă la care au participat nu mai mult sau mai puțin de 40 de preoți. Oare or avea vreun anume interes acolo? Indiferent dacă da sau nu, nu avem ce face… E scris!

IPS Casian, acest domn, Arhiepiscop al Dunării de Jos a spus următoarele: „Aici pe muntii Bucegi – loc inalt si reprezentativ – pentru totdeauna un altar deschis spre cer, cerul asa cum vedeti se odihneste pe umerii pamantului, iar pietrele graiesc.”. Așa că stau și mă întreb: Dacă domnul IPS Casian spune că locul este pentru totdeauna un altar deschis, de ce trebuie construit un altul? Unul făcut din betoane, pe cine ști câte mii de lovele. O „ardem” inception style, altar în altar?

Pentru ca totul să fie clar, vă reamintim că în zona Babele sunt în acest moment alte 6 mănăstiri: Caraiman și Sfânta Treime în Busteni, Cota 1000 și Sinaia, Runcu și Peștera, prea puține pentru ca domnul să ne vadă cu adevărat credința…

AICI puteți spune NU contruirii unei biserici în Parcul Natural Bucegi, prin semnarea unei petiții online.

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. Bună ziua,nu cumva cei 1000 de protestatari sunt dintre cei care fac acea „sfânta spirală”care încurcă pe îndrăgostiții muntelui să admire frumusețile naturale?Aflați că România este o țară CREȘTINĂ pentru care au luptat străbunii nostri creștini de la Mircea cel Bătrân,Țepeș,Sfântul Stefan cel Mare,Sfântul Constantin Brâncoveanu și toți ostașii români din toate timpurile.Acești așa ziși iubitori ai naturii (de fapt acoliți ai lui bivolaru), nu nu am greșit numele acelui nimic special l-am scris cu litere mici,ar fi bine să tacă și să ingenuncheze in fața fiecarei biserici si să mulțumească inaintasilor noștri și poporului nostru că au libertatea de a-și face acea stupidă spirală.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*