REȚINUȚI: O femeie din Alba Iulia și un bărbat din Gârda de Sus, după gratii într-un dosar de evaziune fiscală

În  urma unei acțiuni a polițiștilor de investigare a criminalității economice din cadrul IPJ Alba, față de un barbat de 47 de ani, din comuna Gârda de Sus, și față  de o femeie de 37 de ani, din Alba Iulia, a fost luata măsura reținerii, pentru o perioada de 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală. În cursul zilei de joi, 10 mai 2018, cei doi vor fi prezentati Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, pentru dispunerea masurilor legale.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Miercuri dimineaţă, poliţiştii din Alba efectuează 23 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi creat un prejudiciu de peste un milion de lei, prin evaziune fiscală.

La data de 9 mai 2018, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din IPJ Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 23 de percheziţii în judeţele Alba (11), Bihor (2), Sibiu(5) şi în municipiul Bucureşti (5).

Activitățile se desfășoară la locuințele a 12 persoane bănuite de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală şi la sediile societăţilor comerciale administrate de acestea.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 – 2013, cei în cauză ar fi creat un mecanism financiar prin care ar fi înregistrat în contabilitatea societăţilor administrate cheltuieli nereale, în baza unor documente contabile fictive, emise de către mai multe firme cu comportament tip fantomă.

Agenții economici vizați ar fi oferit, în principal, servicii de construcţii imobiliare.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 1.058.558 lei.

Poliţiştii vor pune în executare 12 mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale. La acţiune, poliţiştii din Alba sunt sprijiniţi de poliţişti din Bihor, Sibiu şi Bucureşti.

 

 

Despre Redacția ProAlba 30700 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*