RECORD: 31 de medalii obținute de CS Unirea Alba Iulia la Campionatul Național de Powerlifting

Cei 6 sportivi legitimați la CS Unirea Alba Iulia, care au participat la Campionatul Național de Powerlifting, au obținut, în total, 31 de medalii, în condițiile în care, potrivit regulamentului, fiecare participant are posibilitatea să obțină mai multe distincții, la fiecare stil – genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări –, respectiv la totalul lor. Medaliile pot fi obținute la mai multe categorii de vârstă (spre exemplu și la Tineret și la Seniori) dacă sportivul se încadrează după anul nașterii.

În weekend, 6-7 aprilie, la Timișoara a avut loc Campionatul Național de Powerlifting, M+F, Juniori II, Juniori I (Tineret), Seniori, la care sportivii noștri au obținut o salbă de medalii. Astfel s-a înregistrat, probabil, cea mai bună performanță din istoria clubului la o astfel de competiție. La campionat au participat 91 de sportivi/sportive de la 18 structuri afiliate Federației Române de Powerlifting. De asemenea, CS Unirea Alba Iulia a obținut locul 1 pe echipe.

Rezultate SENIORI:

Cioflică Andrei (categoria 74 kg): 3 – locuri 1; 1 – loc 2;
Buciuman Cătălin Aurelian (categoria 74 kg): 1 – loc 1; 3 – locuri 2;
Avram Laurențiu (categoria 83 kg): 1 – loc 1; 3 – locuri 2;
Irimie Andrei (categoria 93 kg): 3 locuri 1;
Turuş Dan Ion (categoria 120 kg): 1 loc 3;
Catarambă Alexandru (categoria + 120 kg): 3 locuri 3.

Rezultate TINERET:

Buciuman Cătălin Aurelian (categoria 74 kg) – 4 locuri 1;
Turuş Dan Ion (categoria 120 kg) – 4 locuri 2.

Rezultate JUNIORI II:

Catarambă Alexandru (categoria + 120 kg) – 4 locuri 1.

Așa cum se poate vedea, datorită vârstei, trei sportivi au putut concura simultan la Juniori II și Tineret, respectiv la Seniori.

”Și la Timișoara, și în toată țara, sportul albaiulian este reprezentat cu cinste. Ne așteptam la rezultate frumoase de la această competiție, dar numărul medaliilor a depășit așteptările. Felicit toți sportivii și pe antrenorul lor, Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting”, a spus directorul CS Unirea Alba Iulia, Corneliu Mureșan.

Powerliftingul este un sport în care se încearcă ridicarea unei greutăți maxime în trei stiluri diferite, respectiv genuflexiuni, împins din culcat și îndreptări. Sportivii beneficiază de trei încercări în fiecare stil de ridicare. Competiția se desfășoară în general pe categorii de vârstă și greutate și este câștigată de sportivul care obține cumulat cel mai mare total, în calcularea totalului fiind luată în considerare doar repetarea maximală pentru fiecare tip de ridicare.

 

Despre Redacția ProAlba 38049 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*