Rămas bun, Andrei! Mesaje tulburătoare după moartea tânărului din Lancrăm. „Tu vei trai prin mine” / „Nu fiți triști, vreau doar să aveți grijă de voi…”

andreiMoartea tânărului de 19 ani din Lancrăm, care a pierit, nevinovat, în urma unui tragic accident rutier, a sensibilizat mii de oameni care s-au arătat solidari cu drama prin care trec familia dar și apropiații lui Andrei.

CITEȘTE Un tânăr de 19 ani din Lancrăm a murit, nevinovat, după ce mașina în care se afla a fost lovită de un TIR intrat pe contrasens. Dumnezeu să-l odihnească în pace

Un val nesfârșit de mesaje, de condoleanțe dar și de revoltă pentru ceea ce s-a întâmplat, a curs, necontenit, pe rețelele de socializare. Luni, Andrei a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni care și-au luat de la el rămas bun dar care, cu siguranță, îl vor păstra în sufletele lor, pentru totdeauna.

CITEȘTE Andrei, tânărul de 19 ani din Lancrăm, mort nevinovat într-un accident rutier, a fost condus pe ultimul drum. Șoferul vinovat, cercetat în libertate

„Andrei a plecat dintre noi fiind liniștit, pe drumul pe care urcă lin, iar acest sentiment mi-a evaporat suferința dintr-o emisferă a inimii. Cealaltă parte a rămas mâhnită că nu mi-am făcut mai mult timp să fiu aproape de el și că nu i-am aflat sursa neliniștilor din ultimele săptămâni”, a scris pe facebook fratele lui Andrei, în conținutul unui mesaj tulburător. Un mesaj al durerii dar și unul plin de învățăminte pentru noi toți, cei rămași aici. „Nu depărtarea este cel mai greu plumb care se prăvălește pe suflet ci lipsa definitivă a ancorelor făurite să aducă orizontul mai aproape. Identitatea noastră se construiește pe amintiri care se zidesc zi de zi și suferim când turnul vieții se fisurează, se surpă implacabil iar amintirile încetează să se alipească prezentului și se scurg într-un singur sens, în trecut. Trăim în lumea în care suntem dresați să alergăm după bani și obiectele iar în goana noastră oarbă uităm că suntem alcătuiți din trăirile și amintirile oferite de cei dragi. Este mai cool să te lauzi cu un nou telefon modern decât să spui că te-a bucurat nespus o cină cu întreaga familie. Viața modernă ne învață să ne fie rușine să ne exprimăm sentimentele și ne poruncește să folosim cardul de credit cât mai frecvent […] Astăzi, înmormântarea fratelui meu, a fost pe departe cel mai crunt moment din banala mea existentă. O zi în care am simțit tot spectrul de emoții – de la imensul val de compasiune ridicat de cei prezenți și de cei care mi-au scris, până la ura de a trăi într-o Românie murdară și coruptă, în care se fură masiv încât nu avem drumuri civilizate, pădurile se răresc iar oamenii sunt domesticiți să accepte salarii insuficiente chiar nevoilor unei vieți modeste. Și am mai simțit ceva – că Andrei a plecat dintre noi fiind liniștit pe drumul pe care urcă lin iar acest sentiment mi-a evaporat suferința dintr-o emisferă a inimii. Cealaltă parte a rămas mâhnită că nu mi-am făcut mai mult timp să fiu aproape de el și că nu i-am aflat sursa neliniștilor din ultimele săptămâni…Viața este o eternă lecție de căutare a echilibrului esențial.
Am scris aceste rânduri în special pentru tinerii care au pierdut recent o sursă de bucurie, ale căror amintiri s-au legat de Andrei. Am scris nu pentru a căuta să provoc tristețe. Vreau să le spun acestora că sunt o generație frumoasă, pe care este fundamental să o înțelegem și să o iubim, pentru că sunt speranța unei Românii mai bune.  Astăzi mii de amintiri au înghețat însă căldura umană a celor rămași este puternică. Acelor care au arătat compasiune mie și celor apropiați fratelui meu, vă mulțumesc și mă înclin!”

„De acum încolo, tu vei trai prin mine”, a scris, împietrită de durere, și iubita lui Andrei. Tânăra și-a însoțit mesajul de ultima poză pe care cei doi și-o făcuseră împreună. „Omul meu minunat, ma doare sufletul când ma gandesc ca nu mai esti printre noi, printre oamenii care te iubesc, lângă mine mai ales, te rog eu sa fii bine, sa nu-ti fie teama si sa ai grija de noi de acolo de sus! De acum încolo, tu vei trai prin mine, mereu când imi va fi dor, ma voi uita in suflet știind ca te voi găsi acolo, încălzindu-mi inima. Te iubesc din suflet, îngerașul meu păzitor (asa cum îți plăcea tie sa te alint, „îngeraș” )! odihnește te in pace, suflet drag! Te iubesc! Sunt fericita, pentru ca tu acolo sus, nu mai suferi si pentru ca stiu ca acum esti printre cei drepți, printre oamenii cu sufletul mare si bun, asa cum il aveai tu, puiule! Nu te voi uita niciodată!”

Fratele lui Andrei a ținut să le mulțumească tuturor acelora care le-au fost alături, lui și familiei, în aceste momente dramatice.

„M-am străduit să caut și acesta este ultima amintire realizată de mine, care leagă pasiunea pentru fotografie de prezența lui Andrei…L-am invidiat mereu pentru cât de zâmbăreț și detașat reușea să fie în fața problemelor vieții. Chiar dacă a fost fratele mai mic, cred că el m-a ajutat și mă va ajuta mai mult decât am reușit eu să îl ajut. Și este nedrept să se termine așa… Poate, în viața-i scurtă, a trebuit să epuizeze mai repede toată fericirea promisă, încât niciun sentiment să nu-i scape.Nu îmi doresc să fiți triști, vreau doar să aveți grijă de voi, să vă iubiți familiile, prietenii, să vă bucurați zilnic de existentă și să conștientizați că trecerea noastră prin această lume este aproape totdeauna mai scurtă decât ne închipuim. Mulțumesc sutelor de oameni care ne-au fost alături…de fapt nu prin cuvinte aș putea mulțumi…”

RĂMAS BUN, ANDREI! DUMNEZEU SĂ TE AIBĂ ÎN PAZĂ

Despre Redacția ProAlba 38452 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*