Radu Marcel Tuhuț, deputat: Pensiile vor crește de două ori în anul 2024! Am susținut, în Parlament, legea care va asigura celor peste 80.000 de seniori din Alba un trai mai bun

Pensiile vor crește de două ori în anul 2024 datorită Partidului Social Democrat. Prima creștere se va realiza în luna ianuarie, cu 13,8%, prin creșterea punctului de pensie. A doua majorare a pensiilor va avea loc în luna septembrie, în urma noii legi a pensiilor, adoptată, luni, 20 noiembrie, de Camera Deputaților. Am votat și susținut acest proiectul de lege, inițiat de Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu, care prevede recalculare și corectarea nedreptăților.
Aceste creșteri ale pensiilor sunt extrem de importante pentru cei 87.000 de pensionari din județul Alba, deoarece le vor asigura o majorare a veniturilor și un trai mai bun. Nici o pensie nu va scădea în baza procesului de recalculare, fiind păstrat în plată cuantumul cel mai favorabil. Recalcularea pensiilor va avea ca scop eliminarea inechităților și corectarea nedreptăților. Cei care au muncit la fel vor beneficia de aceleași drepturi, indiferent de anul în care au ieșit la pensie. De asemenea, se va elimina discrepanța dintre pensiile bărbaților și femeilor, astfel încât să se asigure un tratament egal pentru toți pensionarii.
Astfel, pensiile vor crește, anul viitor, de două ori! Prima dată, la 1 ianuarie, prin majorarea cu 13,8% și a doua oară, la 1 septembrie în urma procesului de recalculare, conform legii. Noua lege a pensiilor reprezintă un pas important în direcția asigurării unor pensii decente pentru toți românii care au muncit o viață întreagă. Sunt măsuri necesare și binevenite care vin să corecteze inechitățile existente în sistemul de pensii și să ofere o viață mai bună și mai sigură pentru seniorii din județul Alba și din întreaga țară. Prin adoptarea acestei legi, Guvernul condus de Marcel Ciolacu și Partidul Social Democrat au demonstrat că sunt preocupați de bunăstarea și drepturile românilor care au muncit și care merită să aibă pensii decente.
Cu stimă,
Radu Marcel Tuhuț, 
Deputat PSD de Alba
Despre Redacția ProAlba 35934 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*