Radu Cristian: PSD investește în infrastructura rutieră. Ultimul tronson al unei importante autostrăzi din Transilvania, lansat în licitație

Județul Alba, grație guvernărilor PSD, este străbătut de autostrăzi importante care, pe lângă o mai bună mobilitate în trafic, au creat și alte avantaje, inclusiv economice. De asemenea, cu aportul PSD, prin programul Anghel Saligny și prin Planul Național de Redresare și Reziliență, mai multe drumuri județene și locale, din Alba, vor fi modernizate!

Revenind la partea de autostrăzi, mă bucur când văd că săptămânal, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, semnează contracte și lansează licitații pentru construcția de drumuri de mare viteză și în alte județe.

Se creează astfel premisele pentru deschiderea șantierelor pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere din toată țara. Joi, 4 august, ultimul tronson al Autostrăzii Sibiu-Făgăraș de aproape 74 de km, a fost lansat în licitație!

Construcția acestei autostrăzi, evaluată la 6,79 miliarde de lei (fără TVA), este finanțată din fonduri europene nerambursabile. Antreprenorii care vor câștiga aceste contracte vor avea la dispoziție 12 luni pentru faza de proiectare și 36 de luni pentru execuția lucrărilor. Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș va asigura conectivitatea infrastructurii rutiere pe inter-coridorul Moldova – Transilvania.

Trebuie reamintit că de la începutul mandatului, Sorin Grindeanu a revitalizat investițiile în infrastructura mare de transport, sector abandonat pe vremea ministrului ”Drulă Zero Km”. În următoarele luni vor fi semnate noi contracte de execuție pentru autostrăzi din toată țara.

Doar în ultimele două săptămâni, ministrul Sorin Grindeanu a dat undă verde lucrărilor de pe toate segmentele autostrăzii Pitești – Sibiu, a lansat licitația pentru construcția a trei secțiuni din Autostrada Moldovei și a inaugurat un tronson important din Drumul Expres Pitești – Craiova.

Purtător de cuvânt PSD Alba,

        Radu Cristian

Despre Redacția ProAlba 30144 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*