PSD Alba: „Personalul din învăţământ va primi sumele necesare decontării cheltuielilor de navetă”

baniAutorităţile administraţiei publice locale au obligaţia de a cuprinde începând cu anul 2015, în bugetul local, sume destinate decontării cheltuielilor pentru navetă cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, care nu dispun de locuinţă în localitatea în care este situată unitatea de învăţământ la care îşi desfăşoară activitatea.

Astfel, transportul cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din localitatea de domiciliu/ de reşedinţă în localitatea în care se află situată unitatea de învăţământ la care are locul de muncă şi de la locul de muncă la domiciliu/ reşedinţă, poate fi efectuat cu autovehiculele destinate transportului de persoane deţinute/ asigurate de către unităţile de învăţământ în măsura în care nu este afectat transportul elevilor; autovehiculele destinate transportului de persoane deţinute/ asigurate de către autorităţile administraţiei publice locale; mijloace de transport ale operatorilor de transport autorizaţi; autoturismul proprietate personală sau deţinută legal cu orice titlu.

De asemenea, Consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ este responsabil cu verificarea legalităţii solicitărilor de decontare, aprobă lunar cererile solicitanţilor şi fundamentează necesarul de finanţare individual şi pe total unitate de învăţământ.

În prezent, aproximativ 65.000 de cadre didactice, din rândul personalului didactic de predare şi personalului didactic auxiliar, efectuează zilnic naveta între localitatea de reşedinţă şi localitatea în care îşi desfăşoară activitatea. Cea mai mare pondere din rândul cadrelor didactice ce efectuează zilnic naveta se înregistrează la unităţile de învăţământ din mediul rural.

În acest sens, Guvernul Ponta a aprobat Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Normelor metodologice privind decontarea cheltuielilor pentru navetă la şi de la locul de muncă a cadrelor didactice şi a personalului didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat.

PSD Alba susţine că prin această măsură adoptată de Guvernul Ponta se îndreptă nedreptăţile făcute personalului din învăţământ în perioada guvernării PDL şi le sunt redate drepturile celor ce muncesc în învăţământul românesc!
Biroul de Presă al PSD Alba

Despre Redacția ProAlba 38064 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*