PSD Alba a „aruncat în bătălie” candidații pentru primăriile Zlatna, Ighiu și Roșia Montană, la alegerile din această vară

candidati psd 02După o perioadă destul de lungă în care social democrații din Alba au ținut ascunși candidații pentru funcțiile de primar din județ, luni, 7 martie 2016, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul partidului din Alba Iulia, au fost prezentați „luptătorii” pentru funcțiile de primar din localitățile Zlatna, Roșia Montană și Ighiu.

Primul candidat prezentat a fost cel pentru fotoliul de primar al orașului Zlatna, Florin Nicolae Nistor. În vârstă de 30 de ani, Nistor este absolvent al Facultății de Drept și Științe Sociale din cadrul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Acesta provine din mediul privat, fiind Florin Nicolae Nistoradministratorul unei firme de transport intern și internațional. Totodată, candidatul are o experiență politică de 10 ani, fiind vicepreședinte PSD Alba și președinte PSD Zlatna. Florin Nicolae Nistor își dorește, în primul rând, atragerea investitorilor și crearea de noi locuri de muncă în Zlatna. „În Zlatna, după închiderea combinatului și a exploatărilor miniere, cetățenii acestui oraș nu au mai beneficiat de locuri de muncă. În Zlatna ne confruntăm cu o rată a șomajului de peste 85%, iar peste 70% dintre tineri sunt plecați în Diaspora”, a spus Nistor. De asemenea, acesta spune că este necesară redeschiderea Spitalului Zlatna ca secție a Spitalului Județean Alba, redeschiderea Trezoreriei Zlatna și deschiderea unui centru APIA în oraș. Și reabilitarea blocurilor este o prioritate pentru tânărul candidat, el considerând că este „un lucru important și benefic pentru imaginea orașului”.

Sorin Gheorghe BucureșteanSorin Gheorghe Bucureștean a fost cel de al doilea candidat al PSD Alba prezentat. Acesta va lupta pentru funcția de primar al comunei Roșia Montană. Are 46 de ani și provine din mediul privat, fiind administratorul unei firme. Spune că nu a mai făcut politică însă candidează pentru fotoliul de primar din Roșia Montană pentru a face unele schimbări în ceea ce privește extinderea drumurilor și rețelelor de apă și canalizare din comună și de a atrage investitori în zonă. „La noi în zonă lumea se ocupă mai mult cu creșterea animalelor. Sunt în jur de câteva sute de animale. Dacă am putea să aducem un investitor să facem o fabrică de lactate, dacă s-ar putea merge pe produse tradiționale. În zonă sunt multe pensiuni în care s-ar putea desface produsele noastre”, a declarat Bucureștean.

Bazil PopescuAl treilea candidat prezentat la conferința din Alba Iulia a social democraților a fost Bazil Popescu, în vârstă de 40 de ani, care își dorește funcţia de primar la Ighiu. Acesta lucrează de 10 ani în sistemul bancar și nu făcut parte până acum din niciun partid politic.

„Comuna Ighiu beneficiază de un avantaj mare fiindcă este situată în apropierea orașului reședință de județ. Modelul meu pentru această dezvoltare a comunei este comuna Ciugud. Am înțeles și am ajuns la concluzia că dacă cineva își dorește și vrea să obțină ceva, se poate. Cu eforturi și cu muncă, se poate”, a spus Bazil Popescu. Acesta a spus că are puterea să își asume această responsabilitate, a unei schimbări radicale, pentru ca cetățenii comunei Ighiu să se simtă „cu adevărat europeni”.

Despre Redacția ProAlba 30759 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*