Primele şi cele mai importante măsuri guvernamentale ale USL

Indiferent dacă va veni la guvernare în urma alegerilor anticipate sau la termen, guvernul USL va lua o serie de măsuri extrem de importante şi de necesare pentru România.

Este vorba despre: reducerea contribuţiilor de asigurări sociale cu 5% la angajator; interdicţia, pentru fondul de rezervă al premierului, de a mai finanţa programele politice ale autorităţilor locale; reducerea TVA la produse agroalimentare, prin schema – 24% TVA, din care 9% vin la buget, 15% se rambursează la producător; modificarea legii achiziţiilor publice astfel încât toate achiziţiile pe fonduri publice să se facă pe metodologia fondurilor europene, fără să existe clientelism şi afaceri de partid; reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri şi servicii (exceptând medicamentele şi cheltuielile curente ale administraţiilor locale); blocarea PNDI – un program eminamente politic, folosit pentru investiţii ce nu sunt multiplicatoare de resurse.

În ceea ce priveşte PNDI, toată lumea a trecut mult prea uşor peste ceea ce a spus delegaţia FMI – că programul Elenei Udrea este unul politic, prin care se risipesc banii publici. Finanţatorii internaţionali au recomandat ca în PNDI să fie incluse cât mai multe proiecte cu fonduri europene. Mai exact, aceasta înseamnă: să nu se mai risipească politic banii publici; dacă vrem să facem proiecte europene să folosim surse de finanţare transparente şi controlabile – adică fonduri europene.

USL Alba susţine că România are nevoie acum de aceste măsuri pentru a nu mai traversa încă un an extrem de dificil şi plin de sacrificii pentru populaţie. Acesta este un motiv suplimentar pentru care susţinem alegerile anticipate.

сайтскачать бесплатно взлом одноклассников

Despre Redacția ProAlba 37794 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

2 Comments

  1. bla bla bla….numai gura e de voi, va cresc pene de la atatea promisiuni, doar ca de data asta cadeti in ridicol..cum va permiteti sa exagerati in a promite marea cu sarea..alta incercare de a influenta opinia publica. de data asta pe o extrema f riscanta..puterea si setea de putere v-a luat mintile d-lor

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*