Primăria Alba Iulia: Încep demersurile pentru preluarea unei porțiuni de teren, cu importanță deosebită pentru istoria națională a țării noastre, și anume „Cornul Podeiului”.

Conform marelui memorialist, Rubin Patiţia, tragerea pe roată a lui Horea și Cloșca, a avut loc chiar pe platoul de deasupra viilor, de lângă „Porţelanul”, numit Cornul Podeiului. Primăria dorește valorificarea acestei zone, începând deja primele demersuri -identificarea proprietarilor și evaluarea terenurilor – urmând realizarea, în cel mai scurt timp, unui Plan Urbanistic Zonal și, concomitent, demararea procedurilor de expropriere pentru terenurile în cauză, deoarece proprietarii nu au fost de acord cu prețul rezultat în urma procedurii de evaluare.
Obiectivul nostru este revitalizarea zonei Dealul Furcilor, crearea de facilități pentru recreere și totodată punerea în valoare a unui ansamblu arhitectural dedicat lui Horea, Cloșca și Crișan, pentru care va fi organizat un concurs de idei. Acel spațiu, plin de istorie, în pământul căruia este sângele martirilor Horea și Cloșca, va fi un loc sacru și de aducere aminte a sacrificiului suprem al înaintașilor noștri, transmit reprezentanții Primăriei Alba Iulia.
Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*