Premiu I pentru un elev militar din Alba Iulia la Concursul Național „Istorie și societate în dimensiune virtuală”

„Comunismul românesc – realitate istorică în realitate virtuală” este proiectul care i-a adus elevului caporal Ștefan Dulea, Premiul I la etapa județeană a Concursului Național „Istorie și societate în dimensiune virtuală”. Ștefan a concurat la secțiunea Istorie – SOFT educațional și a propus prin intermediul proiectului său un instrument informatic care să înlesnească accesul la informațiile legate de comunismul românesc. Softul educațional este structurat pe trei repere, oferind utilizatorilor o experiență interesantă și interactivă, în dimensiune virtuală, prin folosirea tehnologiilor digitale. Prima parte înglobează informații istorice, un alt reper al aplicației este utilizarea unor cărți care tratează problematica comunismului românesc, adunate într-o bibliotecă virtuală, iar a treia parte este reprezentată de un test de evaluare cu 18 întrebări.

„Proiectul în esența realizării lui a implicat deopotrivă cunoștințe atât pentru domeniul istoriei cât și pentru domeniul tehnologiei informației. Acest soft educațional poate fi utilizat atât ca material didactic, cât și ca posibilitate de informare pentru orice persoană interesată de istoria comunismului în România. De asemenea, aceasta a fost realizat în așa fel încât să poată fi folosit și pentru alte discipline sau în alte domenii”, a mărturisit Ștefan.

Pasionat de informatică și tehnologie, elevul caporal Ștefan Dulea se apleacă și spre alte domenii, de această dată, istoria. Aproape jumătate de an i-a luat lui Ștefan să finalizeze acest proiect, reușind să demonstreze capabilitatea de a îmbina aceste două domenii, informatica și istoria prin realizarea de conexiuni interdisciplinare. Timpul și munca investite în realizarea acestui proiect informatic complex, pentru aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea competențelor și abilităților digitale au fost răsplătite prin calificarea la etapa națională a Concursului Național „Istorie și societate în dimensiune virtuală”. Obținerea acestui rezultat s-a realizat sub coordonarea domnului profesor de istorie, Dan Anca.  Felicitări, Ștefan, îți dorim mult succes la competiția națională!, transmit reprezentanții Colegiului Militar.

Despre Redacția ProAlba 38064 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*