Prefectura Alba urmăreşte cu atenţie evoluţia cazului subvenţiilor pentru animale denunţate de Curtea Conturi

Subvenţiile pentru creşterea animalelor de care au beneficiat aproximativ 600 de agricultori din judeţul Alba au fost solicitate spre returnare în urma unui control al Curţii de Conturi care a verificat dosarele din anii 2009 şi 2010. Despre necesitatea returnării de către beneficiari a sumelor astfel primite s-a discutat încă din vara anului trecut, situaţia fiind generată de faptul că agricultorii aveau datorii la buget, deşi din declaraţia pe propria răspundere nu reieşea acest lucru.

Întrucât procesul dintre APIA Alba şi Curtea de Conturi va fi rejudecat la Tribunalul Alba, Instituţia Prefectului – Judeţul Alba le recomandă crescătorilor de animale în cauză să nu se îngrijoreze deocamdată: „Dorim să-i ajutăm pe toţi cei care au probleme şi, până la o nouă hotărâre a instanţei, crescătorii de animale nu vor fi obligaţi să returneze subvenţiile pe care le-au primit, aşa că îi asigur încă o dată că pentru moment pot sta liniştiţi. Sunt convins de buna credinţă a acestor oameni, care s-au trezit într-o situaţie neplăcută, ce trebuia evitată din start prin solicitarea unui certificat fiscal în locul declaraţiei pe propria răspundere”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba urmăreşte cu atenţie evoluţia cazului subvenţiilor pentru animale, considerate a fi fost primite în mod ilegal în urma sesizării neconformităţilor dintre declaraţiile pe propria răspundere şi situaţia concretă a datoriilor la buget. „Crescătorii de animale trebuie să ştie că nu sunt singuri, suntem alături de ei şi suntem convinşi că instanţa de judecată va soluţiona definitiv această problemă. Există foarte multe cazuri de persoane care, la momentul depunerii dosarului, nu aveau neplătit decât impozitul pe primul trimestru al anului în care au solicitat subvenţia şi nu şi-au imaginat că se consideră datorie la bugetul local. Este clar că aceşti oameni nu au urmărit nicio clipă să primească nişte sume de bani în mod necuvenit. Până la urmă, vorbim despre nişte oameni care au solicitat un ajutor pus la dispoziţie pentru creşterea animalelor şi ei trebuie să ştie că suntem alături de ei”, a mai adăugat prefectul judeţului Alba.

Despre Redacția ProAlba 35877 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*