Precizările IPJ Alba în cazul accidentului de pe DN 74. Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale

La data de 6 iulie, în jurul orei 22.25, polițiștii din orașul Abrud au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 74 A, pe raza localității Cărpiniș.

Un bărbat de 30 de ani, din localitatea Ciuruleasa, în timp ce conducea un autoturism pe DN 74 A, în direcția Abrud-Câmpeni, a intrat în coliziune cu un atelaj hipo nesemnalizat corespunzător, condus de un tânăr de 19 ani, din orașul Abrud, care circula în fața sa.

În urma evenimentului rutier, a rezultat rănirea bărbatului de 30 de ani, conducătorul autoturismului, și a unei tinere, în vârstă de 17 ani, din localitatea Crișcior, județul Hunedoara, pasageră în atelajul hipo, faceștia fiind transportați la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale.Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest, care a indicat faptul că nu se aflau sub influența băuturilor alcoolice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate în vederea stabilirii, cu exactitate, a împrejurărilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Dintre obligațiile conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală, amintim:

– obligația de a conduce animalele astfel încât acestea să nu constituie un pericol pentru el şi ceilalţi participanţi la trafic;

– să nu oprească sau să staţioneze pe partea carosabilă a drumului public;

– să nu conducă vehiculul când se află sub influenţa alcoolului;

– să semnalizeze schimbarea direcţiei de mers cu braţul, asigurându-se că, din faţă sau din spate, nu circulă vehicule cărora le poate pune în pericol siguranţa deplasării.

Vehiculul cu tracţiune animală trebuie să fie dotat, în faţă, cu două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare albă, iar în spate, cu două dispozitive fluorescent-reflectorizante de culoare roşie, omologate, montate cât mai aproape de marginile exterioare ale vehiculului.

Atunci când plouă torenţial, ninge abundent sau este ceaţă densă ori în alte condiţii meteorologice, care reduc vizibilitatea, precum şi pe timpul nopţii, vehiculul cu tracţiune animală trebuie să fie dotat în plus, în partea laterală stângă, cu cel puţin o lumină de culoare albă sau galbenă, situată mai sus de nivelul roţilor.

Conducătorul vehiculului trebuie să aplice, pe harnaşamentul animalului trăgător, materiale reflectorizante pentru ca acesta să fie observat cu uşurinţă de către ceilalţi participanţi la trafic.

Pe drumurile pe care le este permis accesul, vehiculele cu tracţiune animală trebuie să fie conduse pe acostament sau, în lipsa acestuia, cât mai aproape de marginea din dreapta a părţii carosabile.

Despre Redacția ProAlba 38401 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*