Polițiștii, jandarmii și angajații ISU Alba sunt la datorie de 1 iunie și Rusalii

Pentru perioada 1 – 5 iunie, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a suplimentat efectivele, iar peste 160 de polițiștii vor acționa, zilnic, pentru asigurarea desfășurării în condiții de deplină ordine și siguranță publică a minivacanței prilejuită de Ziua Internațională a Copilului și de Sărbătoarea Rusaliilor ortodoxe și geco-catolice.

În activități, vor fi antrenați polițiști din structurile de ordine publică, rutieră, investigații criminale, investigare a criminalității economice, arme explozivi și substanțe periculoase și cei de la transporturi, care vor folosi, în medie, 80 de autospeciale și vor acționa pentru prevenirea evenimentelor negative și menținerea climatului de siguranță publică.

În cazul unor situații deosebite, luptătorii de la acțiuni speciale vor fi pregătiți să intervină.

Va fi asigurată prezența activă în proximitatea lăcașurilor de cult precum și în locurile unde sunt planificate a se desfășura manifestări publice.

În ceea ce privește siguranța traficului rutier, va fi asigurată o prezență activă a echipajelor de poliție pe principalele drumuri naționale, în punctele cu risc ridicat de accidente și la orele cu trafic intens.

Vor fi organizate acțiuni de combatere a conducerii autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor, iar pentru combaterea excesului de viteză și prevenirea accidentelor rutiere, zilnic, vor fi folosite, la capacitate maximă, 11 aparate radar.

Cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, 1 Iunie, polițiștii vor participa, alături de ceilalți reprezentați ai instituțiilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și autorități locale la o serie de manifestări organizate special pentru cei mici.

Vă invităm, așadar, să îi aduceți pe cei mici aici, în Piața Cetății din Alba Iulia, joi, începând cu ora 10,00, pentru a fi alături de noi.

Totodată, polițiștii din Blaj și Zlatna vor lua parte la astfel de acțiuni, organizate la nivel local.

Stimați cetățeni, în contextual acestei minivacanțe, venim în întâmpinarea dumneavoastră cu câteva recomandări:

•        Nu vă lăsați copiii nesupravegheați! Învățați-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră și că trebuie să spună întotdeauna unde și cu cine pleacă; De asemenea, învățați-i cum să reacționeze în situația în care se rătăcesc, asigurați-vă că aceștia cunosc numele complet al părinților, numărul de telefon, precum și adresa de domiciliu;

•        Protejați-vă bunurile personale;

•        Nu consumați băuturi alcoolice în exces și nu vă lăsați antrenați în conflicte;

•        Nu conduceți autovehicule, dacă ați consumat alcool;

•        Fiți prudenți în trafic, respectați regulile de circulație și dați dovadă de politețe rutieră!

•        În caz de nevoie, sunați la 112!

****

Prevenirea incendiilor pe timpul Zilei Internaționale a Copilului și Sărbătorii de Rusalii

             În această minivacanță de 1 iunie și în timpul sărbătorii de Rusalii, pompierii militari din cadrul ISU Alba vor fi la datorie și pregătiți să intervină în orice situație de urgență. Ei vor fi mobilizați pentru a face față tuturor provocărilor, indiferent dacă este vorba de stingerea incendiilor, accidente rutiere, asistență medicală calificată sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții.

          Având în vedere numeroasele activități dedicate copiilor cu prilejul zilei de 1 iunie, recomandăm părinților să supravegheze permanent copiii, pentru ca aceștia să nu fie expuși unor riscuri și să fie mereu în siguranță. De asemenea, recomandăm cetățenilor care aleg să petreacă această minivacanță în aer liber să respecte măsurile preventive cu privire la incendii și totodată, să nu facă focul în apropierea pădurilor.

Celor care aleg să petreacă timpul în unitățile de cazare, le recomandăm să studieze la momentul sosirii în locație planul de evacuare în caz de incendiu, iar dacă vor constata nereguli la instalația electrică sa anunțe de îndată personalul unității de cazare, în vederea remedierii.

          Recomandăm tuturor cetățenilor să fie precauți și să respecte măsurile de siguranță în timpul acestei minivacanțe. Este important să fim conștienți de potențialele riscuri și să acționăm responsabil în fața acestora.

De asemenea, în această perioadă vă recomandăm să urmăriți avertizările

meteorologice, iar în cazul unor fenomene meteo periculoase, întrerupeți orice activitate

în aer liber și respectați recomandările autorităților.

Mai multe informații despre modul de comportare în diferite situații de urgență găsiți pe platforma www.fiipregatit.ro și Aplicația DSU.

          Menționăm faptul că, misiunile noastre sunt îndreptate spre asigurarea respectării măsurilor de apărare și stingere a incendiilor, în vederea creșterii gradului de siguranță a cetățenilor. Dacă aveți nevoie de asistență medicală sau sunteți martorul unei situații de urgență, vă rugăm să sunați imediat la numărul unic de urgență 112. Echipajele noastre vor fi prompt mobilizate pentru a vă ajuta în cel mai scurt timp.

             Nu uitați! Printr-un comportament preventiv, ne putem salva viața și bunurile.

          Cu ocazia Zilei Copilului, suntem bucuroși să vă invităm la evenimentele pregătite

de pompieri. Vă urăm un weekend liniștit, să aveți parte de momente memorabile alături

de cei dragi și să vă întoarceți acasă în siguranță.

Compartimentul Informare și Relații Publice al ISU Alba.

________________________________________________________________________________________________________________

În contextul minivacanței ocazionată de sărbătorirea Zilei Internaţionale a Copilului şi de prăznuirea sărbătorii Rusaliilor, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Avram Iancu Alba vor fi la datorie, în scopul asigurării unui climat de ordine şi siguranţă pentru cei care vor fi prezenţi la evenimentele cultural-artistice, sportive, promoționale și religioase desfășurate în această perioadă pe raza județului.

Vom fi prezenţi la manifestările organizate cu ocazia sărbătoririi Zilei Internaţionale a Copilului de la Alba Iulia, Aiud, Teiuș, Blaj, Câmpeni, Sebeș, Cugir, Bistra și Roșia Montană. De asemenea, în atenţia jandarmilor vor fi manifestările cultural-artistice, respectiv ,,Fiii Satului” din Oarda de Jos, ,,Fiii Satului” și  Festivalul Cireșelor din Găbud.

Totodată, sâmbătă, jandarmii vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică pe timpul „Etapei a II-a a Campionatului National de Super Rally” desfășurat în municipiul Alba Iulia, eveniment automobilistic la care organizatorii preconizează participarea unui public numeros. În plus, jandarmii vor fi prezenți și pe timpul manifestării sportive „Aiud Maraton”, competiție care se va desfășura în zona municipiului Aiud, precum și pe timpul manifestării ,,Fun to Fly” care va avea loc în zona „Râpa Roșie” Sebeș.

În vederea prevenirii unor evenimente neplăcute, le recomandăm participanților la aceste evenimente să respecte indicațiile organizatorilor, să evite implicarea în conflicte, să acorde atenție bunurilor personale și să supravegheze atent copiii.

Celor care au ales să petreacă această minivacanță în aer liber la stațiunile montane din județ, le reamintim că jandarmii de la posturile montane vor acționa pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și vor fi în măsură să le ofere sprijin dacă vor fi în dificultate.

De asemenea, le reamintim tuturor cetăţenilor că pot solicita oricând sprijinul Jandarmeriei prin apelarea Serviciului Unic de Urgenţă – 112, sau pot anunța cel mai apropiat echipaj de jandarmi, tranmite IJJ Alba.

Despre Redacția ProAlba 35170 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*