Polițiștii din Blaj au sancționat 7 persoane care au aruncat gunoaie în albia unui pârâu

La data de 21 martie 2023, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Blaj au organizat o acțiune, pe raza comei Cenade, care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind apele.

În cadrul acțiunii au fost depistate 7 persoane, în timp ce aruncau saci cu deșeuri menajere (peturi din plastic, deșeuri textile etc) dar și gunoi de grajd, în pârăul care curge prin localitatea lor.

În toate cele 7 situații, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”evacuare, aruncare sau injectarea în apele de suprafață și subterane, în apele maritime interioare ori în  apele mării teritoriale de ape uzate, deșeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conțin substanțe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentrație care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viața, sănătatea și integritatea corporală a persoanelor, viața animalelor, mediul, producția agricolă ori industrială sau fondul piscicol, faptă prevăzută și pedepsită de art. 92, alin 1 din Legea apelor nr. 107/1996 .

Despre Redacția ProAlba 33668 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*