Polițiștii din Alba și-au dat întâlnire cu sute de elevi dornici să afle mai multe despre profesia de om al legii

Caravana promovării profesiei de polițist și Ziua Porților Deschise au fost câteva dintre activitățile desfășurate de polițiștii din Alba, în săptămâna care se încheie, în cadrul manifestărilor publice dedicate sărbătoririi  Zilei Poliției Române.  Luni, 25 martie, începând cu ora 10.00, în Piața Cetății din Alba Iulia vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție, iar toți cei interesați sunt așteptați pentru a sărbători, împreună, Ziua Poliției Române.

În perioada 19-22 martie 2024, polițiștii din Alba și-au dat întâlnire cu sute de elevi dornici să afle mai multe despre profesia de polițist.

„Caravana promovării profesiei de polițist”, formată din polițiști din structurile de siguranță școlară, rutieră, ordine publică, acțiuni speciale și prevenire a criminalității, a fost prezentă în 4 unități de învățământ din Cugir și Aiud.

Elevilor le-au fost oferite informații despre școlile din subordinea Ministerului Afacerilor Interne care pregătesc agenți și ofițeri de politie, precum și condițiile pe care un candidat trebuie să le îndeplinească, pentru a participa la concursul de admitere la o astfel de instituție de învățământ.

Au fost desfășurate activități interactive, au fost prezentate mijloacele din dotare și

au fost discutate aspecte legate de misiunile polițiștilor, abilitățile necesare unui polițist, iar elevii au fost invitați să se gândească la posibilitatea alegerii unei cariere în poliție.

Alături de informațiile legate de profesia de polițist, elevii au primit și recomandări pentru un comportament responsabil, care să-i ferească de victimizarea din infracțiuni.

Acțiuni de promovare a profesiei de polițist precum și acțiuni de tipul ”Ziua porților deschise”, au fost organizate și la nivelul polițiilor municipale și orășenești din județul Alba.

Reamintim faptul că luni, 25 martie, începând cu ora 10,00, în Piața Cetății din Alba Iulia, vor avea loc activități demonstrative și vor fi expusese mijloace de intervenție, iar toți cei interesați sunt așteptați pentru a interacționa cu polițiștii.

 

 

Despre Redacția ProAlba 37581 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*