Polițiștii din Alba au depistat, în 48 de ore, 154 de șoferi care au încălcat legea. Amenzi de peste 36.000 de lei

Poliţiştii rutieri au depistat, în doar două zile, 154 de conducători auto ce au încălcat normele legale privind circulația pe drumurile publice. 11 conducători auto au pus în pericol siguranţa circulaţiei rutiere conducând sub influenţa  băuturilor alcoolice, iar 3 s-au angajat în depăşiri neregulamentare. Pentru a avea un trafic rutier sigur, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto  să adopte un comportament preventiv şi să respecte toate regulile privind circulaţia pe drumurile publice.    

In zile de 31 august şi 1 septembrie 2018, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop creşterea gradului de siguranţă rutieră. La acţiune, alături de poliţiştii rutieri, au participat poliţiştii de ordine publică, cu atribuţii în domeniul poliţiei rutiere, urmărindu-se în principal, depistarea şoferilor care condus autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice.

În cele două zile de acţiune, au fost constatate 154 de abateri de natură contravenţională de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice. În urma testărilor efectuate, privind consumul de alcool, poliţiştii au depistat 11 conducători auto ce erau sub influenţa alcoolului. Faţă de 4 dintre aceştia, pentru care aparatele etilotest au indicat valori mai mari de 0,40 mg/litru alcool pur în aerul expirat, au fost întocmite dosare penale, iar restul au fost sancţionaţi contravenţional, complementar amenzilor fiind dispusă suspendarea permiselor de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.

Totodată, poliţiştii au depistat 3 conducători auto ce au pus în pericol siguranţa lor şi a celorlalți participanţi la trafic, angajându-se în depăşiri neregulamentare. Şi faţă de aceştia, complementar amenzii, a fost dispusă măsura suspendării permisului de conducere.

Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 36.220 lei.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă conducătorilor auto:

  • Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, riscaţi şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru şoferii depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. În plus, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
  • Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare;
  • Respectaţi regimul legal de viteză, întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.
  • Respectaţi-vă partenerii de drum, păstraţi-vă calmul şi nu uitaţi politeţea rutieră!
Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*