Polițiștii din Alba au aplicat, în minivacanța de 1 iunie și Rusalii, 941 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 254.990 lei

razieÎn perioada 1- 5 iunie 2017, peste 170 de poliţişti din structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale şi alte formaţiuni au acţionat, zilnic, pentru menţinerea siguranţei publice, prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi prevenirea accidentelor rutiere.

Poliţiştii, alături de jandarmi şi poliţişti locali, au fost prezenţi în locurile în care au fost organizate manifestări publice, astfel că, în această perioadă, în judeţul nostru, nu au fost înregistrate evenimente grave de tulburare a ordinii şi siguranţei publice.

Pe principalele artere rutiere din judeţ, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră sprijiniţi de cei din structurile de ordine publică, au acţionat pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor, fluidizarea şi controlul traficului rutier dar şi pentru combaterea excesului de viteză, zilnic fiind folosite 12 aparate radar.

În această perioadă, au fost efectuate 25 de acțiuni și controale, în urma cărora au fost întocmite dosare penale pentru comiterea a 76 de infracţiuni. Dintre acestea, 10 fapte penale au fost constatate în flagrant delict.

De asemenea, au fost aplicate 941 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 254.990 lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 3.316 lei.

Din totalul amenzilor contravenţionale, 126 au fost la Legea nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică şi 781 au vizat încălcări ale O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice (4 pentru consum de alcool, 407 pentru conducere cu viteză excesivă, iar restul pentru alte abateri de la normele legale privind circulaţia pe drumurile publice).

Totodată, au fost retrase 11 certificate de înmatriculare și au fost reținute 36 de permise de conducere, dintre care 4 pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

În această perioadă, poliţiştii au intervenit la 239 de solicitări venite din partea cetățenilor, majoritatea prin intermediul serviciului 112.

 

Despre Redacția ProAlba 32750 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*