Poliția locală din Alba Iulia a făcut topul scuzelor „livrate” de șoferii care încalcă legea. Exemplu: ,,Am fost de mi-am cumpărat…”

OLYMPUS DIGITAL CAMERAGraba sau nesimțirea unor șoferi depăşeşte nu doar regulile de circulaţie, ci şi pe cele de bun simţ. Grăbiţi să ajungă la destinaţie, mulţi conducători auto se cred stăpâni ai trotuarelor. Astfel, în săptămâna 3-9 august 2015, polițiștii locali albaiulieni, au organizat o acțiune care a avut drept scop, identificarea și sancționarea conducătorilor auto, care au oprit sau staționat cu autovehiculele neregulamentar pe trotuarele din municipiul Alba Iulia.

Rezultatele acțiunii desfășurate de către polițiștii locali:

– au  fost sancționați contravențional 75 conducători auto;

– au fost aplicate un număr de 235 de autocolante pe autovehiculele găsite oprite/staționate neregulamentar pe trotuare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Majoritatea  conducătorilor auto și-au recunoscut fapta, motiv pentru care 92% dintre ei, au fost sancționați cu avertisment scris.

Cu privire la cele 235 de autocolante, menționăm faptul că dacă conducătorii acestor autovehicule nu se vor prezenta la sediul poliției locale, aceștia vor fi identificați în bazele de date ale M.A.I. și vor fi sancționați contravențional cu amendă.

Dintre motivele invocate de către conducătorii auto, enumerăm:

,,Nu există locuri de parcare”

,,Locuiesc în zonă”

,,Mă grăbesc”

,,Am fost de mi-am cumpărat…”

,,Am oprit pentru 5 minute”

Despre Redacția ProAlba 30757 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*