Poliția din Aiud caută două femei care au furat bani din casa unei vârstnice din oraș

Poliţiştii din Aiud sunt în căutarea a două femei care, invocând că vor face o dezinfectare, au pătruns în locuința unei vârstnice și i-au furat 1.100 de lei.  Poliția le recomandă cetățenilor să fie prudenți când la ușa lor se prezintă diverse persoane care le oferă servicii de dezinfecție sau de alt fel sau bunuri de vânzare. 

În după amiaza zilei de 16 octombrie, Poliția Municipiului Aiud a fost sesizată prin 112, de către o femeie în vârstă de 83 de ani, din municipiul Aiud, cu privire la faptul că, cu puţin timp în urmă, a fost victima unei infracțiuni de furt.

În urma cercetărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că în după amiaza zilei de 16 octombrie, în jurul orei 17,30, două femei ar fi sunat la ușa vârstnicei și i-ar fi spus că fac servicii de dezinfecție a spațiilor.

Pentru „serviciile” prestate, cele două i-ar fi solicitat victimei suma de 30 de lei. În același timp, profitând de neatenţia acesteia i-ar fi sustras, dintr-un corp de mobilier, suma de 1.100 de lei.

Poliţiştii continuă cercetările pentru identificarea celor două femei, în vederea tragerii lor la răspundere penală, precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Pentru a nu deveni victime ale unor astfel de infracțiuni, poliţia recomandă: 

  • nu permiteţi accesul persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii, fără a deţine o legitimaţie de la firma unde își desfăşoară activitatea, în locuinţa dumneavoastră;
  • informaţi-vă cu privire la serviciile ce pot fi prestate in locuinţa dvs. (citire apometru, deratizare, dezinfecție, dezinsecţie), înainte de a lăsa aceste persoane în locuinţă. De obicei, aceste activităţi sunt aduse la cunoştinţa locatarilor, în prealabil, prin afişarea unui anunţ în incinta imobilului sau la sediul asociaţiei de locatari;
  • montaţi un interfon la intrarea în bloc sau un sistem de închidere la care să aibă acces doar locatarii blocului;
  • anunţaţi imediat POLIŢIA- TELEFON 112 atunci când observaţi că persoane străine de imobil ies din scările blocului cu bagaje voluminoase sau că scot pe ferestrele apartamentelor de la etajele inferioare diverse bunuri. REŢINEŢI cât mai multe semnalmente ale acelor persoane şi dacă este cazul marca, numărul de înmatriculare şi culoarea autoturismului folosit de aceştia.

 

Despre Redacția ProAlba 31301 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*