PNŢCD Aiud sărbătoreşte şi susţine Monarhia

Joi, 10 Mai, Organizaţia PNŢCD Aiud, susţine şi sărbătoreşte Ziua Monarhiei în România, prin demararea unei campanii de recunoaştere a valorii şi a nenumăratelor semnificaţii a zilei de 10 mai în istoria recentă a poporului român. Începând cu acestă dată, cetăţenii Municipiului Aiud sunt invitaţi la sediul PNŢCD, din strada Cuza Voda, numărul 17, pentru a-şi oferi sprijinul şi încrederea în acest demers, prin aderarea la lista deschisă de semnături.

“Această acţiune de strângere de semnături din partea cetăţenilor Municipiului Aiud este începutul unei campanii de susţinere şi intrare în legalitate a zilei de 10 mai, o zi dedicată prin excelenţă Regelui şi Casei Regale a României. E un prilej de sărbătoare dar în acelaşi timp un bun moment de a ne arăta recunoştinţa şi respectul cuvenit faţă de evenimentele importante ce au avut loc în această zi” a declarat Domnul Vasile Pop, Preşedinte al Organizaţiei PNŢCD Aiud.
Ziua de 10 mai reuneşte 3 evenimente importante în istoria României. În anul 1866, Carol I a sosit în Bucureşti, capitala României şi a depus jurământul în faţa Parlamentului iar în anul 1877, Carol I proclamă independenţa României. De asemenea, în data de 10 Mai 1881, Carol I a fost încoronat Rege al României. În perioada 1866 – 1948, ziua de 10 Mai a fost sărbătorită drept Ziua Naţională a României.

aracerвзломать пароль онлайн

Despre Redacția ProAlba 35073 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*