PLUS Câmpeni ia atitudine

Partidul PLUS, condus de Dacian Cioloș, împlinește în curând 1 an de la înființare. PLUS  s-a născut deoarece vechea clasă politică din România nu mai reprezintă nevoile celei mai mari părți dintre cetățeni, partidele tradiționale nefiind capabile să reînnoiască nici conducerea, nici modul de funcționare, fiind mereu reprezentate de aceleași persoane, cu aceleași interese, rezumând totul foarte simplu la expresia populară „pleacă ai voștri, vin ai noștri”. Continuarea se cunoaște.

PLUS Câmpeni s-a înființat în luna septembrie a acestui an, și de atunci, săptămână după săptămână, creștem încercând să exprimăm dorința cetățenilor acestui oraș de a avea un cuvânt de spus în administrația locală.

În ultima lună, în oraș au început lucrările la proiectul de modernizarea a centrului. Noi am încercat să o analizăm din punct de vedere funcțional/economic/emoțional, și am constatat că mulți locuitori ai orașului nu erau de acord cu desființarea parcului existent și a „gelanderelor” unde și-au petrecut generații întregi din oraș copilăria, fiind toți de acord că modernizarea centrului este necesară și de dorit, dar trebuia făcută ținând cont în principal de două aspecte:  păstrarea parcului existent și refacerea „gelandelor” cu aceeași structură.

Am încercat să sensibilizăm administrația locală în această privință, dar fără succes.

De când firma contractantă a început spargerea ”gelanderelor” din parc, cele mai multe comentarii ale câmpănarilor care priveau șantierul erau de frustare și neputință, deoarece vedeau dispariția amintirilor din copilăria lor și a unui simbol al orașului.

Când administrația locală a început  să taie arborii din parc seara, pe întuneric și pe furiș, au apărut în mediul social filmulețe și postări cu expresia „noaptea ca hoții…”.

Conducerea orașului susține că a respectat legea, au făcut ședințe publice, unde locuitorii orașului, nechemați fiind, nu și-au putut exprima opinia în legătură cu proiectul respectiv.

Noi, PLUS Câmpeni, suntem vocea lor și afirmăm că conducerea orașului Câmpeni a fraudat moral voința unui procent mare de cetățeni, deoarece conducerea unei comunități trebuia să fi făcut mult mai mult decât să se acopere legal. Așa zisa propagandă făcută în mediu online a fost doar o laudă de sine despre cât sunt de buni că ne remodernizează parcul (fără să menționeze faptul că, practic, în baza proiectului parcul dispare și va apărea o mare piață cu pavaje în loc de copaci). Administrația locală nu a facut niciun efort pentru a organiza o dezbatere activă, reală și efectivă cu locuitorii orașului, nu a existat interes față de opinia locuitorilor din Câmpeni. Atitudinea edililor a fost ca și cum pentru simplu fapt că, dacă au fost aleși, au dreptul de a face totul după bunul lor plac iar orașul este proprietatea lor.

Odată la 4 ani vin din casă în casă pentru a vă cere votul, postează poze la fiecare lucrare care se face în oraș ca și cum ei ar fi făcut ceva extraordinar pentru locuitorii orașului, pe când efectiv nu fac altceva decât minimul pe care ar trebui să îl facă o administrație locală.

Domnul primar, dacă a dorit să modifice total imaginea centrului, ar fi trebuit să depună toate eforturile pentru a cunoaște părerea locuitorilor din Câmpeni, să dezbată proiectul nu doar în mediul online ci și direct, față în față, implicând pentru aceasta întregul aparat administrativ din subordinea sa.

Chiar începând lucrările fără o consultare publică, după ce a văzut că o parte a cetățenilor orașului Câmpeni erau împotriva tăierii arborilor din parc, ar fi trebuit să organizeze o dezbatere publică, proiectul s-ar fi putut modifica fără probleme conform legii, era destul să fi chemat proiectantul și, împreună cu acesta, să fie incluși arborii și parcul în proiect. Din motive rămase până acum necunoscute, domnul primar a refuzat să asculte vocea publicului. Rămânem cu speranța că, într-o zi, se va justifica în fața alegătorilor și vom afla și noi motivele.

Noi, PLUS Câmpeni, avem o altă optică referitoare la felul în care trebuie condusă o comunitate. Să fii ales să reprezinți pe cineva nu înseamnă că acel cineva a hotărât că poți să faci ce vrei tu.

Noi, PLUS Câmpeni, am fi procedat de la început precum am menționat anterior, mai ales că acesta este un proiect major pentru comunitate.

Noi, PLUS Câmpeni, ne exprimăm opinia și spunem că opoziția din Consiliul Local Câmpeni a fraudat moral voința unei mari părți a locuitorilor orașului, deoarece o opozițe adevărată ar fi trebuit să ceară o dezbatere publică în privința unui proiect care modifică pentru totdeauna imaginea  orașului. Opoziția ar fi trebuit să fie vigilentă, să studieze proiectul în amănunt, nu doar să se uite la niște poze 3D apoi să aprobe în unanimitate proiectul prezentat. Un președinte al celui mai mare partid de opoziție din Consiliul Local, când i se atrage atenția că, consilierii aleși din partidul lui au votat în unanimitate proiectul, nu are voie să nu știe ce au facut membrii filialei lui în Consiliul Local. Președintele celui mai mare partid de opoziție în Consiliul Local nu se poate să fie interesat de ce se întâmplă în oraș doar o dată la 4 ani când vine din casă în casă, pentru a vă cere votul. Președintele și toți consilierii celui mai mare partid de opoziție din Consiliul Local, după ce o parte (mare sau mică) de locuitori ai orașului își exprimă dorința de a nu rămâne fără parc în centru, nu poate sta fără să ceară în Consiliul Local o modificare a proiectului inițial, nu poate să nu se lupte pentru a obține o dezbatere publică cu locuitorii orașului. O astfel de atitudine nu se numește opoziție și lasă loc la multe și mari nedumeriri, dar poate vom afla și noi într-o zi.

Noi, PLUS Câmpeni, considerăm că opozița în Consiliul Local înseamnă să fii ales să reprezinți pe cineva și să fii exponentul voinței acestora, în mod onest și transparent, mai ales în cazul unui proiect cu un impact major pentru comunitate.

Noi, PLUS Câmpeni, mulțumim alegătorilor că în data de 10 Noiembrie au acordat încredere candidatului Alianței formate din PLUS și USR, domnul Dan Barna, și le mulțumim pentru faptul că în data de 24 Noiembrie ne-au urmat sfatul de a vota pentru președintele ales, Klaus Iohannis.

Noi, PLUS Câmpeni, garantăm că vom continua să reprezentăm idealurile pentru care s-a născut Partidul Libertate, Unitate și Solidaritate (PLUS), adică vom încerca întotdeauna să reprezentăm locuitorii  orașului prin reînnoirea conducerii Consiliului Local.

Noi, PLUS Câmpeni, vom face tot ce este posibil pentru a-i mulțumi pe locuitorii orașului care ne-au cerut în timpul campaniei prezidențiale unitate cu opoziția,  pentru binele orașului, cu condiția ca și ceilalți implicați în asta să ne respecte principiile și să vrea ca expresia „pleacă ai voștri, vin ai noștri” să nu mai fi valabilă în Câmpeni.

Parafrazând o doamnă din trecutul politic foarte apropiat, care a declarat că „vom câștiga alegerile de anul trecut”, voi sunteți trecutul, pentru că noi, PLUS Câmpeni și o parte dintre locuitorii orașului Câmpeni, ne dorim un viitor diferit de trecut.

 

Echipa PLUS Câmpeni

prin Coordonator Local

Alberto Zanchettin

Despre Redacția ProAlba 35909 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*