Plângere penală la DNA, pe numele primarului din Alba Iulia, Mircea Hava. O altă plângere urmează să fie formulată la adresa a 9 consilieri locali

plangere-dna-hava“Astazi, 30 septembrie 2016, am asistat la sedinta Consiliului local al municipiului Alba Iulia unde s-a dezbatut acordarea reducerii de 50%, respectiv gratuitatii pentru elevi si studenti la transportul public local in comun.
Consilierii PNL au votat impotriva, cu 9 voturi, iar proiectul de hotarare a fost respins.
Proiectul de hotarare propunea aplicarea prevederilor art.1, alin.1, lit. i din Legea nr.92/2007 si ale art.3 din H.G. nr.309/1996. Proiectul dorea ca elevii si studentii sa-si poata lua direct biletul redus, respectiv gratuit de la chioscul/ aparatul de bilete al STP Alba. In prezent, Primaria ingreuneaza exercitarea dreptului elevilor si studentilor la tarif redus, instituind defectuos un sistem de decontare catre scoli. Dar nu scoala este beneficiarul tarifului redus, respectiv a gratuitatii, ci elevul si studentul sunt beneficiarii.
In consecinta, am anuntat si anunt public:
1. Am formulat o plangere penala la DNA -ST Alba impotriva primarului municipiului Alba Iulia, Mircea Gheorghe Hava, pentru savasirea infractiunii de abuz in serviciu, cu intentie directa , in forma continuata si impotriva mai multor subiecti pasivi.

  1. Voi formula, luni, o plangere penala la DNA -ST Alba impotriva celor 9 consilieri locali care au votat impotriva proiectului de hotarare, pentru savarsirea infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si abuz in serviciu cu intentie directa, in forma continuata si impotriva mai multor subiecti pasivi.
  2. Voi depune, luni, o plangere in contencios administrativ la Curtea de Apel Alba prin care cer instantei sa oblige CL Alba Iulia sa adopte HCL care sa respecte art.17, alin.1, lit. I din Legea nr.92/2007 si art. 3 din H.G. 309/1996.

andrei nicolae popaImi pare rau ca s-a ajuns aici, dar nu putem sa-i lasam pe alesii locali sa-si bata joc de elevi si studenti si sa creeze sisteme arbitrare de executie a bugetului local. In alta ordine de idei, ca niciodata in Alba Iulia, a fost dezbatere adevarata in sedinta dar rezoltutatul a fost tot sub forma de comanda politica! Le multumesc celor de la opozitia locala pentru ca au inteles cat de important este sa respecte legea, au luptat cu demnitate si au crescut mult in ochii mei!” a scris pe contul său de facebook Andrei Popa, fostul președinte al Consiliului Județean al Elevilor Alba.

 

Despre Redacția ProAlba 38451 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*