Peste 5 milioane lei fonduri nerambursabile pentru un liceu modern din județul Brașov

scoala modernaAgenţia pentru Dezvoltare Regională Centru anunţă semnarea unui nou contract de finanţare în valoare de peste 7,35 milioane de lei, ce va obține fonduri din bugetul Programului Operaţional Regional prin domeniul major de intervenție 3.4.  La sediul ADR Centru din Alba Iulia, primarul comunei Feldioara, domnul Sorin Taus, alături de directorul general ADR Centru, domnul Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare al proiectului „Reabilitarea, modernizarea, extinderea și echiparea Liceul Teoretic Petru Rareș, corp C, clasele I-IV”, prin care se vor aloca Liceului Teoretic peste 5,87 milioane lei fonduri nerambursabile. Este cel de-al patrulea proiect contractat la nivelul județului Brașov pentru reabilitarea școlilor, prin toate aceste proiecte fiind solicitate peste 27 milioane de lei fonduri nerambursabile. 

Timp de 18 luni, perioadă prevăzută pentru realizarea proiectului, Liceul teoretic Petru Rareș din Feldioara, Brașov, va intra în lucrări de reabilitare, modernizare și extindere.  Beneficiarul urmărește prin acest proiect îmbunătățirea calității infrastructurii de educație prin reabilitarea, modernizarea și echiparea Școlii cu clasele I-IV din comuna Feldioara, pentru asigurarea unui proces educațional la standarde europene și a creșterii participării populației școlare la procesul educațional în comună. Investițiile ce vor fi realizate vor asigura premisele creșterii capacitații de școlarizare a unităților de învățământ obligatoriu, îmbunătățind astfel condițiile de acces la educație. Din bugetul total al proiectului, de peste 7,35 milioane de lei se vor realiza lucrări de reabilitare, modernizare si echipare a corpului C de clădire. Liceul se va extinde cu un corp de clădire nou, care va adăposti funcțiunile necesare desfășurării activității. De asemenea, din bugetul proiectului este prevăzută realizarea unei platforme ecologice de depozitare a gunoiului, precum și rezolvarea accesului în școală prin construirea unei rampe pentru persoanele cu dizabilități și a unei alei pietonale de la intrarea în incintă, până la noua intrare în școală, și de acolo până în zona din care pleacă rampa.

scoala moderna 1„Am reușit să finanțăm, până în prezent, la nivelul Regiunii Centru, 30 de școli, licee, colegii, grupuri școlare prin domeniul major de intervenție 3.4 al Programului Operațional Regional. Vorbim de peste 130 milioane de lei fonduri nerambursabile, pe care îi alocăm pentru construirea sau renovarea unor clădiri și noi săli de clasă, racordarea acestor unități de învățământ la utilități și dotarea cu mobilier sau echipamente școlare performante. Toate aceste fonduri sunt bine cheltuite, pentru crearea confortului necesar și a unor condiții de studiu ce le dau elevilor posibilitatea să se poată concentra pe acumularea de noi cunoștințe și de a se perfecționa. Prin echipa de care dispune, ADR Centru va oferi Primăriei din Feldioara, ce este beneficiarul finanțării, sprijinul necesar pentru a duce la bun sfârşit acest proiect,” a declarat Simion Creţu, director general ADR Centru.

Creșterea numărului de elevi, îmbunătățirea condițiilor de studiu, creșterea calității procesului de învățare, condiții de studiu performante, susținerea cadrelor didactice în procesul de învățare, stimularea educației și a cercetării, dar și mulțumirea părinților, sunt câteva din rezultatele calitative urmărite de beneficiar în pregătirea unei generații mai bune. Șanse mai mari pentru un viitor mai bun și dezvoltarea unor generații cu respect pentru valori sunt, de asemenea, obiective de calitate stabilite de beneficiarul acestui proiect.

Despre Redacția ProAlba 30705 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*