Peste 100 de persoane din Alba au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor sanitare

Sub coordonarea Instituției Prefectului, au continuat, în sistem integrat, acțiunile de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în scopul prevenirii răspândirii virusului Covid 19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 672 de persoane aflate în carantină, 579 aflate în izolare și au fost organizate 15 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 616 persoane. Alte 70 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Au fost controlate 70 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 85 de terase, restaurante, fastfood-uri și hoteluri precum și 83 de  mijloace de transport, din care 23 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 104 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, două care nu au respectat măsura privind carantinarea/izolarea,  39 care nu au respectat restricțiile de deplasare și 12 care au participat la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.  Două sancțiuni contravenționale au fost aplicate unor operatori economici, pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții sau restricții.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Alba Iulia, au fost legitimate 218 de persoane, au fost verificate 151 de autovehicule și au fost aplicate 40 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19.

Reamintim că, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 – 05.00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 05.00.

În toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20.00-05.00.

 

 

Despre Redacția ProAlba 30767 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*