Permise reținute și amenzi de aproape 90.000 de lei, în urma unei acțiuni a polițiștilor și jandarmilor din Alba

În perioada 22 – 23 septembrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 962 de persoane și au fost verificate 676 de autovehicule.

Au fost constatate 284 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 86.610 lei. Au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost reținute 11 permise de conducere.

Au fost efectuate 252 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 16 infracțiuni.

Acțiunile desfășurate au avut și o componentă informativ- preventivă prin care polițiștii le-au reamintit conducătorilor auto noile modificări legislative în materie penală.

Conducătorii auto au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.

Despre Redacția ProAlba 35839 Articles
Contact: office@proalba.ro | 0740.430.128

Fii primul care comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată


*